Jump to content

Dimensiuni cauciucuri iarna?

Tudor NTD

Recommended Posts

Salut,

Sunt intr-o dilema. Trebuie sa imi cumpar gume de iarna.

Momentan am jante oem, 8" fata si 8.5" spate, cu ET standard de e46.

Masina este un 330cd din 2004 (FL) cu suspensia sport de fabrica.

Momentan, pe gumele de vara, am 225/40/18 fata si 255/35/18 spate.

Nu stiu ce ar fi mai bine sa cumpar pt iarna:

- 225/40/18 fata si 255/35/18 spate sau

- 225/40/18 toate

Pe langa considerentele de cost (cele de 225 fiind la 50% din pretul celor de 255), stiam ca e mai bine ca pt iarna sa fie aceeasi latime si fata si spate.

Nu stiu daca pe ET-ul jantelor mele e mai bine sa pun offsetted sau aceeasi dimensiune fata/spate.

Voi ce ati pune in locul meu?

Salut,

Sunt intr-o dilema. Trebuie sa imi cumpar gume de iarna.

Momentan am jante oem, 8" fata si 8.5" spate, cu ET standard de e46.

Masina este un 330cd din 2004 (FL) cu suspensia sport de fabrica.

Momentan, pe gumele de vara, am 225/40/18 fata si 255/35/18 spate.

Nu stiu ce ar fi mai bine sa cumpar pt iarna:

- 225/40/18 fata si 255/35/18 spate sau

- 225/40/18 toate

Pe langa considerentele de cost (cele de 225 fiind la 50% din pretul celor de 255), stiam ca e mai bine ca pt iarna sa fie aceeasi latime si fata si spate.

Nu stiu daca pe ET-ul jantelor mele e mai bine sa pun offsetted sau aceeasi dimensiune fata/spate.

Voi ce ati pune in locul meu?

Nu am inteles mare lucru!!

Eu as schimba rotile; pt iarna, niste roti pe 17" (maxim) cu talon mai "serios" sunt perfecte! Dar, tu stii ce vrei si unde circuli.

@c.sainz: varianta cu jante de tabla de 17" este cea mai buna si din punctul meu de vedere. Mai mici de 17 nu intra din cauza etrierilor fata.

Ma refeream ca la ET-ul jantelor mele (standard de e46) daca e OK sa pun 255 sau 225 pe spate, iarna. De fapt nu ma princep sa inteleg daca pe acest ET si jante de 8" fata si 8.5" spate e OK sa pun 225/40, iar rotile sa calce pe aceeasi urma, nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun...

@c.sainz: varianta cu jante de tabla de 17" este cea mai buna si din punctul meu de vedere. Mai mici de 17 nu intra din cauza etrierilor fata.

Ma refeream ca la ET-ul jantelor mele (standard de e46) daca e OK sa pun 255 sau 225 pe spate, iarna. De fapt nu ma princep sa inteleg daca pe acest ET si jante de 8" fata si 8.5" spate e OK sa pun 225/40, iar rotile sa calce pe aceeasi urma, nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun...

Ce intelegi TU prin ET??? Tu te referi la LATIMEA jantelor? Ce are offset-ul jantelor cu latimea anvelopei?

C.sainz: nu sunt chiar avion dar nici mare cunoscator in ale jantelor. ET inseamna pt mine offsetul jantei. Practic unde pe latimea jantei se prinde in prezoane, practic, cat de iesita sau intrata este janta. Latimea jantelor am spus-o de cateva ori deja...

Iar nelamurirea mea ref la asta era, daca am 225 pe fata pe o janta de 8" cu un offset standard de e46 iar pe spate am o janta de 8.5", tot cu offset standard de e46 -> daca pun 225 si pe spate, atunci gumele din spate o sa calce pe urma celor din fata sau o sa fie mai intrate sau mai iesite... Asta ma interesa de fapt si ce imi recomandati voi sa pun, avand in vedere si nelamuririle mele :rolleyes:

Multumesc Cristimm :goodjob:

Edited by Tudor NTD

C.sainz: nu sunt chiar avion dar nici mare cunoscator in ale jantelor. ET inseamna pt mine offsetul jantei. Practic unde pe latimea jantei se prinde in prezoane, practic, cat de iesita sau intrata este janta. Latimea jantelor am spus-o de cateva ori deja...

Nu are de ce sa te impiedice offset-ul. Pune , cum scris si colegul mai sus, jante cu offset de E46 , toate 4 la fel, cu latimea anvelopei de 225.(45). Eventual, poti monta si 205/50. Vezi pe stalp ca sunt trecute si modelele pentru iarna. BMW recomanda pt iarna, jante la fel pt toate rotile.