Jump to content

feedback suspensii TA-TECHNIX

Alex Iulian

Recommended Posts

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu vreau nici prea tare, ca n-am la ce s-o flolosesc, am avut suspensie sport de la KW pe un passat , era f k la denivelari mici era mai moale decat standard dar la viraje statea klumea.

sint convins ca nu o sa ma tina 10 ani da, eu fac in media 10.000 pe an, si am si grija la gropi.

Mi-am pus eu Ta technix reglabile ieri. Am coborat masina cu 4 cm pe fata si 3 pe spate. Nu e foarte rigida, adica nu iti sparge dintii in gura la gauri, doar ca pe damburi sau mici denivelari cam topaie masina in comparatie cu suspensia stock.

Pe curbe sta o idee mai bine, doar ca n-am apucat sa merg in afara orasului sa vad cum e la viteze mai mari.Oricum am mers cu un e46 care avea suspensii sport fixe de la KW si e diferenta...clar sta mai bine masina cu cele KW, doar ca alea la gauri transmite socul mai tare in masina, adica te dor un pic bucile pe drumuri mai proaste, si cu siguranta se paradesc elementele de suspensie mai repede.

Oricum iti recomand suspensie sport doar daca pe drumuri proaste ai rabdare si timp sa mergi foarte incet.

Mi-am pus eu Ta technix reglabile ieri. Am coborat masina cu 4 cm pe fata si 3 pe spate. Nu e foarte rigida, adica nu iti sparge dintii in gura la gauri, doar ca pe damburi sau mici denivelari cam topaie masina in comparatie cu suspensia stock.

Pe curbe sta o idee mai bine, doar ca n-am apucat sa merg in afara orasului sa vad cum e la viteze mai mari.Oricum am mers cu un e46 care avea suspensii sport fixe de la KW si e diferenta...clar sta mai bine masina cu cele KW, doar ca alea la gauri transmite socul mai tare in masina, adica te dor un pic bucile pe drumuri mai proaste, si cu siguranta se paradesc elementele de suspensie mai repede.

Oricum iti recomand suspensie sport doar daca pe drumuri proaste ai rabdare si timp sa mergi foarte incet.

merci de feedback, in principiu cred ca o sa-mi pun fixa 40/40 , deci pe denivelari gen linii de tramvai se simte mai putin rigida decat stock, sa ma ti si pe mine la curent cum e pe viraje cum ti se pare fata de stock.

cat a mai ramas ptr drop? estimativ...ele cica vin cu specificatii intre -20-80 fata&spate.

Sa nu te astepti ca se transforma in vreun M3, insa din ce am vazut eu pe sensurile giratorii din oras si viraje luate in scurt nu se mai apleaca masina ca inainte.

Oricum la motorul pe care il ai acum e binevenita o suspensie sport, doar ca ti-am spus trebuie sa mergi incet pe drumuri proaste ca o sa se duca mult mai repede bucsaraia, caseta etc.

Am un prieten care si-a pus suspensie sport fixa, nu stiu de la ce firma,pe un E36 si intr-un an jumate a reusit sa faca varza toata fata, nu mai are o bucsa intreaga, pivoti, brate praf si acum a inceput sa-i curga si caseta. Doar ca omu e mai satean din fire, nu tine asa la masina si n-are rabdare sa incetineasca la denivelari, gauri etc.

cat a mai ramas ptr drop? estimativ...ele cica vin cu specificatii intre -20-80 fata&spate.

Pe spate mai coboara cam 3 cm si pe fata exact 4. Am coborat-o exact la jumatatea cursei. Dar pentru mine e de ajuns atat, mai ales ca acum vine zapada, si n-am chef s-o tarai pe burta toata iarna.

Sa nu te astepti ca se transforma in vreun M3, insa din ce am vazut eu pe sensurile giratorii din oras si viraje luate in scurt nu se mai apleaca masina ca inainte.

Oricum la motorul pe care il ai acum e binevenita o suspensie sport, doar ca ti-am spus trebuie sa mergi incet pe drumuri proaste ca o sa se duca mult mai repede bucsaraia, caseta etc.

Am un prieten care si-a pus suspensie sport fixa, nu stiu de la ce firma,pe un E36 si intr-un an jumate a reusit sa faca varza toata fata, nu mai are o bucsa intreaga, pivoti, brate praf si acum a inceput sa-i curga si caseta. Doar ca omu e mai satean din fire, nu tine asa la masina si n-are rabdare sa incetineasca la denivelari, gauri etc.

eu in privinta asta sint maniac la capitolul mers cu grija, oricum am schimbat cam tot ce tine de suspensie brate, bielete ... etc.

deci pe viraje mai din scurt sta mai teapana, e bine , vreau sa-i pun si bara de rigidizare

ai schimbat si bieleltele antiruliu? ca cica astea ar fi mai scurte la suspensia sport , si flansele? ca e bine sa le schimbi

Am TA Technix pe e30 (fixa) si sunt multumit de ea. Am montat si la un prieten pe e36 una reglabila si dupa un drum Buc-TM ma declar multumit si de asta. E foarte ok la banii astia.

Sfatul meu este sa iti iei una reglabila. Diferenta de 40 de euro intre asta si una fixa merita ;)

la cea reglabila am auzit ca ar fi problema cu jantele oem ? ca iti ating in amortizoare, eu am pe 18 v spoke 72 , ca ar fi nevoie de distantiere

Edited by Alex Iulian

Am luat flanse noi tot de la ei cand mi-am comandat suspensia.

Iti trebuie si bielete antiruliu de la ei, sunt mai lungi cele stock si nu se potrivesc indiferent cu cat o cobori. Eu nu mi-am comandat bielete ca mi-a zis omu la telefon ca daca o cobor 3-4 cm merg si alea stock, da cand am fost sa le montez am avut o surpriza neplacuta. N-am mai avut rabdare sa astept 2 zile sa mi le trimita ei si le-am scurtat pe ale mele cu o sudura sanatoasa. Oricum saptamana viitoare imi comand si bielete ca sa fiu sigur, cu toate ca mecanicu m-a asigurat ca or sa tina si astea.

Edited by ktL745

E perfecta. Aspectul o sa se schimbe cu mult in bine, si drop-ul e numai bun cat sa poti sa mergi si iarna linisit.

da iarna le am pe alea de 16 , 205/55/16 , probabil la borduri o sa fie mai greu.

tie cu masina incarcata cat ti se mai lasa pe spate?

asa arata acum , cu stock

O.T.

http://www.farcebook.com/photo.php?fbid=1540107679485&set=a.1454590741615.44027.1738738073&type=3&theater
Edited by Alex Iulian

da iarna le am pe alea de 16 , 205/55/16 , probabil la borduri o sa fie mai greu.

O.T.

http://www.farcebook.com/photo.php?fbid=1540107679485&set=a.1454590741615.44027.1738738073&type=3&theater

Nu stiu, nu am avut nimic in portbagaj de cand am montat suspensia. Dar nu cred sa se lase mult, sunt destul de tari amortizoarele. Nici cu cele stock nu se lasa mult masina, si aveam Sachs super touring.

O.T.

Pune reglabila sa te poti juca cu ea cum vrei tu :rolleyes:

@alex_maniacu: ai idee ce ET au jantele astea? http://www.bmwclub.ro/forums/topic/55589-dupa-lungi-asteptari/page__hl__dupa+lungi+asteptari

Eu habar nu am ca am cumparat masina cu ele. Nu de alta dar parca se aude un zgomot ciudat in mers de cand am montat suspensia, si n-am verificat sa vad daca ating jantele in amortizor.