Jump to content

2011 525xd

fbdcnt

Recommended Posts

aveau dar nu stiai de ele. Cam la fiecare 15 min ECU analiza cum mergeai si in functie de asta o schimba. Diferentele sunt relativ subtile, practiv aveai 2 harti pentru fiecare mod, economic si sport, , 4 in total

Cutia asta noua nu stiu cate are.

Eu pe aici ma ingrozesc cum arata masina dupa 2 zile, oftez, inchid ochii si plec...

Confirm, cel putin E60-ul meu are asa ceva.

Se observa usor hartile atunci cand faci diagnoza cu GT1.

E normal ca la versiunile mai noi aceste harti sa fie imbunatatite. De aceste harti depinde destul de mult si consumul pe care il ai.

Edited by siulian

@mojorisin, tu nu privesti in ansamblu si mai si jignesti. Decat ca tine cu 325 si anvelope sh, mai bine un 2.0d cu de toate si anvelope noi. http://www.bmwclub.ro/forums/topic/108323-cat-de-rigide-sunt-run-flaturile/page__pid__1533066#entry1533066

ON: ai facut o alegere super buna. Sa o stapanesti sanatos !

Si decat sarac si bolnav,mai bine bogat si sanatos.

DAR,decat sa te uiti la 0.05% din valoarea masinii,mai bine un motor mai mare, there's no replacement for displacement.

PS. Imi pare ca au scos Volvo un S80 cu 1.6d

e o chestiune de optiune personala. conteaza de unde vii si incotro te indrepti. oricine vrea mai mult, mai mare, pana in momentul in care poate avea sau a avut oricat de mult si oricat de mare. din acel moment preferintele se schimba, eu de exemplu ma bucur ca pot circula confortabil cu un pret rezonabil, am vrut sa-mi iau hibrid, dar dupa ce am testat vreo doua m-am linistit. acum prefer eco (economic + ecologic). nu pot intelege intoleranta asta agresiva a unora ce au pretentia de a se considera etalon, incercand sa impuna altora preferintele proprii.

lumea in romania nu stie ce e aia cheltuiala fixa, de unde si problemele care le au ramanand datori vanduti sau cu venituri frumusele si cumva fara un chior in buzunar.

Eu te inteleg perfect, si pe langa impozite numai cand treci de la 4 la 6 cilindri ai niste costuri fixe crescute care sunt de ne-evitat. Si daca tu consideri ca nu merita e fix treaba ta.

Asteptam poze reale si impresii dupa o perioada de folosinta.

sincer iti spun F10 asta e primul model de BMW dupa 2003 incocace care ma face sa ma gandesc sa dau mai mult de 20k euro pe o masina si sa incerc sa ridc fundul de pe canapea sa fac niste bani de unul. :)

Inca odata iti doresc sa te bucuri de el..

Scuze de offtopic.

Edited by DOMI
  • Like 1

Ce masina,ce interior este un adevarat vis.Motorul este cel de pe seria 1[123d]204 cai?

ala este dar l-au facut de 218 cai. ma intreb pana unde se vor duce cu puterea la motoarele astea mici, deja mi se par fragile. unul de 177 de cai mi l-au rupt in service accelerandu-l rece probabil.

sincer iti spun F10 asta e primul model de BMW dupa 2003 incocace care ma face sa ma gandesc sa dau mai mult de 20k euro pe o masina si sa incerc sa ridc fundul de pe canapea sa fac niste bani de unul. :)

sunt de acord, am avur 3 seria 5 inainte de asta al lui bangle, era masina mea. de aceea l-am si cumparat, ma bucur ca ma pot reintoarce la prima dragoste. cel anterior nu mi-a placut de nici un fel oricat m-am straduit, in ciuda succesului de piata. nu am avut niciunul.

e o chestiune de optiune personala. conteaza de unde vii si incotro te indrepti. oricine vrea mai mult, mai mare, pana in momentul in care poate avea sau a avut oricat de mult si oricat de mare. din acel moment preferintele se schimba, eu de exemplu ma bucur ca pot circula confortabil cu un pret rezonabil, am vrut sa-mi iau hibrid, dar dupa ce am testat vreo doua m-am linistit. acum prefer eco (economic + ecologic). nu pot intelege intoleranta asta agresiva a unora ce au pretentia de a se considera etalon, incercand sa impuna altora preferintele proprii.

525x este o masina echilibrata in mod cert. Cineva zicea ca vrea sa economiseasca din cele 600 de roni diferenta la impozit. E o gluma cand vorbim de sume in genul celor pt seris 5 noua. Iar daca vrei mergi economic ia o masina ieftina care consuma putin. Sa vrei sa iti iei Prius de 40.000 eur ca sa salvezi planeta e oricum,doar economic nu, stii foarte bine ce implica reciclarea bateriilor folosite la hibride. Revenind, seria 5 cu motor de 2.0 e f. ok dar nu pt ca e impozitul mai mic.

525x este o masina echilibrata in mod cert. Cineva zicea ca vrea sa economiseasca din cele 600 de roni diferenta la impozit. E o gluma cand vorbim de sume in genul celor pt seris 5 noua. Iar daca vrei mergi economic ia o masina ieftina care consuma putin. Sa vrei sa iti iei Prius de 40.000 eur ca sa salvezi planeta e oricum,doar economic nu, stii foarte bine ce implica reciclarea bateriilor folosite la hibride. Revenind, seria 5 cu motor de 2.0 e f. ok dar nu pt ca e impozitul mai mic.

din nou,se prezinta situatia eronat.de fiecare data cand cineva isi ia ceva nou si mai scump sunt cativa oameni care cred ca banii pica din cer pt cei pe care ii au si nu e asa.In primul rand ca diferenta de impozit nu este asa mica,dat fiin ca pt 2000cmc platesti aprox 200ron si pt 3000cmc platesti 2200ron...sun de parere ca doar cei care nu au sau nu au avut inca,pot spune ca trebuie neaparat sa iti iei o masina ieftina ca sa consume putin...

si apropo,@fbdcnt,m-ai pus pe ganduri cu 525xd-ul.deja am configurat una atat pe site-ul romanesc cat si pe cel din DE..sa vedem ce oferte primesc..

si apropo,@fbdcnt,m-ai pus pe ganduri cu 525xd-ul.deja am configurat una atat pe site-ul romanesc cat si pe cel din DE..sa vedem ce oferte primesc..

nu te mai obosi, am dat eu tura mondiala, suna direct la motor ag:

Motor AG

Alexandru Manole

Sales Manager

DN 65B, km 2, A1 - Iesire Pitesti sud

117140 PiteÂşti

Telefon: +40 248 61 22 61

Mobil: +40 727 77 22 01

mailto: alex.manole@motorag.ro

www.bmw-motorag.ro

blog.bmw-motorag.ro

mersi.spune-mi te rog care a fost diferenta dintre cea mai buna oferta primita de tine din DE si cea facuta de Motor AG?

regret nu pot da astfel de detalii, tot ce iti pot spune este ca cei de la motor ag s-au dovedit cei mai flexibili si cu ei am incheiat deal-ul. e a 4-a masina pe care o iau de la ei in ultimii 2 ani. am mai luat x6, x1, x3. la toate au avut cea mai buna oferta. intelege-te cu ei. nu le fac reclama, e ceva strict obiectiv (pretul). de cumparat tot aia cumperi de oriunde ai cumpara.

regret nu pot da astfel de detalii, tot ce iti pot spune este ca cei de la motor ag s-au dovedit cei mai flexibili si cu ei am incheiat deal-ul. e a 4-a masina pe care o iau de la ei in ultimii 2 ani. am mai luat x6, x1, x3. la toate au avut cea mai buna oferta. intelege-te cu ei. nu le fac reclama, e ceva strict obiectiv (pretul). de cumparat tot aia cumperi de oriunde ai cumpara.

pai daca esti strict obiectiv, si nu le faci reclama, cu toate ca mai sus as putea sa jur ca asta faci, de ce nu mentionezi conditiile ofertei, nu ma refer la cifre ci la procente si eventuale alte beneficii ?

eu cand mi-am luat masina, am sunat si la ei, as fi preferat ceva din stoc, ca nu aveam masina de concediu, si eram dispus sa accept o configuratie care sa nu fie tocmai ce doream, ceva apropiat, doar sa pot lua masina mai repede, la bavaria nu aveau nimic pe stoc, la ei figurau 7 masini pe stoc, la unul din numerele de vanzari de pe site nu raspuns nimeni, la altul a raspuns un domn grabit care a zis ca e cu un client si suna inapoi in 10 min, evident nu a sunat nimeni, am sunat eu a doua zi si mi-a explicat ca de fapt site-ul nu este adus la zi si ca nu au nimic pe stoc, dar ca ma ajuta cu cea mai mare placere cu o configuratie, exact ca la bavaria cu sapt de productie 33, mi-a oferit niste conditii, cei de la bavaria s-au dus peste ei, financiar le-au egalat oferta si au plusat cu un an extra de garantie, insa m-a deranjat ca a insinuat ca masina odata configurata s-ar putea aduce mai repede, aspect asupra caruia sunt ferm convins ca are zero control, si m-a deranjat detasarea vizavi de stocul afisat pe site, stoc care era in aceeasi forma la peste o luna de la intamplarea povestita, acuma va imaginati voi de ce.

eu nu cred ca pot da o oferta mai buna decat bavaria, asta pentru ca sunt mult mai mici decat bavaria, automat nu au cotele si nici discounturile lui bavaria, iar cum am simtit eu la bavaria daca te duci cu oferta lor fac orice sa-ti dea sub ei.

Edited by mecea

mecea:

tot ce pot spune este ca gresesti asumand niste lucruri despre care nu ai cunostinta. cu procentele sau pretul, acestea sunt confidentiale si depind de fiecare client in parte, cat cumpara, cat negociaza...etc. referitor la oferta, am avut la motor ag o oferta mai buna atat primara, cat si finala. de aceea am cumparat de la ei si nu din alta parte. sau iti inchipui ca m-am facut sponsorul unor dealeri sa cumpar de unde e mai scump?

@fbdcnt

departe de mine sa sustin ca le stiu pe toate, dar daca tu tot stii mai multe, in raport cu mine si altii de pe aicea, de ce nu vrei sa ne luminezi ? sau doar iti place sa zici ca "jucaria" ta e mai smechera decat a noastra ?

pai daca procentul sau pretul, sunt atat de secrete, si depind de fiecare in parte ce te face sa afirmi ca :

nu te mai obosi, am dat eu tura mondiala, suna direct la motor ag:

Motor AG

conform rationamentului tau de mai sus omul ar trebui sa mearga direct la ei, si sa ia masina, dar fara practic vreo garantie ca i se ofera aceleasi conditii pe care le ai tu si care sunt strict secrete de altfel, normal la o astfel de recomandare ar fi fost sa zici si conditiile, ca sa existe niste termeni de comparatie

referitor la conditiile mele primara a fost mai buna la Motor AG, am zis asta, bavaria a egalat-o si a plusat, ceea ce AG-ul nu a mai facut, ca nu a vrut sau nu a putut nu stiu sa-ti zic, dar oricum e irelevant, relevant e rezultatul final.

si tu gresesti in egala masura asumand despre mine ca ma exprim in lucruri despre care nu am cunostinta, corect ? pentru ca de fapt nu ne cunoastem, si nu ai de unde sa stii de ce am eu cunostinta si de ce nu, dar nefiind atat de secretos ca tine, eu am sa-mi dezvalui "sursele", un prieten bun care a lucrat la bavaria, de altfel am inteles ca directorul de vanzari de la motor ag este fost agent la bavaria. el a zis din start ca ag-ul nu are cum sa vina cu oferta mai buna ca bavaria, pentru simplul motiv ca nu are cum, explicat mai sus cum e cu cotele si cu discounturile, tot el mi-a zis insa sa vorbesc si sa negociez si cu unii si cu altii, tocmai pentru a incerca sa fortez o oferta cat mai buna. asta evident exceptand cazul in care tu crezi ca aia care vand mai putin au discounturi mai mari.

Edited by mecea

mai nu stiu ce spui, e o controversa stupida, fiecare isi cunoaste propria experienta. mi-am permis sa generalizez pentru ca se repeta a 4-a oara in 2 ani. nu pot purta un astfel de dialog, nu inteleg despre ce fel de "jucarie" vorbesti. omul despre care vorbesti nu mai lucreaza la motor ag de ceva vreme.

din nou,se prezinta situatia eronat.de fiecare data cand cineva isi ia ceva nou si mai scump sunt cativa oameni care cred ca banii pica din cer pt cei pe care ii au si nu e asa.In primul rand ca diferenta de impozit nu este asa mica,dat fiin ca pt 2000cmc platesti aprox 200ron si pt 3000cmc platesti 2200ron...sun de parere ca doar cei care nu au sau nu au avut inca,pot spune ca trebuie neaparat sa iti iei o masina ieftina ca sa consume putin...

Da, cand ai aprox 300.000 de euro in banca si ai o situatie suficient de confortabila ca sa mai cheltui 60.000 pe o masina in conditiile economiei romanesti,da,banii ti-au picat din cer. Lasati modestia la o parte, doar nu stati in garsoniere de Ferentari si v-ati luat masina pe credit cu buletinul. Si cu asta am incheiat pe acest topic.

n-am mai scris pe forumul asta de ceva vreme dar ce vad acum aici ma cutremur. oameni furiosi, angoasati, plini de frustrari. aceeasi intoleranta agresiva ce a ajuns din pacate sa caracterizeze intreaga societate. nu te mai simti bine nicaieri, nu mai vrei sa cunosti pe nimeni. pt stiinta lui mojorisin so a altor asemenea, oamenii nu sunt egali. unii sunt mai destepti, altii mai putin, unii castiga mai mult, altii mai putin. exista nenumarati semeni de-ai nostri care castiga foarte bine fara sa fure nimic. stiu ca e greu de acceptat dar asta e realitatea. ma retrag si eu. pentru alte 500 de ani, nu-mi place aici. va salut cu respect!
  • Like 2

Mare dreptate ai, din pacate !

Totusi, nu cred ca ar trebui sa te intereseze anumite pareri si nici sa te influenteze anumite replici intr-atat de mult incat sa nu mai intri pe un forum. Lumea e plina de cretini, nu se gasesc doar in Romania.

... de ce nu mentionezi conditiile ofertei, nu ma refer la cifre ci la procente si eventuale alte beneficii ?

Vezi tu, numai la romani am vazut ca se pune problema asa.

Nu te incarc pe tine cu pacatul asta ci esti si tu victima sistemului, a celor din jurul nostru. Noi romanii imediat intrebam sau ne laudam, cat castigam pe luna, ce bogati suntem sau ne plangem cat de amarati si saraci suntem si asa mai departe. Astea sunt lucruri care nu se fac. Asemenea intrebari nu se pun.

Omul ti-a zis ca e loc, depinde de tine si de calitatile tale de negociator ce obtii. Poate te descurci chiar mai bine ca el. Important e ca ti-a zis ca e loc si ca se poate.

In rest, e o afacere iar termenii si conditiile unei afaceri, nu se spun. E ceva lipsit total de eleganta sa dai pe goarna ce si cum ai obtinut de la un anumit dealer in cazul unui deal (*in engleza).

@Doru, Romania e o tara stresanta si obositoare. Asta face ca oamenii sa fie incrancenati, usor iritabili, uneori chiar agresivi sau foarte agresivi.

Nu trebuie sa te retragi din motivul asta.

Vezi lucrurile astea care se intampla, ai calitatea sa fii mai presus de ele. Retragandu-te e un act de... nu stiu ce cuvant sa gasesc mai potrivit ca in minte imi vine "slabiciune" dar nu e vorba de slabiciune in cazul tau...

Trebuie sa stam, sa formam opinii, sa deschidem mintea oamenilor asa cum si noua la randul nostru ne-a deschis-o viata sau altii. Ii spui omului o data, daca a inteles, bravo, e un castig pentru el. Daca nu, asta e, ghinion, probabil nici nu o sa inteleaga vreodata.

n-am mai scris pe forumul asta de ceva vreme dar ce vad acum aici ma cutremur. oameni furiosi, angoasati, plini de frustrari. aceeasi intoleranta agresiva ce a ajuns din pacate sa caracterizeze intreaga societate. nu te mai simti bine nicaieri, nu mai vrei sa cunosti pe nimeni. pt stiinta lui mojorisin so a altor asemenea, oamenii nu sunt egali. unii sunt mai destepti, altii mai putin, unii castiga mai mult, altii mai putin. exista nenumarati semeni de-ai nostri care castiga foarte bine fara sa fure nimic. stiu ca e greu de acceptat dar asta e realitatea. ma retrag si eu. pentru alte 500 de ani, nu-mi place aici. va salut cu respect!

nu trebuie sa te retragi de pe topicul tau.frustrati si invidiosi vor fi intotdeauna.lasa-i pe ei sa se retraga,ca asa e normal.