Jump to content

2011 525xd

fbdcnt

Recommended Posts

• 1 month later...

cateva randuri pentru cei pasionati de masini nu de bani:

am fost si am luat-o ieri de la pitesti de la motor ag. nu am mers decat respectiva suta de km deci impresiile sunt sumare si posibil incomplete. vi le comunic de-a valma, asa cum imi vin in minte.

- culoarea negru metalizat arata mult mai bine decat nemetalizat, suprafata e neteda ca sticla, mai mult de aceea pare mai lucioasa cred. probabil asta are lac cealalta nu, habar n-am.

- interiorul foarte spatios

- trimurile de f buna calitate, lemn bun + aluminiu solid nu table sau vopsele

- scaunele stoc foarte comode numai ca arata un pic saracute, cred ca mai bine luam confort.

- plafonul negru se potriveste bine

- caroseria nici mare nici mica, nu pot sa-mi dau seama daca s-a marit/micsorat fata de modelele anterioare, cifre nu am si optic nu observ. de la ceva distanta pare mica, daca te apropii pare mare, cred ca datorita formei.

- a crescut gradul de confort si dotarile sunt mai degraba de seria 7 (cel putin la ce am luat eu).

- motorul este silentios, se aude vantul la viteza dar nu face turbulente. sa o vad pe ploaie/ninsoare. fostul 7 era ceva ce nu am mai vazut, era asa de perfect aerodinamic incat la o anumita viteza nu ti se lipea nici un strop de ploaie sau fulg de zapada pe parbriz, puteai merge fara stergatoare.

- nu se aude si nu vibreaza a doua turbina decat in oras in modul sport.

- da am omis, un lucru important, sunt 4 moduri (harti) disponibile, afecteaza nu numai motorul dar si cutia, cred ca si volanul. e un optional , tine de cutia sport plus, sper sa nu gresesc. in oricare mod te-ai afla, nu se anuleaza mosul sport/manual de la schimbator. are si padele pe volan, nu le-am folosit dar am inteles ca se pot folosi in modul D iar dupa o retrogradare manuala revine singura in drive. de ceva timp ( nu mult), am mai spus, hartile bmw sunt bune, nu mai este necesara ajustare sau chiptuning. aici, fiecare harta face ce trebuie - economic, confort, sport si sport fara controlul stabilitatii. nu am observat diferente de consum la o anumita viteza fixa intre aceste moduri, cred ca e vorba numai de modul in care raspunde acceleratia, cat de repede schimba cutia, feedback volan.

- este primul motor de 2000 cu feedback de 3000, se comporta identic, de ce-i dai de aia mai vrea. la x3 2.0d/2011 retrogradez manual 2 trepte in depasire pe autostrada. la asta nu pare a fi nevoie.

nu mai stiu ce ar putea fi de interes, voi pune cateva poze mai tarziu.

Sa o conduci cu placere, foarte misto pachetul oferit F10 2.0d Xdrive, consum mic, taxe mici, putere ( are in jur de 190 cai parca? ).

Asteptam pozele si alte pareri despre masina. Frumos din partea ta ca iti faci timp sa scrii despre masina pe aici, sunt multi proprietari pe forum cu F10 si alte modele noi care din pacate nu scriu prea mult despre ele.

Edited by Lucenzo

Demult nu te-am vazut on Dorulet, felicitari pt masina astept cu interes pozele.

P.S. Asta e Romania: daca ajuti omu si il indrepti spre unde sa isi ia masina deja faci reclama, daca nu le spui" procentele si beneficiile" iti ascunzi jucariile si nu vrei sa le imparti, sunt acelasi gen de oameni care pe drumuri nationale si in orase ma depasesc pe banda de urgenta si se arunca in fata mea franand fortandu-ma sa franez si eu sa nu le "mananc" pietrele, ei sunt vesnicii nemultumiti si frustrati. Romania, te iubesc! ( de nu ai fi locuita).

sa o stapanesti sanatos, si sa te duca fara probleme, referitor la motor eu mi l-as dori pe x3 :sorcerer:

la tractiune spate are rot 218 cai dar vine cu cutie manuala, automata e optiune, informatii despre seria 5 se gasesc in germania, pe site-ul romanesc lipsesc anumite parti : http://www.bmw.de/de/de/newvehicles/5series/sedan/2010/showroom/technical_data/index.html

Demult nu te-am vazut on Dorulet, felicitari pt masina astept cu interes pozele.

P.S. Asta e Romania: daca ajuti omu si il indrepti spre unde sa isi ia masina deja faci reclama, daca nu le spui" procentele si beneficiile" iti ascunzi jucariile si nu vrei sa le imparti, sunt acelasi gen de oameni care pe drumuri nationale si in orase ma depasesc pe banda de urgenta si se arunca in fata mea franand fortandu-ma sa franez si eu sa nu le "mananc" pietrele, ei sunt vesnicii nemultumiti si frustrati. Romania, te iubesc! ( de nu ai fi locuita).

frate asa e, sunt complet de acord. te stiu de mult, esti ok, eu m-am izolat tocmai din cauzele mentionate de tine, daca ai vreodata timp/chef sa ne cunoastem mi-ar face placere.

Culoarea de pe scaune si de pe usi m-i se pare super, cand te gandesti ca acu' 8-9 ani motoarele de 3.000cmc aveau 180-183cai iar acum cele de 2000cmc au 218 m-i se pare un salt tehnologic enorm. Super masinuta s-o stapanesti sanatos, iar imi pun intrebarea stiind ca te plictisesti destul de repede de masini ce va fi next?:)

Nu cred ca ai inteles. Compromisul presupune renuntari, concesii care, din punctul meu de vedere nu se regasesc in achizionarea unui BMW de 218 cp si 2.000 cmc, ca asta. Daca lua un 520d de 150 cp, da, era un compromis, renunta la putere/performante pentru taxe si consum mici dar el nu a renuntat la nimic: are putere, performante, taxe mici, consum mic, etc. Deci, nu a facut niciun compromis, are confort, eleganta si putere la costuri mici. Edited by KIP

in poza 5 mi se pare doar mie sau pielea se imbina aiurea pe scaunul soferului?

va ca pe stape nu apare 525xd ci doar 525d , cu noile modele au scimbat chestia asta si pun ca la X-ri, un logo cu xdrive pe laterale?

in rest e foarte frumoasa sa ai bafta de ea.ma intreb totusi cum se simte motorul asta? e foarte departe de un 530d ?