Jump to content

caut mecanic in Bucuresti sa-mi schimbe 2 bucsi punte spate e34

ak_47

Recommended Posts

probabil ca nu se baga, e munca dracului sa ajungi la alea.

Cica ar fi o presa care le scoate fara sa dai jos toata puntea, am impresia ca user-ul ingineru' a facut el un fel de presa, imi aduc aminte ca parca le-a schimbat fara sa dea jos toata puntea cu nu stiu ce scula speciala, poate il contactai pe el si va spune ce si cum..

Uite aici link cu reparatia: http://www.bmwe34.net/E34main/Maintenance/Suspension/SubframeBushing.htm

Merg schimbate cu puntea pe masina, daca ai presa potrivita. Si eu am fost la un pas sa le schimb, crezand ca e nevoie si cand am desfacut acolo erau foarte bune bucsele. Ca sa vezi daca sunt bune, trebuie sa dai tablita de protectie care le acopera jos. Din interior desfaci surubul care trece prin ele si dai jos tablita. La surub ajungi in interior printr-o gaura in caroserie acoperita de un capac negru din cauciuc. Spor!

• 2 weeks later...

@ak_47, ai gasit unde sa le schimbi? m-ar interesa si pe mine

Sunt adeptul baietilor de cartier cu garaj.

Si asa de cate ori am fost la service ,niciodata n-am fost multumit.

o sa ma duc la un baiat, le schimba cu 300 ron si dureaza 5 ore.

Majoritatea mecanicilor nu prea se baga, ei cauta doar munca putina si bani multi ... si mai fac si tampenii ,de le vezi prea tarziu, nici nu-ti spun.

si majoritatea sunt doar desurubatori/insurubatori/schimbatori de piese cu preturi SF.

Daca as avea groapa as face-o cu mana mea, in 2 zile :)

Edited by ak_47

Am vazut demult pe cineva cand le schimba fara presa, le incalzea pana cauciucul se facea moale, si apoi le scotea foarte usor. Si era vorba de X5, care are ditamai bucsile acolo, cred ca de 2 ori mai mari ca un E34.

300 lei pentru 2 bucsi mi se pare enorm.

Edited by WLF

Le-am schimbat eu acum, ca am schimbat si puntea.. am dat pe ele 103 lei bucata LemfĂśrder ca le-am luat de unde am facut schimbul si ma grabeam, dar @grozadan le avea cu 70 lei LemfĂśrder sau 150 originale.

Eu am platit 600 lei manopera schimbat ansamblu punte+bascule + schimbat bucsele + pastrat de pe masina mea bara stabilizatoare cu bieletele, discurile de frana, sabotii de frana de mana si furtunele de frana. A durat 7 ore. Deci 300 ar fi cam mult, depinde totusi ce face in alea 5 ore... poate da puntea jos si cu presa si atunci e mai complicat

Bucsele vechi au fost scoase cu dalta si ciocanul si cele noi bagate cu presa, unse in prealabil cu o solutie de spalat pe maini (puntea era data jos)

Dar eram interesat de cineva sa faca operatia asta fara sa dea puntea jos, in caz ca o sa mai am nevoie in viitor, cine stie...

@ak_47, baiatul tau cum face schimbul, da puntea jos / nu o da jos ; foloseste presa / nu foloseste presa ???

Eu cand am fost sa le schimb le dadeam ciobaneste jos, pt ca nu aveam presa: tras mijlocul jos cu forta, partea prin care trece surubul plus ceva cauciuc. Dupa aia incalzita marginea exterioara a bucsei cu flacara si taiata cu dalta dintr-o parte in alta. Zona de incalzire e buza puntii cu tot cu partea externa a bucsei. Asa am facut la un alt model de masina acum ceva ani si probabil asa faceam si acum daca ar fi fost nevoie.

Oricum cand e dusa bucsa, partea interioara si cauciucul sunt praf. Cauciucul nu mai este vulcanizat pe piesele metalice, de dezlipeste de partea metalica si joaca.

Cred ca ar merge si fara flacara sa tai bucsa cu dalta. Cu atentie o iei din aproape in aproape si tai invelisul extern al bucsei. Spor!

Nu cred. Bucsile alea sunt destul de scumpe.

bucsile sunt 120 ron amandoua pe meyle HD.

Pai colegii de forum mecanici au cerut de la 500 ron manopera in sus. Lumea crede ca banii imi cresc in pom...

Vin prea multe masini, n-au timp, si ca sa nu te refuze iti cer mult, daca merge merge.

Le-am schimbat eu acum, ca am schimbat si puntea.. am dat pe ele 103 lei bucata Lemförder ca le-am luat de unde am facut schimbul si ma grabeam, dar @grozadan le avea cu 70 lei Lemförder sau 150 originale.

Eu am platit 600 lei manopera schimbat ansamblu punte+bascule + schimbat bucsele + pastrat de pe masina mea bara stabilizatoare cu bieletele, discurile de frana, sabotii de frana de mana si furtunele de frana. A durat 7 ore. Deci 300 ar fi cam mult, depinde totusi ce face in alea 5 ore... poate da puntea jos si cu presa si atunci e mai complicat

Bucsele vechi au fost scoase cu dalta si ciocanul si cele noi bagate cu presa, unse in prealabil cu o solutie de spalat pe maini (puntea era data jos)

Dar eram interesat de cineva sa faca operatia asta fara sa dea puntea jos, in caz ca o sa mai am nevoie in viitor, cine stie...

@ak_47, baiatul tau cum face schimbul, da puntea jos / nu o da jos ; foloseste presa / nu foloseste presa ???

Da puntea jos

Si eu prefer baietii cu garaje, dar sa fie tipicari :) Daca zici ca dureaza 5 ore, inseamna ca nu are scula aceea speciala, nu?

nu are nimeni scula la e34

Edited by ak_47