Jump to content

potrivesc alte stergatoare decat cele originale ?

bmwk

Recommended Posts

as vrea sa intreb, daca potrivesc si alte stergatoare decat cele originale de bmw? pt ca mi se par exagerat de scumpe 130ron, si stiu ca am schimbat la o gramada de masini, luam doar sa fie lungimea la fel.. la e39 am auzit ca nu mai e asa, pt ca nu potriveste prinderea decat originale:-?? Edited by bmwk

sunt si in comert care se potrivesc.

eu am fost in cora, si din intamplare am vrut sa cumpar si stergatoare, la e36le meu, am luat unul original bosch de pe masina, ca sa il compar la prindere, e in U, cu ce am cumparat, la fix, 30 ron doua.

tre sa fie si la lungime, la mine am vazut lungimea pe realoem sau bmwfans, 530mm.

Eu am cumparat un set de bosch pt e39 (130 lei) si m-au tinut cam 6 luni. Dupa 1 luna au inceput sa lase cate o dunga usoara. Dupa 6 luni deja incepeau sa "sara" de pe parbriz. Mai ieftine decat bosch nu am incercat, dar banuiesc ca nu sunt bune. Cel mai bine e sa iei originale. Eu am originale de ceva timp si sterg la fel de bine.

risti sa-ti zgarii geamul cu alea de 30 de ron. Plus ca daca mai ai ceva namol pe geam, poti sa le uiti...

da, posibil, daca stai cu ele pana se duce buza de cauciuc. le schimb cam la 6 luni.nu e neaparat vorba de pret, mi-e mai comod sa le iau din comert (cand imi amintesc), pe langa un pui grill si legume :rolleyes:

am nimerit unele care lasau dare, dar cred ca erau mai scurte, in loc de 530 erau de 480 parca si nu se intindeau/presau cum trebuie toata suprafata.

sunt si in comert care se potrivesc.

eu am fost in cora, si din intamplare am vrut sa cumpar si stergatoare, la e36le meu, am luat unul original bosch de pe masina, ca sa il compar la prindere, e in U, cu ce am cumparat, la fix, 30 ron doua.

tre sa fie si la lungime, la mine am vazut lungimea pe realoem sau bmwfans, 530mm.

total gresit.

am gasit doar bosch (cu totul), sau tot la bosch 70 ron doar lamelele

la seria 5 e9 nu se potrivesc prinderile generale din comert. ele sunt putina mai...speciale.

la fel si la e38.

Edited by turmentatu

total gresit.

am gasit doar bosch (cu totul), sau tot la bosch 70 ron doar lamelele

la seria 5 e9 nu se potrivesc prinderile generale din comert. ele sunt putina mai...speciale.

la fel si la e38.

am inteles, nu stiam ca la e39 si 38 au alte prinderi, eu ziceam de e36 la care bratul in capat e U, deci si prinderea mai simpla.

din cate vad, la e39 se poate schimba doar buza stergatorului, ca sa nu schimbi tot stergatorul cu totul?

piesa 2

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/523i-M52/LHD/M/1997/april/browse/vehicle_electrical_system/left_wiper_arm_wiper_blade/

Edited by max83