Jump to content

Plutitor BMW E39 - Benzina

Recommended Posts

Salut. Am si eu o intrebare legata de plutitoarele din rezervor!? Am tot vazut ca se mentioneaza ca plutitoarele pot fi cauza ca acul indica gresit nivelul de combustibil. Asa este si la mine pot pune 20L benzina ca peste cateva km imi indica 0 la bord. Am gasit sub bancheta cei 2 senzori, dar problema este ca nu stiu cum sa desfac capacele sa ajung la plutitoare. Am ajuns la nivelul unde pot deconecta firele, si mai departe nu stiu. Nu le pot invartii nici trage ba chiar nici cu suruburi nu sunt prinse dupa cate am vazut. Daca a mai desfacut cineva si ma poate ghida raman recunoscator. Mersi anticipat si o ZI buna tuturor ;) !!!

• 2 weeks later...

se roteste gulerul ala metalic in sens invers acelor de ceasornic(regula mainii drepte),dupa care scoti capacul rotund de plastic impreuna cu sonda litrometrica!.

Mersi mult pentru informatie. Pe cand am vazut mesajul (azi) am reusit sa desfac cu greu inelul metalic. Nu am gasit nimik neregula, plutitorul nu pot spune ca este crapat. Deci multe n-am rezolvat nu am aflat de ce imi arata eronat nivelul de benzina. Va trebui sa pun odata FULL rezervorul poate isi revine.

Acuma problema este cum montez inapoi inelul ca nu sta nicicum. La deschidere a trebuit sa dau cu ciocanul in dalta contra acelor ceasului. Acuma invers nu vrea sa stea pe filet ca nu ii permite capacul din plastic. Nu prea as circula cu senzorul demontat, cine stie ce se intampla, face o scanteie ce pik in rezervor mai fac si pagube apoi (nu de parca am benzina prea multa in rezervor momentan).

salut.nu intra din cauza faptului ca tu ai pus prima data garnitura aia rotunda pe rezervor,dupa care ai incercat sa pui capacul de plastic alb.nu va intra decat foarte greu,fortat.garnitura se pune pe capac prima data, si impreuna cu acesta se aseaza in locasul lui,pe rezervor.altfel te vei chinui mult si bine.

• 2 weeks later...
in rezervor nu este plutitorul de vina, este o placuta alba cu niste contacte pe ea, contactele se oxideaza , scoate placuta de pe tija plutitorului si curato bine cu un spray de contacte si dupa aceea stergeo bine daca nu isi revine insemna ca contactele au ajuns sa faca contact intre ele si trebuie schimbate. vezi ca in fiecare rezervor ai cate una, ele comunica intre ele si daca unu nu merge automat nici cealalta nu merge Edited by moaka_mik

• 1 year later...
Salut Baieti!!! Aceiasi problema si la mine, pun benzina o lasam in fata blocului fara sa umblu cu ea ii mai dadeam cate o chei din cand in cand iar dupa o vreme acul ajungea la 0..... Am incercat si eu sa curat contactele l-am curatat aveau cv negru pe ele si parca un pic de rugina dar nu sunt sigur cv rosiatec... am montat totul la loc si nu mai imi merge deloc acum indica numai 000000 benzina si rezervorul este aproape full ca na pana ma prinde eu tot am alimentat :D:D:D sa intaleg ca nu mai sunt deloc bune placutele cu circuite....Intrebarea mea este de unde as putea sa i-au altele ca nu am gasit la service decat pompa cu tot ...cred ca vror sa ma prosteasca mecanicii ...Va rog frumos putin ajutor mai am 2 saptamani si tre sa plec cu ea in anglia .....