Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

e46 - miroase a benzina, pusca in admisie si nu trage

ofitiu

Recommended Posts

buna

e primul meu post aici si am si eu o problema cu un e46 care pare sa nu se mai rezolve. simptomele masinii sunt urmatoarele:

-nu trage cum trebuie, daca merg cu ea linistit si se intampla sa am nevoie de putere sa depasesc sau sa prind un verde la semafor masina trage sacadat , adica daca apas pedala pana in fund, impinge dupa care ramane in urma ca si cum nu ar primi putere constanta, dupsa care impinge din nou insa cu un soc mai mic si tot asa pana cand se stabilizeza

-uneori miroase inauntru a benzina

-uneori trepideaza acul la relanti

-uneori turatia coboara asa de tare ca imi moare motorul in mers

-uneori cand masina sta la relanti si o accelerez dintr-o data pusca in admsie si alteori cand fac treaba asta se aude un zgomot ciudat in motor ca si cum nu se aprinde o scanteie sau ceva nu sar sincroniza pe acolo

mentionez ca am avut acces la cateva schrott-uri si am schimbat urmatoarele : bobina, vreo 10 debitmetre inclusiv un pierburg nou care insa nu mi l-au putit adapta electricienii pe masina, supapa de vacum de sub tavita de scurgere a apei de pe parbriz, bujii doua seturi noi ambele, pompa de benzina, am taiat catalizatoru jos la insistentele unui mecanic dupa care am deconectat toata evacuarea ca sa ma asigur ca nu e infundata, sondele lamda au fost de asemenea deconectate, in urma acestor modificari problemele persista. Am fost la nu stiu cati mecanici si electricieni. Daca cineva are vre-o idee cam ce ar putea fi va rog da imi dati si mie o directie unde as mai putea sa ma uit. Va multumesc.

modelul masinii e 316i an 1999, motor 1.9 m43.

Daca ai schimbat intr-adevar tot ce ai zis ... verifica 1.senzorul de ax cu came (crankshaft position sensor) si ar mai putea fi legat de mirosul din habitaclu pompa litrometrica..posibil sa ai returul infundat sau sa fie crapata ... ar explica multe simptome(asta daca ai schimbat pompa de benzina si ai verificat totul sa fie ok)

Pentru astia mai de prin alte parti ...ce inseamna mai exact :), "pusca in admisie"? posibil sa fie un detaliu important care nu-l inteleg :p

Dupa descrierile lui, nu cred ca e intr-o zona acoperita de tester sau ...un mecanic bun :). Cel putin, dat jos catalizatorul mi se pare .... meh. Da intr-adevar daca "pusca in admisie" a lui e detonatie un cilindru e muci, dar asta s-ar fi vazut pe bujii cand le-a inlocuit de 2 ori... parca asa zicea in text.

@ON: Apropo...cum aratau primul rand de bujii scoase? O poza ar fi foarte folositoare.

Edited by XLN

buna

am fost la testere o groaza. am si cumpatat tester ca sa vad cand mai schimb cate o piesa. singura eroare care o da peste tot este debitmetrul. motorul in general sta la relanti bine insa are momente cand face figurile descrise mai sus.daca era un cilindru nu trebuia sa am problemele astea permanent ?

bujiile care le-am inlocuit sunt ok. am sa le fac o poza si am sa postez.

treaba cu rateurile in admisie este sigur de la debitmetru!aceleasi simptome avea si masina mea,un e46 318i,cand am schimbat debitmetrul original cu unul intermotor.doar dupa ce l-am schimbat cu unul bosch nu a mai avut masina rateuri in admisie si tremuraturi.totusi bujiile ar trebui sa le afume putin.