Jump to content

nivel faruri e39

Recommended Posts

Am o nelamurire, de cand am luat masina am impresia ca farurile/faza scurta (xenon original de fabrica doar pe faza scurta, farurile sunt cele originale) bat cam jos, reglajul farurilor este automat, mentionez ca NU tremura cand trec prin gropi sau denivelaturi. Intr-un timp ma gandeam chiar sa ii fac un upgrade la instalatie dar am vazut cateva e39 care dupa parerea mea din exterior au o raza buna.

Cum pot verifica daca nivelul lor actual este cel normal ?

Edited by neo2004

eu am avut e39 cu reglaj manual si am mers si cu masina cu reglaj automat si la fel mi se parea ca bate cam jos. Depinde ce masina ai condus inainte. Daca ai condus ceva gen logan sau matiz, atunci e diferenta mare. Dute si fa un reglaj, te costa foare putin.

eu am avut e39 cu reglaj manual si am mers si cu masina cu reglaj automat si la fel mi se parea ca bate cam jos. Depinde ce masina ai condus inainte. Daca ai condus ceva gen logan sau matiz, atunci e diferenta mare. Dute si fa un reglaj, te costa foare putin.

Din ce tin eu minte se regleaza din suruburi invartind in sens invers acelor de ceas pt a le ridica, cu botul la un perete la cc 7-8m cu rezervorul plin si presiunea corecta in toti.

la service sigur nu le pune pe perete :)) pe perete sigur nu o sa scoti acea curba (stanga sa bata mai putin decat dreapta). Si daca trebuie sa le reglezi stanga dreapta cum iti dai seama pe perete? Cum reglezi si faza lunga? Oricum pt 20-30 lei cat costa la un service nu se merita.

Pai din suruburi reglezi doar nivelul, el asta am vazut ca a scris in primul post, iar in cazul meu farurile au venit din DE un pic cam jos, un pic mai mult, tot ce am trebuit sa fac era sa le ridic din reglaje mai sus inclusiv faza lunga. Am facut exact cum am scris mai sus si e totul perfect acum, cred ca parca pe www.e38.org sau ceva de genul am gasit un DIY daca imi amintesc bine.

salutare,

si ale mele bat jos de tot, si problema e ca nici din suruburi-reglaj manual- nu le pot ridica. azi seara nu am avut curaj sa vin cu mai mult de 80 ca nu vedeam mai nimic... maine schimb becurile, orice numai sa vad ceva.

o sa incerc sa le ridic putin macar la 10 m in fata sa bata, ca acum mai mult de 5 m nu bate.

Multam de sfaturi dar :

1. Am fost la un service unde reglajul costa doar 30 lei (fff. ieftin), din pacate nu am rezolvat nimic, nu se regla nimic

2. Am constatat singur ca am ghidajele de plastic de la faruri rupte

3. Dupa ce sambata am avut un drum pana la Giurgiu si am fost nevoit sa ma intorc ca o cartita - nu vedeam mai nimic , ieri (duminica) m-am imbarbatat, am dat jos farurile si le-am luat in casa, m-am chinuit vreo 7 ore sa le "poxipoliez" dar materialul din ce este facut ghidajul este atat de prost incat poxipol pe poxipol este mai dur decat plasticul respectiv, farul din partea mea l-am rezolvat dar cel din dreapta chiar inainte sa ii pun sticla la loc am reusit sa ii rup "iremediabil" ghidajele, pur si simplu s-au facut praf, bucatele marunte ... parca le-am trecut prin tocator, m-am enervat asa de rau de imi venea sa arunc cu farurile pe geam :hairy: . Oricum o sa imi comand ghidajele noi, poate din fier si acum ca am invatat cum se scoate sticla si cum se demonteaza farurile o sa imi fie mult mai usor.

Edited by neo2004