Jump to content

Comportament faruri adaptive

C_o_s_m_i_n

Recommended Posts

Am si eu o curiozitate. Vi se pare normal comportamentul din film al farurilor adaptive?

Cand comut pe AUTO, farul din dreapta se misca putin in dreapta iar farul din stanga o ia mult in stanga. Cand trec pe normal se aduna.

La fel se intampla si in mers. Cu toate astea, in curbe isi fac treaba.

Am vazut chestia asta demult deja, dar nu stiu daca e normal. LED-ul verde sta aprins, nu clipeste cum ca ar avea probleme.

http://www.youtube.com/watch?v=KE2e5VXFN9I&feature=youtu.be

Am si eu o curiozitate. Vi se pare normal comportamentul din film al farurilor adaptive?

Cand comut pe AUTO, farul din dreapta se misca putin in dreapta iar farul din stanga o ia mult in stanga. Cand trec pe normal se aduna.

La fel se intampla si in mers. Cu toate astea, in curbe isi fac treaba.

Am vazut chestia asta demult deja, dar nu stiu daca e normal. LED-ul verde sta aprins, nu clipeste cum ca ar avea probleme.

http://www.youtube.com/watch?v=KE2e5VXFN9I&feature=youtu.be

e normal , pt ca tu nu circuli pe mijlocul soselei , ci pe banda din dreapta .

E normal. Ele au mai multe moduri de functionare, in functie de viteza de deplasare. Pentru oras, unde vitezele sunt in jurul a 50 km/h farurile imprastie mai multa lumina in stanga si dreapta pentru vizibilitate sporita a eventualelor obstacole. La viteze de autostrada sau mai mari de 110 km/h lumina este concentrata mai mult in fata masinii, pe principiul ca eventualele obstacole le-ai putea intampina din fata, favorizand timpul de reactie in caz de ceva.

Am verificat acum adaptivele la un alt E60 LCI. NU SE MISCA la trecerea de pe normal pe AUTO.

Deci ele lumineaza tot in fata masinii atat pe AUTO cat si pe normal. N-au ce cauta in stanga sa lumineze pe contrasens.

Bun, acum problema: ce nu e in regula cu farul meu din stanga???

Edited by C_o_s_m_i_n

Da, doar special m-am jucat cu ele, cu masina parcata in fata portii, sa vad cum lucreaza.

Dar daca toti spuneti ca si la voi e ca la mine... m-am mai linistit. Poate pana la urma e o diferenta de setari in modulul de lumini.

Da... se pare ca dpar stand pe loc o ia in dreapta farul la comutarea in mod AUTO. In mers se aduna, astfel incat la comutare intre moduri nu se vede nici o diferenta.

E60-ul care l-am mai probat era de la inceputul lui 2007, deci e posibil sa aiba alte setari.

In concluzie, nu e nimic defect. Asa face el. :)

Da... se pare ca dpar stand pe loc o ia in dreapta farul la comutarea in mod AUTO. In mers se aduna, astfel incat la comutare intre moduri nu se vede nici o diferenta.

E60-ul care l-am mai probat era de la inceputul lui 2007, deci e posibil sa aiba alte setari.

In concluzie, nu e nimic defect. Asa face el. :)

Asa e normal.stai linistit. :good:

• 2 years later...

Salut !

Am si eu o nelamurire la un f10 2010 cand tin comutatorul pe auto farurile merg in continuu zi/noapte!Am cautat in meniu nu are sa pot selecta daca sa mearga doar noaptea ca la fostul e60!

Ma poate lamuri cineva care e treaba?

Multumesc