Jump to content

Soareci la motor

humaila

Recommended Posts

Salut,

Am si eu o problema - am gasit urme de rozatoare la motor. Mai exact materialul textil de pe interiorul capotei ros si urme din el cazute pe capacul motorului.

Ridic destul de des capota, deci e proaspat si nu locuiesc la tara. Chiar stau intr-un cartier cu oarece pretentii, langa padure*).

De mentionat ar fi faptul ca acum cam un an, fostul proprietar al masinii(suntem prieteni si vecini) a patit acelasi lucru, doar ca in alta zona din Bucuresti - Dristor. Acum stam in Baneasa. A plecat dimineata si pe drum simtea miros urat. A oprit si a gasit pe capacul motorului pui proaspat fatati.

Ma gandesc ca acum au simtit miros de-al lor si asta i-a atras, sau....caldura motorului.

Singurele locuri unde las masina mai multe ore fara sa o mai folosesc sunt acasa si la birou. Initial am fost tentat sa cred ca acasa s-a intamplat, pentru ca acasa masina sta nemiscata cam 8 ore, dar nu prea au de unde sa vina. Cartierul e facut in 2008, si sunt blocuri noi, fara boxe, debarale si alte chestii. La birou cam tot 8-9 ore sta, si e zona cu case relativ vechi si proprietari batrani, deci mediu propice.

Inclin sa cred ca la birou au dat lovitura.

Am inteles ca e destul de grav daca se apuca de fire.

Azi ma duc sa spal motorul si vreau sa inlocuiesc pasla/materialul/protectia aia de pe interiorul capotei.

Va rog, daca stiti, sa imi dati cateva sfaturi cum as putea sa scap de animal/e.

Am gasit cateva google-ind:

- dat cu amoniac pe pneuri

- baton toxic care se pune in compartimentul motor

- "grausor"

- mecanism cu ultrasunete

Daca a mai patit cineva, va rog sa ma sfatuiti.

langa padure*) - sa fie oare vreun animal din padure? Veveritele au asemenea apucaturi?

Edited by humaila

Sa nu fie vreo vulpe, uite in poza atasata cat de flamanda era, i-a mancat jumate de motor, i-a ramas un injector in gat si a murit. :D

http://i144.photobucket.com/albums/r193/d8cassley/BMW5.jpg

P.S. Sunt niste dispozitive speciale (intreaba la dealer) care se pun sub capota , probabil cu ultrasunete pentru rozatoare.

si eu am deschis mai demult capota, si un sobolan se tira pe langa galeria de evacuare, si a ramas pe undeva sub motor inspre cutie...am stat vreo zece minute la panda, l-am zdranganit pana s-a tirat de acolo.

aveam si un fir ros, pe care l-am izolat iar. eu parcam in spatele blocului, aproape de aerisirea de la subsol, si cred ca l-a atrs caldura de la motor...

nu am scut motor, dar nu cred ca ar ajuta prea mult in cazul asta.ceva toxic nu cred ca tre sa pui pe acolo, sigur ar crapa sobolanul, dar apoi mai pui si tu mana pe acolo...

daca stai la curte, da, o pisica sau killer cum ai tu...dar daca stai la bloc sau cand mai parchezi pe unde ai drum?

pe net gasesti o gramada.cred ca o sa imi iau si eu o saracia d'asta. oare cum s-o lega? direct la baterie plus minus?

http://www.roinsect.ro/pesticid/generator-ultrasunete-12-15v/307

@strees :laugh:

operatiunea "engine storm" :laugh:

Edited by max83

cumparati-va o pisica sau caine daca stati la curte, eu am un rotwailer si ucide tot ce misca in curte(cu oamenii nu are treaba), printre victime se numara si un sarpe, nu stiu cum drec a ajuns la mine in curte....

Si eu am rotwailer, am inceput sa am discutii cu vecinii din cauza pisicilor gasite prin curte:)))) dar tot am gasit panza roasa de soricei, ce e drept masina sta si 2 sapt nemiscata :(

cred ca l-a atrs caldura de la motor...

nu am scut motor, dar nu cred ca ar ajuta prea mult in cazul asta.ceva toxic nu cred ca tre sa pui pe acolo, sigur ar crapa sobolanul, dar apoi mai pui si tu mana pe acolo...

caldura ii atrage cel mai tare

eu am scut si masina e toata inchisa pe burta, pe la roata intra cu siguranta, d-asta mi s-ar parea ok varianta cu amoniac pe pneuri

nu am de ales, voi pune ceva toxic si imi lipesc un post-it de volan :)

pune pe la motor carpe imbibate in motorina, arunca vreo 2 si sub scut, pune si in spatele masinii pe dedesubt pe undeva.

in max 2 ore scapi de el.

bafta!

Cineva zicea ca ii atrage mirosul de motorina....

Edited by humaila

am avut si eu problema asta. i-a scos politia pe niste tigani de la o casa, care jumatate din curte era plina cu gunoaie.

a venit cineva sa imi vada masina, atunci am ridicat si capota si l-am vazut pe chirias.

am pus carpe imbibate in motorina, si a disparut. nu suporta mirosul de motorina.

credema, daca faci asa scapi repede de el. nu trece o zi :D

credema, NU ii atrage mirosul de motorina.

Edited by turmentatu

daca stai la curte, da, o pisica sau killer cum ai tu...dar daca stai la bloc sau cand mai parchezi pe unde ai drum?

pe net gasesti o gramada.cred ca o sa imi iau si eu o saracia d'asta. oare cum s-o lega? direct la baterie plus minus?

http://www.roinsect.ro/pesticid/generator-ultrasunete-12-15v/307

@strees :laugh:

operatiunea "engine storm" :laugh:

interesant, ia sa ii sun putin

mersi de link

Pe e90 exista optiune cu generator de ultrasunete. Pentru USA mai ales.

am inteles ca acolo e problema cu rozatoarele.

Cauta ceva aftermarket si gata.

Asta intentionez, sa iau o masinarie d-asta; am vazut ca e pana in 100 de lei.

Azi spal motorul si vreau sa inlocuiesc materialul ala rontait de sub capota.

Ceva recomandari pentru spalare profi motor?

Si inca ceva: aveti idee cum se numeste chestia aia pe care mi-au ros-o? Materialul ala cu care e captusita capota. Ca nu stiu cum sa caut pe la dezmembrari.

Edited by humaila

ai cred si ceva solutii OEM, era problema in Germania si in franta cu un animal dinsta care traia in padure, gen dihor, halea cabluri la greu..

Sunt niste plastice care se monteaza sa nu mai poata intra in locuri sensibile, nu stiu daca BMW are, VW are sigur..

uite aici un articol.

http://www.onetarif....derschaden.html

Acolo scrie ca un insititut german de cercetari zice ca solutiile astea cu ultrasunete sau bazate pe miros nu prea dau rezultate decat pe termen scurt si ca animalele astea invata in ceva timp ca nu le fac rau nici ultrasuneltele nici mirosurile..

Edited by DOMI

The consequences of raccoon damage is expensive

Misfiring can destroy catalysts, leaky coolant hoses lead to engine damage.

As secrets are dog hairs, toilet blocks or mothballs, but agents which act against Marder really know hardly anyone.

To avoid the high cost of a raccoon damage, the German car drivers are inventive. They range from foul smelling fragrance samples over chicken wire in the engine room to ultrasound sources.

Marten in the engine room: not all remedies to help

Many of these methods appear useful at first, but not frighten any martens long term.

Marder researchers of the Justus-Liebig University of Giessen have discovered that the animals quickly adaptable to new smells and sounds can get used ultrasound.Since the raccoon, but is afraid of unknown objects that are larger than themselves, achieve grid or wire mesh under the car a positive deterrent effect.

However, if animals have found that the objects are harmless, in the course of time also allows for this effect.

via googe translate

ma ale dreacu, devin imune la ultrasunete?!

pai ultrasunete cand pui aparatul ala il percep ca pe ceva care face zgomot mare...

Si tu cand mergi intr-un club pare tare muzica, dar te adaptezi. asa e si cu animalele astea, plus ca daca are vecini care au caini, ii baga in mormant...

Uite solutia OEM pentru asa ceva pentru un BMW ales la intamplare.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AM31&mospid=47638&btnr=82_0899&hg=82&fg=34&lang=en

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/w/r/55.png

Dar vad ca nu se mai poate cumpara..

Exista si pe ebay tot felul de dispozitive. Cauta "Marderschutz", "Marderabwehr", "Marderschreck" .. cea OEM cred ca ii curenteaza, cu curentul electric nu cred ca se pot obisnui.

Edited by Piovra