Jump to content

Probleme deschidere portbagaj

Recommended Posts

Am verificat si firele din manson. Toate sunt la locul lor, nerupte sau oxidate...

In consecinta cred ca singura solutie este masurarea efectiva a tensiuni ce ajunge in switch si de acolo analizat mai departe.

Deci am nevoie de un electrician sad.gif

Ma poate ajuta cineva ?? help.gifhelp.gifhelp.gif

am masurat eu tensiunea ce vine la switch, este 0,3, nu stiu cat ar trebui sa fie..

Edited by fizz

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

aceeasi problema am avut-o si eu.a fost din cauza firelor oxidate de la becuri.pur si simplu minusul si-l i-a de la becul din partea stanga.acolo se oxideaza si nu ii mai da minus pt deschidere.te pot ajuta eu de marti in colo.ori e butonul stricat ori are ce am avut eu

aceeasi problema am avut-o si eu.a fost din cauza firelor oxidate de la becuri.pur si simplu minusul si-l i-a de la becul din partea stanga.acolo se oxideaza si nu ii mai da minus pt deschidere.te pot ajuta eu de marti in colo.ori e butonul stricat ori are ce am avut eu

poti sa detaliezi putin, te referi la becurile de la numar?cum ai rezolvat?

poti sa detaliezi putin, te referi la becurile de la numar?cum ai rezolvat?

DA becurile de la numar.un fir din cele 3 care actioneaza tot mecanismul de deschidere este de fapt un -minus care se preia din minusul becurilor acolo se oxideaza si numai face contact.incercati dupa ce trageti mufa de la buton sa faceti contact intre cei 3 pini.parca la contactul celor din extremitati ar trebui sa se actioneze mecanismul.nu mai stiu exact.

DA becurile de la numar.un fir din cele 3 care actioneaza tot mecanismul de deschidere este de fapt un -minus care se preia din minusul becurilor acolo se oxideaza si numai face contact.incercati dupa ce trageti mufa de la buton sa faceti contact intre cei 3 pini.parca la contactul celor din extremitati ar trebui sa se actioneze mecanismul.nu mai stiu exact.

mie de o vreme chiar nu imi mai merge un bec la numar, inseamna ca de acolo este buba..sa curat contactele de la mufa si cele unde vine becul atunci?

mie de o vreme chiar nu imi mai merge un bec la numar, inseamna ca de acolo este buba..sa curat contactele de la mufa si cele unde vine becul atunci?

le desfaci si le cureti,ba chiar poti sa lipesti firele intre ele(cele care vin in aceaasi parte)ele acolo din cauza oxidarii nu mai fac contact

fizz....daca ai verificat cu bagheta de la altcineva si tot nu mere......e clar ca la bagheta/switch nu ai ce umbla ca nu e aia cauza.... la tine sigur e de la firele din manson atunci !

vezi ca firele poate nu-s neaparat intrerupte, ci poate sa fie dezizolate si sa faca scurt si tu daca pui aparatul de masura vei avea pe toate contact dar vor face si intre ele cateva contact.

GIMI incearca si tu cu bagheta de la altcineva..... si dupa vorbim

fizz....daca ai verificat cu bagheta de la altcineva si tot nu mere......e clar ca la bagheta/switch nu ai ce umbla ca nu e aia cauza.... la tine sigur e de la firele din manson atunci !

vezi ca firele poate nu-s neaparat intrerupte, ci poate sa fie dezizolate si sa faca scurt si tu daca pui aparatul de masura vei avea pe toate contact dar vor face si intre ele cateva contact.

GIMI incearca si tu cu bagheta de la altcineva..... si dupa vorbim

Am eliminat mufa de la bagheta si cea care intra in bagheta, am legat firele ĂŽntre ele, si nu merge, m-am uitat pe traseu pana unde s-a vĂŁzut si totul pare ok, cum desfac mansonul acela sa vad dacĂŁ de acolo e buba..?nu mai știu ce sa ii fac ..

Da functiona.

Sistemul pt deschiderea portbagajului este total independent de alimentarea lampilor si de sistemul ce il deschide din cheie. Daca ambele functioneaza problema ta este la fel ca si la mine din yala propriu zisa. Verifica microswitchul si firele de alimentare.

Da functiona.

Sistemul pt deschiderea portbagajului este total independent de alimentarea lampilor si de sistemul ce il deschide din cheie. Daca ambele functioneaza problema ta este la fel ca si la mine din yala propriu zisa. Verifica microswitchul si firele de alimentare.

te referi la unul din cele 3 fire?

Ai dat cu niste spary de contact in mufa?

Am tĂŁiat mufele amandoua si am legat firele, tot nu merge, am verificat mansonul unde sunt firele , par in regula, poate unu din cele 3 fire este intrerupt , am tensiune de 0.3, nu știu cât ar trebui sa fie , poate masa..

verifica cu multimetru pe functia BIP daca ai continuitate la fire intre mufa si interior porbagaj (adica inainte si dupa manson).

poti sa le intepi cu un ac subtire

Desfac acolo la manson si identific firele ce intra in mufa?apoi le Intep cu un ac si verific cu multimetru daca au continuitate.. Am ĂŽnțeles bine? Nu știu daca am funcția bip pe multimetru.. Cum trebuia sa scrie?

nu shtiu cum nu merge la tine ca la mine nu mai merg becurile de la numar si deschiderea tot merge:) la mine s-au rupt firele alea de la becurile care lumineaza numarul....nu shtiu cum au reusit sa imi cada gemuletele alea...si a intrat apa la greu acolo....acum cateva zile am vaz si eu:))

Desfac acolo la manson si identific firele ce intra in mufa?apoi le Intep cu un ac si verific cu multimetru daca au continuitate.. Am înțeles bine? Nu știu daca am funcția bip pe multimetru.. Cum trebuia sa scrie?

depinde de multimetru. in general are simbol de dioda... de obicei este chiar inainte de OHMI sau prima de la OHMI.

testezi atingand cele 2 borne.... daca face bip inseamna ca ai gasit setarea magica :)