Jump to content

Turatii Mari e46

Recommended Posts

am de o saptamana un 318Ci e46 , mi se pare ca sta in turatii prea mari in anumite viteze fata de celelalte masini care le-am avut

2500 - 80km/h

3500 - 100km/h

in comparatie cu tigra 1.4 2500 - 100km , golf 4 diesel 1.9 2000 - 100km 3500 - 140km

e normal sa stea in aceste turatii sau are vre-o problema masina ?

Daca nu ai probleme cu ambreajul e ok, adica tine de raportul diferentialului, din ce zici tu pare sa fie scurt. Eu am avut 3.38, si am schimbat cu 3.45. Diferenta e ca, cu 3.45, sta mai turat motorul, la aceeasi viteza, fata de 3.38. Iti zic exact si cu cat, diseara, daca vrei.

Asa a venit masina, sau a fost schimbat?

Edited by pyu

Avem asa:

- cutie manuala S5D 250G

- diferential raport 3.38

Rapoartele cutiei sunt:

I: 4,23

II: 2.52

III: 1.66

IV: 1.22

V: 1.00

R: 4.04

Daca nu a fost inlocuita niciuna dintre aceste componente, turatiile ar trebui sa fie urmatoarele (viteza de croaziera, in speta a V-a):

- 100 km/h = 2740 RPM

- 80 km/h = 2283 RPM

Altfel, turatia respectiva o obtii cu un diferential cu raport mai mare (peste 4)... sau iti patineaza ambreiajul. Pentru cutii manuale nu ai sa gasesti diferentiale cu un astfel de raport... deci ori ai o improvizatie facuta (diferential de automata + cardan scurtat), ori probleme cu ambreiajul. Ar fi bine sa o urci pe un elevator sa vezi ce se intampla pe dedesubt, sa notezi toate codurile de pe cutie si diferential, sa observi daca cardanul pare sudat/s-a umblat la el etc.

PS: Am presupus ca ai cauciucuri 205/55/16.

anvelope 225/40/R17

suduri nu are , pentru ca a fost ridicata pe elevator ca sa ii faca o verificare la piesele ce trebuiesc inlocuite

o sa o mai urc o data pe elevator si o sa iau codurile de pe piese

ce modificare are , catalizatorul are facuta o fereastra si scoase sitele din el , masina pe liber se duce imediat in 7000rot , ca ma intrebau cei de la service daca am modificat ceva ca se tureaza asa repede

Masina ta are 2 sonde?

inca ceva , nu poti sa pleci cu scartait , deci s-ar putea sa fie ambreiajul de vina

Urc-o pana la 130-140, cu a 5-a, apoi ridica piciorul de pe acceleratie, si las-o asa, si vezi la 100 ce turatie ai.

am si eu tot un 318ci e46. primul aspect, iti trebuie gume 225/45/17 si nu cu balon 40 cum ai. de aici clar ai un plus de turatii. avand in vedere ca zilele astea nu o sa ies din oras, o sa-ti dau cateva valori privind turatia la viteze pana in 80 km/h prin oras pt comparatie. Oricum, masina are cutie scurta si e normal sa fie asa,mie chiar imi place si e destul de vioaie pt un 1900 benzina 118cp si cu jante pe 17.

7% la 100km/h

si maxim am mers cu 160km/h cand am luat-o (mi-a fost frica sa ii dau , pt ca nu stiam daca are vre-o problema)

anvelope avea 225/45/R17 , am scris eu gresit mai sus ca sunt pe 40 , deci nu ar fi problema de la dimensiunea anvelopelor

de 2-3 zile are 205/50/R17 Fata , 225/45/R17 Spate (pe spate le-am lasat pe cele cu care a venit masina pt ca erau de iarna , doar pe fata le-am schimbat ca erau de vara)

Edited by vendetta1414