Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

problema grava e36 320i

Recommended Posts

Salutare tuturor..de cv timp am inceput sa aud knd plec de pe loc o bataie in spatele masini,am crezut ca este cardanul ,dar ieri knd am urcat o pe elevator sa vazut bucsa care tine suportu pe care se prinde bratele puntii este smuls din sasiu..as vrea sa stiu daca se mai poate si care este cea mai buna solutie:)va multumesc dak ma puteti ajuta.masina fiind un e36 320i.poza nu imi apartine dar am puso ca ideepost-51947-0-02910800-1321906273_thumb.jpg

Este o problema destul de des intanlita la e46 98"-02". Se decupeaza in portbagaj pe o portiune de 20cm si se sudeaza o prindere noua. Mergi la un sudor care a mai facut asta si in 3-4 ore esti "rezolvat".

Bafta ;)

trebuie demontata puntea din spate?sau merge facuta doar prin interioru masinii toata chestia asta?si la un pret ai idee la cat ar ajunge?

Daca vrei sa faci treaba calumea exista niste intarituri, se da puntea jos, se sudeaza aceste intarituri in toate cele 4 puncte de prindere si apoi se monteaza puntea la loc:

http://store.vacmotorsports.com/vac---e36-rear-subframe--chassis-reinforcement-kit-p2271.aspx

DIY aici: http://www.e36-tech.com/forum/diy-rear-subframe-reinforcements-bushings-3203.html

Daca vrei sa faci treaba calumea exista niste intarituri, se da puntea jos, se sudeaza aceste intarituri in toate cele 4 puncte de prindere si apoi se monteaza puntea la loc:

http://store.vacmotorsports.com/vac---e36-rear-subframe--chassis-reinforcement-kit-p2271.aspx

DIY aici: http://www.e36-tech.com/forum/diy-rear-subframe-reinforcements-bushings-3203.html

si d unde pot achizitiona un astfel de kit?

se sudeaza in argon orice zone sensibile la coroziune. La aluminiu e un "must", ca se oxideaza instant, dar poate fi folosit procedeul si la orice alte materiale pretabile la o astfel de procedura.

In acest caz coroziunea e o problema, ca de aia a ajuns cu ea sa se rupa...

se sudeaza in argon orice zone sensibile la coroziune. La aluminiu e un "must", ca se oxideaza instant, dar poate fi folosit procedeul si la orice alte materiale pretabile la o astfel de procedura.

In acest caz coroziunea e o problema, ca de aia a ajuns cu ea sa se rupa...

deci trebuie sa caut sa o sudez in argon?nu?chiar dak s da cu grunt tot cu argon trebuie?

Edited by alexiguana

pai poti a sudezi si altfel, dar probabil ca in 2 ani se rupe iar..

de asta cam orice zona de caroserie unde pui sudura normala cu electrod se duce naibii in timp.. se schimba compozitia metalului si creaza diferente de potential, degeaba dai cu grund, vopsesti etc...

Daca gasesti in argon, fa-o in argon...stie mister Robert ce vorbeste de te trimite la astfel de sudor...

Edited by DOMI

pai poti a sudezi si altfel, dar probabil ca in 2 ani se rupe iar..

de asta cam orice zona de caroserie unde pui sudura normala cu electrod se duce naibii in timp.. se schimba compozitia metalului si creaza diferente de potential, degeaba dai cu grund, vopsesti etc...

Daca gasesti in argon, fa-o in argon...stie mister Robert ce vorbeste de te trimite la astfel de sudor...

poi da,dar in argon nu am gasit nicaieri la servisuri..decat unde conefctioneaza metale si sudori d acolo nu s pot baga din cauza sefului..si sunt din focsani,tre sa vin cu masina pana in bucuresti,,mai incerc pe aici..si ma mai refeream k autogenu e cu flacara parca..

problema rezolvata..dar a aparut alta..in drum spre casa a sarit cardanu si mi a lovit timoneria sau cum s cheama si mi a rupt ala care fieru ala care iese din cutie si se prinde d fieru d la schimbator..trebuie sa schimb toata cutia?sau merge schimbat doar ala ?si dak trebuie sa iau alta cutie cum o verific dak e buna ?adik sa nu aibe joc si sa nu sara din viteze..