Jump to content

dilema ,pirelli sau michelin?

oviddio

Recommended Posts

Salutare tuturor am revenit...am achizitionat michelin pilot sport3 dar placute mi-au pus TRW ca alea le avea disponibile .am venit de la mecanic acum o ora deci nu am putut proba inca cauciucurile ,voi vedea pe ploaie diferenta dar pot sa spun ca stau bine pe strada si nu fac galagie insa in ceea ce priveste frinele....nu stiu ce sa spun dar...frineaza cam in lung,inainte ingheta,poate ca trebue sa se slefuiasca un pic placutele sau ce stiu...sa se formeze pe disc cred ,nu stiu dar nu-mi place cum frineaza ,trebue sa apas un pic mai tare pe pedala si frineaza un pic in lung,voi ce spuneti? :frantics:

@ovvidio, placutele au la inceput un strat putin abraziv care finiseaza discurile de frana. Este indicat sa eviti franarile bruste tocmai pentru a nu indeparta brutal acel strat si sa nu-si mai indeplineasca rolul. Pacat ca mecanicul nu ti-a zis lucrul asta.

Pneurile, cand sunt noi, nu sunt la adevarata lor aderenta pentru ca au la suprafata anumite uleiuri care le ajuta sa se dezlipeasca de matrita in procesul de fabricare. Asadar, si acestea necesita o perioada de "rodare".

Abia dupa vreo 200-500 km parcursi o sa beneficiezi de franare si aderenta maxime.

ee macar m-ai mai linistit ,multumesc,pentru ca am platit 80e doar cele de pe fata pentru ca cele pe spate mai fac cred 1 an si ceva ,mai mult si pentru ca pe toate 8 adica fata si spate mi-au cerut 170 de euro si nu am vrut sa dau atit cind stiu ca am vazut pe ebay fata spate si senzori ATE la 90 de e cu 9e de transport,dar cind a dat roata jos sa schimbe cauciucurile am vazut ca pe fata erau groase de ...sa nu exagerez dar cred ca avea placuta cam 3-4 mm,lucrarea am facut-o la o reprezentanta michelin de aici de aceea am si gasit cauciucurile la pret foarte bun 400e :thumbsup: ,cauciucurile le-am unflat cu azot,si deja simt o diferenza fata de cele vechi care erau aproape pe sirma[ exagerez],oricum sper sa nu-mi para rau ca mi-au pus placute TRW pentru ca eu preferam ATE,oricum inainte masina frina bine ,ingheta...de voi vedea . :thumbsup: