Jump to content

Cheder luneta

r4ulik

Recommended Posts

Ce pacat, nici eu nu am gasit nimic referitor la acel colt si al meu e rupt(lipseste). Nu e vorba ca nu ploua inauntru, dar arata urat. Oricum mai astept, poate stie cineva mai bine despre ce e vorba :(

Stima, Raul.

Si la mine lipsesc colturile alea. Ma gandesc sa caut un mastic/silicon negru, si sa il modelez sa nu se mai vada asa urat. La mine lipsesc toate. :(

Edited by blogeranonim

Chederul are codul 51 31 1 977 277 piesa nr.3.

Am avut si eu aceeasi problema si am comandat chederul la Bavaria. In august 2008 m-a costat 72.60 RON. Chederul vine pe 3 laturi ale lunetei stanga, sus si dreapta.

Piesa nr. 4 este chederul de jos. L-am comandat si pe ala atunci si a costat 33.77 RON.

Colturile nu vin separat!

Sper ca pozele sa fie edificatoare!

Edited by SlowDeath

Chederul are codul 51 31 1 977 277 piesa nr.3.

Am avut si eu aceeasi problema si am comandat chederul la Bavaria. In august 2008 m-a costat 72.60 RON. Chederul vine pe 3 laturi ale lunetei stanga, sus si dreapta.

Piesa nr. 4 este chederul de jos. L-am comandat si pe ala atunci si a costat 33.77 RON.

Colturile nu vin separat!

Sper ca pozele sa fie edificatoare!

pacat, sa dai banii si pe ce nu-ti trebuie, ca in afara de colturi restul nu are nici o problema. Montajul cat a mai costat?

Nu trebuie scoasa luneta!

Se baga prin presare cu mana... E joaca de copii chiar si pentru neexperimentati.

Se trage de chederul vechi care o sa iasa usor si se pune cel nou in loc.

La mine marginile devenisera ca din plastic casant iar colturile nu mai existau. La spalatorie cand dadea baiatul cu jetul de apa, imi zburau chederele de pe luneta, asa erau de coapte!

Astea noi sunt din cauciuc si vin frumos pe luneta, defapt se vede in poze.

PS.Am uitat sa precizez ca pozele sunt facute de mine, nu sunt luate de pe net.

Edited by SlowDeath

Nu trebuie scoasa luneta!

Se baga prin presare cu mana... E joaca de copii chiar si pentru neexperimentati.

Se trage de chederul vechi care o sa iasa usor si se pune cel nou in loc.

La mine marginile devenisera ca din plastic casant iar colturile nu mai existau. La spalatorie cand dadea baiatul cu jetul de apa, imi zburau chederele de pe luneta, asa erau de coapte!

Astea noi sunt din cauciuc si vin frumos pe luneta, defapt se vede in poze.

PS.Am uitat sa precizez ca pozele sunt facute de mine, nu sunt luate de pe net.

Aceeasi situatie si pentru chederul de jos? se monteaza la fel de usor?

Din pacate, la chederul de jos e un pic mai complicat.

Pe una din laturi chederul are o "smoala" cu rol de etansare, cred.

Prima metoda (cea mai indicata), ar fi sa se inlocuiasca chederul de jos cand se schimba si luneta.

A doua metoda, daca luneta nu necesita inlocuire ci doar chederul, si nu se doreste scoaterea lunetei doar pentru acel cheder (cum a fost si cazul meu) se procedeaza in felul urmator:

1.Se spala foarte bine partea de jos a lunetei unde trebuie sa vina chederul, si se insista in mod special cu spalatul pe canalul pe care v-a intra chederul. Zona trebuie sa fie curata luna!

2.Mentinand tot timpul ud canalul de sub luneta pe care vine chederul (cu un furtun cu apa sau o sticla cu dopul gaurit), in mod special pe partea unde exista "smoala", se introduce chederul dintr-o parte a lunetei.

Pentru ca imi venea bine la mana si puteam controla "alunecarea" chederului, am inceput din partea dreapta a lunetei.

3.Eu am schimbat chederul vara, dar recomand ca aceasta operatiune sa se efectueze iarna, tocmai din cauza acelei "smoli" care e indicat sa nu fie foarte moale.

Din cauza caldurii, mana imi transpira si chederul imi aluneca mereu rezultatul fiind niste basici in podul palmei drepte! :)

Treaba este destul de migaloasa, dar cu putina atentie si rabdare, iese pana la urma.

Am incercat sa pun chederul in paralel cu luneta si sa-l imping prin presare sub luneta, dar nu am reusit. Doar prin metoda descrisa mai sus am putut sa il pun unde ii este locul.

Sper ca am fost destul de explicit!

Bafta!

• 5 months later...