Jump to content

azi am avut zile

Sly

Recommended Posts

nu inteleg,si eu am facut acelasi traseu,cateva ore mai tarziu,adica pe la 15 am plecat din cluj,la deva

am venit grav 140-160 tot drumul,termometrul masinii arata permanent -3,5 -4,5 grade ,dar n-am vazut nici urma de polei,sau de accident :unsure:

Inseamna ca tu puteai sa o patesti mai rau :frantics: . Mergi cu 160 la -4,5 grade? :twoup:

Important ca esti bine ...lasa ca iti iei alta mai frumoasa ! :)

Bine ca ai scapt intreg, da-l incolo de fier. Iti iei tu altul. Totusi poate daca aia nu-ti faceau semne disperate si nu franai brusc si tineai directia nu s-ar fi intamplat nimic. Bine, asta nu mai conteaza acum. Si uite inca un accident cu final fericit cu E34, masina asta are charisma :p

Daca aia ce-au sarit in copaci inaintea ta, puneau niste triunghiuri la 150 m fata de ''locul faptei'', nu sa dea din maini ca disperatii sa se-arunce lumea pe pedale, acum erai cu masina buna ....exact ce nu e recomandat pe polei, exact asta ti-au facut aia....te-au facut sa bruschezi comenzile. Iar aia cu deszapezirea nu aveau de unde sa stie ca pe o portiune de 100 m exista polei,

Important e ca ai scapat si asta datorita unei masini rezistente si faptului ca nu aveai vrun tir pe contrasens. Bafta in continuare, sa fii sanatos :thumbsup:

multumesc.n am ce sa le reprosez,oamenii au fost bine intentionati,cred ca si ei erau destul de afectati de accidentul lor si n au mai gandit.intr adevar,au fost prea disperati si am bruscat frana.de data asta reflexele au fost impotriva mea

ca fapt divers,dupa ce am iesit din masina,i am intrebat:mai oameni buni,de ce n ati putut pune semne pe portiunea inghetata daca stiati?

dupa s a dus unul si a pus triunghiuri la intrarea in curba pe linia dreapta

daca iti vine sa crezi,dupa accident o masina de deszapezire s a oprit in curba la circa 400 de m pe dreapta.n a avut tupeu sa vina.unul dintre politisti s a dus la ei si i a intrebat de ce n au intervenit mai dimineata.raspunsul ne a lasat perplecsi:ne a inghetat materialul antiderapant :blink: only in romania

nu inteleg,si eu am facut acelasi traseu,cateva ore mai tarziu,adica pe la 15 am plecat din cluj,la deva

am venit grav 140-160 tot drumul,termometrul masinii arata permanent -3,5 -4,5 grade ,dar n-am vazut nici urma de polei,sau de accident :unsure:

ai dreptate,asa e,drumul a fost perfect pana la deva,chiar mai incolo.am zis ca a fost uscat si soare,n am mentionat ca am trecut de deva,eu stau la brad de cativa ani,accidentul s a produs la nici 10 km de casa

culmea e ca tot drumul am venit atent,nici pe feleac n am depasit 120,ceea ce nu mi sta in caracter.dar ajunge un moment de relaxare si ala esti,mai ales in conditiile traficului de la noi

Bine ca n-ai patit nimic grav Sly, masina o faci tu, iei motorul, interior etc, faci o recarosare si aia e, sunt doar fiare. Chiar ma intrebam de ce nu ai mai postat nimic in ultimele zile.Aia de la firma de deszapezire ar fi meritat niste amenzi grave, sa ii usture curul, ptr ei (si altii ca ei) ar trebui sa se intample o nenorocire ca sa isi faca treaba.

La un control medical ai fost (cu gatu)?

va multumesc tuturor pt cuvinte.max,nu e problema,doar incheietura mainii ma doare si gatul

din nefericire am mai trecut prin asa ceva si am stiut cum sa reactionez,centura a contat mult si norocul ca n am luat primul copac in portiera

bine ca esti intreg. bine ca inca poti scrie si citi aceste mesaje.

daca am ajuns sa inghete si materialul antiderapant...oricum eu sunt putin sceptic cu materialul asta. cam ce s-a intamplat cu baiatul cu skoda (Dumnezeu sa il ierte), daca tineti minte, primavara asta, dupa ce a tercut zapada, si carosabil umed, alunecai cu masina ca pe polei....

@darius_x: sanatate si noroc sa iti dea Dumnezeu, in popze vad ca s-a cam lasat plafonul. putea fi mult mai rau.

pe polei, cred ca era inutil, mai ales ca probabil avea piciorul infipr in frana. daca ii dadea drumul poate o mai redresa.

am patit-o eu iarna trecuta, polei la 6 dimineata si eu ma indreptam catre tranvai, cu vreo 20 la ora si piciorul infipt in frana. cand i-am dat drumul la frana am reusit sa o redresez cat de cat, nu am intrat in tranvai, dar am spart geamul unei cabine telefonice....

bine ca ai scapat..

pe polei nu te salveaza absolut nimic... te arunca si o gropicica... asa am facut eu praf mazda care o aveam la 40 de km/h...

buna e34 asta.... sa te dai jos fara zgarietura la 90 km/h e ceva...

Poate daca o lasai sa curga si nu erau denivelari treceai de portiunea aia, dar nu poti sti, cum spuneam e suficienta cea mai mica denivelare...

In sfarsit bine ca esti intreg..

Bine ca ai scapat (aproape) nevatamat, Sly! Ai avut ghinion in primul rand ca ai patit-o, dar noroc ca n-ai patit-o mai rau. Noroc ca n-au fost alte circumstante agravante (tir pe contrasens). Si E34 isi mentine reputatia de masina surprinzator de sigura in ciuda lipsei stelelor NCAP. :goodjob:

E nasol ca nu prea are cine sa te despagubeasca pentru patania asta, dar bine ca mai ai una de rezerva. :thumbsup:

@restu: mergeti incet si cu cauciucuri de iarna. Traim vremuri tampite cand mersul cu masina e deja o aventura. Pregatiti-va de iarna si sa aveti reflexele la voi cand sunteti la volan!

Pe timp de iarna cel mai important pentru stabilitate e sa nu bruschezi masina. Daca franezi, franeaza progresiv. Daca iei o curba nu brusca nici acceleratia si nici frana in acelasi timp. In curba atat acceleratia cat si frana cel mult se mangaie. Daca pierzi controlul, calca ambreiajul si incearca sa anticipezi in loc sa reactionezi cand dai de volan. Daca vezi ca masina o ia in partea cealalta ca urmare a miscarii tale de volan, ia in partea cealalta incercand s-o "prinzi" pe traiectoria soselei.

Desigur, in momentele alea nu ai timp sa gandesti, de aia nu strica sa incerci sa-ti inveti masina dinainte, sa stii cum reactioneaza si sa-ti formezi un reflex. Exerseaza sa redresezi masina in conditii de siguranta (loc muuuult de manevrare, viteze mici, nimeni in preajma, nimic de lovit) si poate iti va da un avantaj cand chiar ai nevoie.

Uitati-va la nenea asta cum manevreaza masina (E34 535i cu cauciucuri de iarna, fiindca asa cum spune si el, e prostie sa mergi cu cauciucuri de vara pe zapada):

http://www.youtube.com/watch?v=mRaHmU9bv4w

Si nu uitati de cauciucurile de iarna! Fac toata diferenta din lume.

http://www.bmwclubmagazine.com/stiri_fullstory.php?subaction=showfull&id=1321005473&archive=&start_from=&ucat=1&

1. Bine ca esti intreg!!

2. Nu-ti face procese de constiinta cu frana,n-aveai ce face pe polei mai bine de atat, cine a patit-o stie ca poti doar sa te infigi in volan si sa speri ca prinzi aderenta in cele din urma..

3. E34 e tanc,nu masina.

4. Un E34 ingrijit a ajuns pe la 1000E, pacata insa ca a ta era frumoasa foc din cate imi aduc aminte

5. Gandeste-te sa dai in judecata statul sub o forma sau alta, nu platim degeaba rovinieta ( http://www.ziare.com/stiri/frauda/neamt-despagubit-dupa-ce-si-a-stricat-masina-intr-o-groapa-din-covasna-312893)

eu iau masura de a-i multumi lu' sly ca a postat inatmplarea nefericita (sau fericita!) prin care a trecut, si poate vom stii ce sa facem sau sa nu facem, daca vom fi in situatia in care a fost el.

@cefi :goodjob:

presupun ca ai vazut si tu accidentul/calambolul de pe autostrada recent...ala da test :thumbsup: pana si masina de politie facea "balet", cu cauciucuri de iarna!!!

Mai ai de gand sa ma violezi mult? Get over it...

Edited by max83

Nu l-am vazut,nu ma intereseaza.Exista si anvelope de iarna egale cu zero,cam ca si alea ale tale,sh cu 2-3 mm "carne"

De ar fi dupa sclipirea ta,pt ce rahat sa ne mai luam anvelope de iarna,ca tot acelasi rahat e.

Bine boss, fie ca tine :pinch: Ce zic eu, si ce intelegi tu.Aia pe autostrada aia din Transilvania, s-au dat pe partie, patinaj artistic, vreo 8,9 masini parca, cu gume de iarna!!!!!

Stai, poate intelegi mai bine si nu imi pui vorbe in gura

ERA VORBA DOAR DE POLEI!!!!

De unde stii tu cate carnita au gumele mele? Clarvazatoareoooooo

@turmentatu

cu ce te ajuta cauciucurile de iarna pe polei? :blink:

hai, pe mazgarica, zapada, dar pe polei? patinezi mai "artistic" daca ai gume de iarna?

unde am scris eu ca te ajuta cauciucurile d iarna pe polei?

ce exemplu am dat eu atunci aveam anvelope de iarna si tot am patinat, la viteza incredibila de 20 km/h.

Nu va mai certati, caucuciurile de iarna sunt bune doar pe zapada, ai aderenta la franare pe un drum inzapezit, ai aderenta daca pleci de pe un trotuar plin de zapada. Dar la gheata, polei (sticla) nu exista nicio sansa. Testul de mai sus cu cele 2 e90 parca, arata exact comportamentul pe zapada, si da acolo exista diferente intre all seasons si de iarna. Edited by increatul

"buna e34 asta.... sa te dai jos fara zgarietura la 90 km/h e ceva... " - nu stiu ce-i asa bun/buna...eu m-am dat jos din E46 dupa un impact frontal, eu cu 80...90 km/h ...si celalalt cu un papuc cam cu 100 km/h...si m-am dat jos destul de intreg...adica doar putin julit la cap dupa ce am spart parbrizul (n-am avut centura, dar sunt tare de cap :) )...si cam atat...

Ah...ca a doua zi ma dureau toti muschii si tot corpul...si ca 3 zile am cam zacut in pat (de la impact, fara sa am ceva anume) ...asta-i altceva :)

P.S. Pe gheata/polei...nu cred ca mai conteaza ca-i anvelopa de iarna sau de vara, alea de iarna ajuta pe zapada... :)

Edited by hornetb

unde am scris eu ca te ajuta cauciucurile d iarna pe polei?

ce exemplu am dat eu atunci aveam anvelope de iarna si tot am patinat, la viteza incredibila de 20 km/h.

credeam ca vorbim de intamplarea lui sly, cu polei pe asfalt. in rest, da ai dreptate, sunt foarte utile gumele de iarna.

@cefi

:console:

credeam ca vorbim de intamplarea lui sly, cu polei pe asfalt. in rest, da ai dreptate, sunt foarte utile gumele de iarna.

@cefi

:console:

:(

pai de asta si vorbeam.

si a intrebat cineva daca ajuta ASC-ul cu ceva.

acolo am zis eu ca era inutil.

mai citeste postul odata, de 2 ori, de 3 ori ca eu l-am citit si tot nu imi dau seama unde naiba scrie ca ajuta anvelopele de iarna pe polei......

Are dreptate cefi. Nu conteaza ce credeti unii dintre voi, conteaza rezultatele, realitatea. Sunt multe situatii cand anvelopele de iarna ajuta muuult mai mult si fac diferenta, chiar si pe gheata, comparativ cu cele de vara/allseason ! Luati de va uitati si bagati la cap, voi astia, rude cu Toma Necredinciosu' !

Edited by KIP

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.