Jump to content

Caliatate filtre BOSCH

ionatan

Recommended Posts

Ce parere aveti despre filtrele BOSCH?

O mica dezbatere:

Cum se prezinta hartia de filtru?

Respecta dimensiunile constructive?

Unde sunt produse?

Cine le produce? E posibil sa nu le produca BOSCH direct, sa fie fabricate in alte fabrici si doar brand-uite?

Pana acum am folosit la BMW doar Mann si la alte masini ocazional Knecht - multumit, pe piata ceva mai bun doar originalul care in unele cazuri este produs de firmele mentionate.

Dar la o diferenta de pret de 25%-30% in favoarea Bosch-ului ce ati alege?

Edited by ionatan

Ce parere aveti despre filtrele BOSCH?

O mica dezbatere:

Cum se prezinta hartia de filtru?

Respecta dimensiunile constructive?

Unde sunt produse?

Cine le produce? E posibil sa nu le produca BOSCH direct, sa fie fabricate in alte fabrici si doar brand-uite?

Pana acum am folosit la BMW doar Mann si la alte masini ocazional Knecht - multumit, pe piata ceva mai bun doar originalul care in unele cazuri este produs de firmele mentionate.

Dar la o diferenta de pret de 25%-30% in favoarea Bosch-ului ce ati alege?

As alege MAHLE (Knecht este tot un produs Mhle), Mann sau Hengst . Astea sunt filtrele care echipeaza BMW in fabrica .

Sunt sigur ca filtrele Bosch sunt produse de unul din cei 3 producatori prezentati.

eu am folosit mann apoi bosch si maine trebuie sa fac schimbul;la filtrul de aer am gasit decat mahle pe stoc.cat despre bosch ,de vreo 3 schimburi incoace numai bosch am bagat este la fel ca mann.nu pot spune ca este o diferenta intre ele.aici e vorba de catde calitativa este hartia.si mahle arata bine la hartie .sa il vad dupa 10.000 de km.in concluzie eu zic ca boschul este super ok

Pai m-am referit la filtrele originale BMW.

Insasi producatorii recunosc ca piesele originale sunt mai bune, controlul de calitate fiind mult mai strict.

E drept, filtrele originale BMW sunt fabricate de producatori care fac si pentru restul pietei insa in astfel de situatii, BMW impune standardul de calitate. Pentru restul lumii se respecta standardele pietei unde se comercializeaza acele piese.

Pai m-am referit la filtrele originale BMW.

Insasi producatorii recunosc ca piesele originale sunt mai bune, controlul de calitate fiind mult mai strict.

E drept, filtrele originale BMW sunt fabricate de producatori care fac si pentru restul pietei insa in astfel de situatii, BMW impune standardul de calitate. Pentru restul lumii se respecta standardele pietei unde se comercializeaza acele piese.

deci...eu am luat ulei bmw ll4 5w30....din ce am auzit castrol este mult mai bun,dar si eu merg din acelasi principiu pe cel bmw.

acum ....referitor la filtre...spui ca sunt mai bune cele bmw decat mann?cu toate ca sunt ambele mann?

Pai nu citisi postul meu anterior? Ala care l-ai citat integral si inutil?

Apoi, despre ulei. Daca ai luat uleiul BMW de la reprezentanta BMW nu ai de ce sa iti faci griji.

Daca discutam cu faze din astea "din ce am auzit"... apai asta nu mai e discutie. Nu de alta dar suntem ca babele la coltul strazii :p

deci...eu am luat ulei bmw ll4 5w30....din ce am auzit castrol este mult mai bun,dar si eu merg din acelasi principiu pe cel bmw.

acum ....referitor la filtre...spui ca sunt mai bune cele bmw decat mann?cu toate ca sunt ambele mann?

nu zice nimeni ca sunt mai bune,achiti in plus ca sa ai garantia calitatii impuse de producatorul de autovehicule,se poate ca sa nu existe nici o diferenta intre produsul mann si filtrul mann aflat sub sigla bmw,dar exista si posibiliatea ca sa existe diferente; o sa iti dau un exemplu la care se vede cu ochiul liber diferentele,la o curea contitech sau una originala care e tot fabricata de contitech dar nu arata la fel ; nu trebuie sa intelegi din asta ca filtrele mann sunt proaste,dar sper ca e limpede explicatia

Edited by grozadan

o sa iti dau un exemplu la care se vede cu ochiul liber diferentele,la o curea contitech sau una originala care e tot fabricata de contitech dar nu arata la fel ;

Nu numai ca nu sunt la fel, dar nici macar nu se potrivesc. Cel putin la mine a trebuit Ilie(IF 63 BMW) sa faca retur la curea.

eu nu cred ca e vreo drama la filtrele astea sincer. Imi vine greu sa cred ca bosch sunt sub standard..

cred ca cel mai problematic mi se pare filtrul de aer, ca daca ala e intradevar prost si la ce prafalau e pe aici risti sa strici debitmetrul, care e mult mai costisitor..

Normal ca DA.

vroiam si un raspuns de la el....tocmai am luat azi coletul cu piesele pentru revizie de la el si imi putea oferi si altele mai ieftine,dar niciuna in care se preciza ca sunt cu sigla bmw pe ele....nu ca ar conta prea mult asta...eu sunt foarte multumit de cele mann

Alex, stai asa ca nu am inteles.

In primul rand imi cer scuze ca m-am bagat in seama si am raspuns aiurea. Am crezut ca intrebi la modul general si nu stiam ca ai un scop mai exact cu intrebarea ta.

In general majoritatea opteaza pentru consumabile pe producator si e un obicei ca sa specifici cand doresti ceva pe original. Diferentele de pret pot fi insemnate sau nu, depinde de fiecare produs.

In rest, vorbesti cu Dan, nu stiu despre ce e vorba.

eu am folosit mann apoi bosch si maine trebuie sa fac schimbul;la filtrul de aer am gasit decat mahle pe stoc.cat despre bosch ,de vreo 3 schimburi incoace numai bosch am bagat este la fel ca mann.nu pot spune ca este o diferenta intre ele.aici e vorba de catde calitativa este hartia.si mahle arata bine la hartie .sa il vad dupa 10.000 de km.in concluzie eu zic ca boschul este super ok

cand ziceam ca arata bine Mahle la hartie ma refeream la faptul ca hartia seamana mult cu cea de la mann si bosch.crede-ma am avut odata la un audi filtru de aer ALCO si ala se vedea clar ca hartia nu e una calitativa.da intradevar nu poti sa faci o deosebire doar uitandu-te dar totusi un filtru bun eu zic ca se vede si dupa modul de contructie al lui,dupa cum sunt prinse garniturile de palsticul din interior de cum se lipeste hartiala capete....etc..etc

Alex, stai asa ca nu am inteles.

In primul rand imi cer scuze ca m-am bagat in seama si am raspuns aiurea.

nu nu nu...ai inteles gresit...nu m-a deranjat raspunsul tau,Doamne fereste,dar ca sunt curios daca el poate aduce si cu sigla BMW pe ele.eu am cumparat tot timpul produse de calitate pt masina ca si voi de altfel si grozadan stie ca iau in calcul si varianta asta.

sunt cele originale

care nu toate sunt MANN; ex filtrele de combustibil sunt MAHLE/KNECHT

te referi la cel cu care vine masina din fabrica?

auzisem ca nu se mai fac filtre mann...cu toate ca eu d"astea am luat.

te referi la cel cu care vine masina din fabrica?

auzisem ca nu se mai fac filtre mann...cu toate ca eu d"astea am luat.

cum adica nu se mai fac filtre MANN?!?

nu stiu sa fi dat faliment

dac ate referi la cine echipeaza original; da la MAHLE ma refeream

de exemplu la noul seria 1 filtrul de combustibil este produs de UFI/ parca si aer si ulei dar nu sunt sigur de ulei si aer

pretul se poare ca dicteaza din ce in ce mai des :)

Edited by claudiuBWR