Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Calorifer caldura E36

Recommended Posts

Salutari. Sunt nou pe forum si as avea o intrebare cruciala. Sunt proaspat posesor al unui BMW E 36 316 Compact din 96,l-am cumparat de la un autohaus cu 1200 euo,masina e ok,dar nun baga caldura deloc. M-am dus cu ea inapoi la Autohaus sa o repare ca mi-a dat 3 luni garantie,toate bune si frumoase,turcul mi-a dat alta masina la schimb(un golf 3 combi) pana o repara pe a mea, dupa 3 zile ma suna si imi zie ca a aflat ce are,dupa ce ia facut de 2 ori aerisire...cica nu are calorifer de caldura...curios ca nu prea am auzit de asa ceva,hai sa nu aiba termostat sa nu fie aerisita,dar fara calorifer de caldura e ciudat. A comandat un calorifer pe banii lui si a zis ca il schimba...Dupa o saptamana ma suna ca nu are cine sa il schimbe si sa il schimb eu. Nu am avut ce face si am acceptat. Acum intrebarea mea este: unde se afla mai precis caloriferul cu pricina si ce trebuie desfacut,sa nu ma apuc sa desfac toata masina aiurea.Va multumesc pentru intelegere si astept raspunsuri.

e in langa aeroterma, trebuie sa dai jos panoul de la stergatoare, stergatoarele si ce mai e p'acolo ca sa ai acces la el.

descarca manualul de service din linkul de mai jos, si ai la cap 640/6 procedura.

http://www.mediafire.com/file/gldgnyynz4y/Bentley_BMW_3-Series_Service_Manual_(e36).pdf

si niste poze mai clare.

http://www.dvatp.com/bmw/diy/hvac_blower/1

Multam mult max83....poza e super...acum stiu unde sa caut...un nene atotcunoscator mi-a zis ca trebuie sa demontez bordul si ca se afla undeva in spatele casetofonului :))

e in langa aeroterma, trebuie sa dai jos panoul de la stergatoare, stergatoarele si ce mai e p'acolo ca sa ai acces la el.

descarca manualul de service din linkul de mai jos, si ai la cap 640/6 procedura.

http://www.mediafire.com/file/gldgnyynz4y/Bentley_BMW_3-Series_Service_Manual_(e36).pdf

si niste poze mai clare.

http://www.dvatp.com/bmw/diy/hvac_blower/1

un nene atotcunoscator mi-a zis ca trebuie sa demontez bordul si ca se afla undeva in spatele casetofonului

Nenea ala atotcunoscator are dreptate, radiatorul de caldura e in aeroterma, cam pe unde a zis si el. In pozele de mai sus arata doar cum se inlocuieste motorasul de la aeroterma.

Si da, trebuie sa demontezi bordul. Crezi ca daca era asa simplu nu o schimba ala de la autohaus?

Pai ..in poze se vede ca e in aeroterma,dar aeroterma este sub stergatoare...si nu prea ai ce cauta in bord...de asta zic ca nu cred ca am vreo treaba cu interiorul masinii,doar in compartimentul unde este motorasul de stergatoare...

Nenea ala atotcunoscator are dreptate, radiatorul de caldura e in aeroterma, cam pe unde a zis si el. In pozele de mai sus arata doar cum se inlocuieste motorasul de la aeroterma.

Si da, trebuie sa demontezi bordul. Crezi ca daca era asa simplu nu o schimba ala de la autohaus?

Omule..nu te-am contrazis,doar mi-am dat cu parerea...eu trebuie sa ii pun altul nou,masina neavand deloc...de asta intreb de ce trebuie umblat si in interiorul masinii..are prinderea pe interior sau ce? ca din poze se vede ca ar fi in compartimentul stergatoarelor.Si nu trebuie sa raspunzi asa rastit fara nici un argument ^de ce^..eu de aceea am postat pe forum sa aflu de ce, ca sa nu ma apuc sa demontez ce nu trebuie,ca nu e usor deloc..Multam.

Trebuie sa dai bordul masinii jos ca sa scoti caloriferul afara. Punct.

A mea nu are klima deci nu are filtru polen...ok o sa vad maine ce si cum si ...unde mai anume este si o sa postez un rezultat...Oricum multam la toti..

Omule :twitch: nu m-am rastit, poate asa ti sa parut tie. Nu am vrut sa se creada asta.

Dar crede-ma ca nu e la motor radiatorul/caloriferul de la caldura. E acolo unde zic eu. Adica in interiorul masinii in aeroterma din spatele bordului. Daca tu vrei sa incerci sa-l scoti pe sub stergatoare eu nu am nimic impotriva.

:D itzi dai seama ca nu o sa incerc imposibilul...mai trebuie ceva demontat din bord in afara de torpedou?ca nu vreau sa ajung la demontarea ceasurilor sau ce e mai greu.

Omule :twitch: nu m-am rastit, poate asa ti sa parut tie. Nu am vrut sa se creada asta.

Dar crede-ma ca nu e la motor radiatorul/caloriferul de la caldura. E acolo unde zic eu. Adica in interiorul masinii in aeroterma din spatele bordului. Daca tu vrei sa incerci sa-l scoti pe sub stergatoare eu nu am nimic impotriva.

Uite aici in link-ul asta http://www.dvatp.com/bmw/diy/hvac_blower/ care la pus si max83 mai sus. In toate pozele alea te rog arata-mi si mie in care poza se vede macar o urma din calorifer.

:D itzi dai seama ca nu o sa incerc imposibilul...

Cine stie, eu am mai auzit si de unii mecanici care segmenteaza motorul prin toba de esapament :goodjob:

Da..pagina 2 din patru ...poza numarul 9 de sus in jos...asa pare a fi calorifer de caldura...pentru ca ce mi-a cumparat nu e asa mare cum arata in pozele noi puse de max83...arata mai degraba cu poza care ti-am mentionat-o...poate nu vad eu bine...oricum maine o sa incep din bord cu demontarea.....trebuie sa ii scot antigelul din radiator banuiesc ca sa nu curga in interior.....sunt tare curios daca nu are deloc calorifer cred ca a pus o teava intre tur si retur.

Uite aici in link-ul asta http://www.dvatp.com/bmw/diy/hvac_blower/ care la pus si max83 mai sus. In toate pozele alea te rog arata-mi si mie in care poza se vede macar o urma din calorifer.

Cine stie, eu am mai auzit si de unii mecanici care segmenteaza motorul prin toba de esapament :goodjob:

Edited by Noro11

Aha oki..eu nu am nici aer nici klima...deci sa inceapa distractia cu demontarea bordului....ca idee cam cat timp estimati ca se poate face inlocuirea...nu de alta dar nu am decat 3-4 ore de dimineata disponibile pana plec la munca :D banuiesc ca trebuie sa scot antigelul din radiatorul de racire ca sa nu am surpriza sa imi curga apa in masina.

In acea poza e doar clapeta de la recirculare si conductele de la vaporizatorul de AC.

In fine, succes la surubarit!