Jump to content

Sfat achizitie 320D

Florin200us

Recommended Posts

Indifernt cat ziceti voi ca nu conteaza kn ci mai mult starea, uneori km pot influenta un cumparator chiar daca este cunoscator, daca toate masinile din vitan nu ar avea km masluiti garantat nu s-ar mai vinde niciun sfert.

Romanului ii si place sa fie mintit , asta e adevarul!

Pasi in vederea achizitionarii unei masini, sau mai simplu cum am procedat eu. Masini bune cu proprietari cinstiti sunt, insa f putine. 80% dintre masinile de pe autovit sunt vandute de intermediari, ori samsari. Primul lucru cand cautati o masina vedeti data adaugarii anuntului, masinile bune de regula se dau repede, pentru ca si samsarul din asta traieste si cum pica ceva bun el va cumpara pentru a revinde la un pret mare, pret dictat tot de ei.

Al doilea lucru, ati gasit cateva masini care va plac, anunturi recente, cautati cu google numerele de telefon, daca respectivul a mai vandut masini recent vor aparea anunturile.

Dupa ce ati gasit un vanzator care pe langa masina a mai vandut si un iphone pe net sau si-a dat catelul spre monta, prezinta oarecum incredere.

Apoi sunati, cereti seria de sasiu prin telefon, va informati de numarul de proprietari si il simtiti la telefon cam din ce soi de om e. Apoi cu seria de sasiu se suna la reprezentanta si se intreaba istoricul masinii. In functie de raspunsul de acolo va asigur ca veti exclude 60% dintre masinile gasite.

Daca una va fi ok din punctul de vedere al servisarii, mergeti si o vedeti, grija mare la uzura interiorului, ambreiajului, la starea vopselei, eventual un dispozitiv de masurare a grosimii ei (PTG) ar fi de preferat. Faceti o proba si observati cat e dispus proprietarul sa lase din pret. Samsarii lasa 50 de euro maxim 150 in functie de cum se stapaneste arta negocierii. Proprietarii de drept, care au sau intentioneaza sa cumpere o alta masina lasa si mai mult, de regula peste 150 de euro, eu sa zic am lasat si 400 de euro pentru ca am zis ce tot s-o mai lungesc...

Sper sa fi fost utila aceasta postare si spor la cumparaturi.

Si inca un sfat, suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine, e o vorba romaneasca, nu va luati masini mult prea ieftine, pentru ca riscati sa o luati cu probleme. Nimeni nu vinde o masina buna la pret de nimic. Preferati sa dati 500-1000 euro in plus dar sa stiti ca 4-5 ani veti fi linistiti.

Edited by 23LKY

Hahahahah ...nu mai imi duce mie grija!

Am cumparat cateva masini pana acum si nu am luat niciodata teapa , dar nici nu cumpar de la samsari.Esti prea stresat de nr de km , conteaza mult mai mult ingrijirea unei masini decat nr de km.Se dau 2 masini, una are 200k km facuti 90% exterior si 10% oras si una cu 100k km 90% oras si 10% exterior ...la care sunt sanse mai mari sa cada ambreiajul-volanta , turbina etc??Sa nu mai zic ca sunt unii care merg numai in limitare si distrug masina in 50 k km.

Nu toate lucrurile sunt asa albe sau negre...cum am zis esti tipul preferat al samsarilor , se uita la an si km si inghite galusca.

Eu am spus ca este un aspect important, pe langa altele. Noi vorbeam de km unei masini ce a aratat-o omul care a deschis topicul. Tu ai facut ditamai basmul din asta. Eu l-am ajutat cu niste detalii despre vanzator, tu ai trancanit 2 pagini aiurea. Eu am scris pe subiect, tu incerci sa imi explici mie cat fac "2+2". Oricum tu intelegi ce vrei.

Nu-s genul tau de forumist, sa vorbesc contra cuiva incontinuu, pana imi da dreptate. Incerc sa ajut, sa sustin si sa dau mai departe cunostintele mele legate de un subiect anume.

Am inteles punctul tau de vedere si il respect.

Un sfat: Incearca sa ajuti un om, nu sa contrazici pe cei care incearca sa il ajute.

Mi-am incheiat pledoaria!

P.S.: Nu caracteriza in necunostinta de cauza. Iti multumesc pentru remarca("cum am zis esti tipul preferat al samsarilor , se uita la an si km si inghite galusca.") "draguta", dar nu ma regasesc.

Edited by MihaiMAN

@23LKY,nu este regula,samsarul lasa la pret pana considera ca scoate un mic profit,am intalnit samsari care lasa si 500e la o masina buna de 8-10k euro.

Acum o luna tata si-a schimbat masina,eu nu am avut timp de plecat in de.,el a zis ca nu mai pleaca a doua oara pt masina deoarce are o varsta si ut data cand a fost a mers de doua ori (prima data nu a gasit nimic) asa ca a cautat pe autovit si numai masini din Buc (asta ca sa le pot vedea si eu+un tester,etc).Pt inceput am cumparat un elcometru,din cel putin 30 de masini doar una era intreaga,4-5 masini lovite usor (chituit o aripa,o usa,etc),restul chituite si vopsite cel putin 3 sferturi sau integral.Niciuna din cele testate nu a avut km reali :angry2: ,pana si masinile 2008-09 cu 30-50k km de la oameni care pretindeau ca le-au cumparat de noi din ro. erau manarite.In cele din urma am gasit un passat tdi blue motion,115k km in bord,la repr apare ut revizie in apr sau mai 2011 la 142k km,2008,recent adus,interior ca nou,revopsit si chituit jumatate din aripa dr. spate;am mers cu ea,am pus-o pe tester,am ridicat-o pe elevator,am negoviat 500,am cumaprat-o.

Investitii in prima luna (distributie,anv de iarna,ulei/filtre/antigel,polis profesional),la primavara pb si volanta.Singurul defect pe care nu l-am observat la cumparare a fost nefunctionarea bluetooth-ului.

In rest ne imbatam cu apa rece crezand in masini din 2002,diesel cu 135k km.Nici macar nu poti sa ai certitudinea ca omul a cumparat-o personal din nemtia,poate ca a cumparat-o din vitan.

In 2007 cand am fost sa-mi cumpar masina una dintre optiiuni era un Golf V 2006 cu 76k km,peste 4 ani o vinde bisnitarul in vitan cu 120k km si carte "servis" ,cand colo masina are 300k km.

Edited by ionut_marius

Iar incepeti cu basme,cu masini diesel de 10 ani care au 135k km :laugh:

Si-a luat tata passat tdi 2008,km reali putin peste 160k km.Mi-am luat in 2007 e46 2004 km reali aproape 130k km.

si eu tot in 2007 lam luat tot din 2004 si avea cam 100k km dar fa un calcul.la 100k in 3 ani e medie 33k p an.fata de 13.5k...

masini diesel sub 200.000km mai rar in germania chiar si daca sunt din 2008.....am fost cu prieten ieri la reprez sa verifice km la un audi a4 din 2004, adus in tara in 2007, in prezent masina are 190.000 pe bord, de la reprezentanta s-a confirmat ca avea in 2007 la ultima revizie 250.000....

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Salut, am cumparat un bmw care statea de 1 luna la vanzare, masina e din 2009 si in bord scrie 92000 de km .Poate ca nu are doar atatia dar masina merge foarte bine interiorul arata foarte bine , volanul si pedalele nu au nici un pic de toceala nici schimbatorul nimic. bavaria motors din constanta am vazut ca era in renovare si n-am mai intrat dar sunt curios sa ma duc sa ii fac un test sa vad cati km reali are si o verifice asa in mare. Aveti idee cat costa o verificare la ei ?

Salut, am cumparat un bmw care statea de 1 luna la vanzare, masina e din 2009 si in bord scrie 92000 de km .Poate ca nu are doar atatia dar masina merge foarte bine interiorul arata foarte bine , volanul si pedalele nu au nici un pic de toceala nici schimbatorul nimic. bavaria motors din constanta am vazut ca era in renovare si n-am mai intrat dar sunt curios sa ma duc sa ii fac un test sa vad cati km reali are si o verifice asa in mare. Aveti idee cat costa o verificare la ei ?

Anul trecut in februarie m-a costat 380 de lei cu tot cu partea electrica!ar fi fost bine sa faci inainte sa o iei!S-o stapanesti sanatos!