Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Ce imi trebuie ca sa inmatriculez masina?

grecualex

Recommended Posts

Sal. sunt nou pe aici si daca puteti sa ma ajutati ar fi extraordinar...miam luat acum 1 sapt un e36 inscris in RO cu numere de Bucuresti...si nu stiu nimic despre procedura de inscriere adica sa o trec pe numele meu si sai schimb numerele etc. ce acte trebuiesc pe unde trebuie sa umblu,taxe si in cat timp trebuie sa fac chestia asta dupa ce am preluato de la fostu propietar...am un termen limita ? Va multumesc!

Salut,

Procedura este urmatoarea:

Trebuie sa ai contractul de Vanzare-Cumparare si inca o Hartie Cartonata cu stampila de la fisc a celui ce ti-a vandut masina. Hartia cartonata trebuia sa o primesti atunci cand ati facut contractul de vanzare-cumparare. Plus iti mai trebuie inca o foaie tot de la el cum ca nu mai are nici-o datorie catre stat pentru acea masina(impozit si amenzi achitate). Inca ceva, si anume, pe certificat, pe spate, scrie "Instrainat catre..." acesta trebuie completat cu numele tau, semnatura lui si data in care a fost facuta vanzarea(care este scrisa si pe contract). Aspectul asta este foarte important.

Astea sunt foile ce trebuie sa le ai de la el.

Apoi... Trebuie sa mergi la tine in oras si sa platesti urmatoarele:

1.Taxa de certificat de inmatriculare--se plateste la CEC si este 37lei(nu mai stiu exact).

2.Trebuie sa faci cere la primarie pentru a-ti lua masina in evidentele locale(adica impozit)--o sa primesti o foie pe care o bagi la dosarul pentru Politie!

3.Trebuie sa iti faci programare la RAR pentru identificarea autovehiculului. Cel mai bine sa suni si sa faci asta cat mai repede. Poti astepta si cateva zile, depinde cate masini sunt programatate--COST-105Roni

4.Trebuie sa iti faci asigurare la masina(asigurare in vederea inmatriculare).

Acestea sunt formalitatile prin care treci.

Sunt langa sectiile de Politie foarte multe Xerox-uri unde poti sa te duci si sa intrebi despre procedurile inmatricularii. Eu cred ca nu am omis nimic.

Dosarul trebuie sa contina: O cerere pe care o poti cumpara de la Xerox-urile mai sus mentionate

Contractul de Vanzare-Cumparare(original)

Hartia Cartonata(are dimensiuni mai mici decat o coala A4. Cred ca e pe jumatatea ei, nu mai tin minte exact)

Chitanta pentru Certificatul de Inmatriculare

Indentificarea RAR

Copie dupa Asigurare

Cartea in original a masinii

Copie dupa Buletin

Si toate astea in mai putin de 30 de zile. Atat este valabila intrainarea autovehiculului!

Asta este tot!

Succes!

Edited by MihaiMAN