Jump to content

COD�RI MODULE X5 E53

bogdan.m

Recommended Posts

Salutare.

Inspirându-mĂŁ de pe unele forumuri din strĂŁinĂŁtate, am hotĂŁrât sĂŁ deschid un astfel de topic și la noi, deoarece nu am gĂŁsit așa ceva utilizând funcția SEARCH.

Propunerea mea este ca toți care au cunoștințe, sĂŁ posteze aici diferitele codĂŁri pe care le-au fĂŁcut pe X5 E53.

Voi ĂŽncepe prin a ĂŽntreba dacĂŁ știe cineva cum/ce sĂŁ codez, pentru a activa funcția de aprindere automatĂŁ a farurilor ĂŽn momentul descuierii mașinii din telecomandĂŁ (opțiunea denumitĂŁ ĂŽn grupul VAG ca LEAVING HOME). Menționez cĂŁ este vorba de un X5 3.0d din 2004 cu senzor de lumini. Atașez mai jos douĂŁ extrase din codĂŁrile actuale ale mașinii și niște codĂŁri valabile pentru BMW E46.

Mulțumesc de sugestii.

post-9706-0-03659100-1322598094_thumb.jpg

post-9706-0-05248500-1322598103_thumb.jpg

post-9706-0-10059500-1322598110_thumb.jpg

Pai eu unu stiu ca se poate cu NCS EXPERT, daca cauti pe internet vei gasi un diy cu felul in care sa faci asta.Pe forum nu cred ca exista discutat sau un diy si poate pentru ca e usor de gasit in engleza sau poate nu se vrea, unii au senzatia ca sunt mai desptepti....

Pentru welcome angel eyes ai nevoie de LCM2(modelul mai nou de modul de lumini) care probabil nu il ai daca e 2004 masina.Daca vrei musai welcome angel eyes poti opta pentru varianta cu tras fire de la lumina interioara sau poti opta pentru un fel de pathway light -similar cu follow me home, care in momentul in care apesi scurt pe tasta de la porbagaj sa se aprinda luminile alese de tine (din codat)si partea mai proasta e ca ai un numar maxim in care va functiona codingu si asta ca masura de siguranta sa nu descarce bateria.

Mai multe informatii poti obtine de aici : bmwcoding.com

Bafta,

Mulțumesc de rĂŁspuns. Ăntr-adevĂŁr, mi-am dat acum seama cĂŁ home lights reprezintĂŁ echivalentul lui comming home. Eu aș vrea sĂŁ activez leaving home.

Am cĂŁutat deja pe acel site, dar nu am gĂŁsit pentru E53 ... doar pentru E46, E9x și E6x.

Consider cĂŁ sentimentele de deșteptĂŁciune superioarĂŁ ale unora, nu ar trebui sĂŁ existe, deoarece, spre exemplu, codĂŁrile pentru grupul VAG, sunt postate pe forumuri world-wide de o veșnicie ... De ce nu s-ar putea face același lucru și la marca BMW?

Am achizitionat si eu o interfata K+DCAN (inlusiv mufa adaptoare rotunda), am instalat software-ul si am reusit sa citesc diferite module la E90. L-am conectat insa si la E53 (am tot o mufa de tip OBD in stanga jos la bord desi am inteles ca ar merge cu adaptorul cu mufa rotunda pe care insa nu stiu unde sa il conectez), functioneaza in INPA unde vad bateria prezenta si punerea contactului precum pot citii erori ale masinii, dar cand dau drumul la NCS expert, dupa ce urmez pasii facuti ca si la e90, ajung la un moment dat cand trebuie sa aleg intre EWS,KMB,KMBI. (difera fata de e90),pe care le-am ales si incercat pe fiecare, dar de fiecare data imi da eroare si imi zice ca nu s-a gasit ECU. Cum pot sa accesez modulele masinii? Masina e un X5 E53 din iulie 2005

Am achizitionat si eu o interfata K+DCAN (inlusiv mufa adaptoare rotunda), am instalat software-ul si am reusit sa citesc diferite module la E90. L-am conectat insa si la E53 (am tot o mufa de tip OBD in stanga jos la bord desi am inteles ca ar merge cu adaptorul cu mufa rotunda pe care insa nu stiu unde sa il conectez), functioneaza in INPA unde vad bateria prezenta si punerea contactului precum pot citii erori ale masinii, dar cand dau drumul la NCS expert, dupa ce urmez pasii facuti ca si la e90, ajung la un moment dat cand trebuie sa aleg intre EWS,KMB,KMBI. (difera fata de e90),pe care le-am ales si incercat pe fiecare, dar de fiecare data imi da eroare si imi zice ca nu s-a gasit ECU. Cum pot sa accesez modulele masinii? Masina e un X5 E53 din iulie 2005

Am senzatia ca trebuie sa iti faci update la versiunea de soft, si anume ori iti updatezi inpa,ncs,ediabas, sau pur si simplu inlocuiesti fisierele existente cu unele mai noi pe care le downloadezi, ultimele sunt v43 dar nu stiu daca contine si pt e53 ceva nou,de exemplu la e60 de la v41 nu au adaugat nimic nou.

HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL in LMA set to aktive.

Si bafta, sa imi zici daca ai reusit!

Cred cĂŁ te referi la mine. Așa este? Am verificat acum ĂŽn fișierul fsw_psw salvat de pe mașinĂŁ și acea denumire este codatĂŁ cu nicht_aktiv. Voi ĂŽncerca mâine și voi posta rezultatul. Mulțumesc.

Nu am mai gĂŁsit respectiva funcție (HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL). Nu se aflĂŁ ĂŽn LMA. Am avut de ales ĂŽntre EWS, KMB și KMBI. Voi mai cĂŁuta prin alte module. Ăn schimb, am setat ca funcția WELCOME HOME, sĂŁ fie activĂŁ pe proiectoarele de ceațĂŁ cu angeleyes stinse și nu pe faza scurtĂŁ/angel-eyes.

Am procedat astfel:

Ăn [b]KMBI[/b]:
HEIMLEUCHTEN
wert_02
HEIMLEUCHTEN_AL
nicht_aktiv
HEIMLEUCHTEN_NSW
aktiv
HEIMLEUCHTEN_SL_V
nicht_aktiv

Nu am mai gĂŁsit respectiva funcție (HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL). Nu se aflĂŁ ĂŽn LMA. Am avut de ales ĂŽntre EWS, KMB și KMBI. Voi mai cĂŁuta prin alte module. Ăn schimb, am setat ca funcția WELCOME HOME, sĂŁ fie activĂŁ pe proiectoarele de ceațĂŁ cu angeleyes stinse și nu pe faza scurtĂŁ/angel-eyes.

Dar practic pentru a activa functia de welcome home trebuie sa apesi maneta de pe stanga volanului nu?Sau ai reusit cumva din telecomanda, desi ma indoiesc.

Si welcome home se numeste functia

Da. Știu cĂŁ se numește welcome home.

Da. AceastĂŁ funcție se activeazĂŁ dând un flah (se trage scurt de maneta din stânga volanului, aia cu care faci trecerea de la faza scurtĂŁ la faza lungĂŁ), dupĂŁ ce ai scos cheia din contact. Nu am reușit sĂŁ codez activarea ei prin apĂŁsarea unui buton de pe telecomandĂŁ, deși știu cĂŁ pe E39 merge aceastĂŁ codare.

severus_phantom - sunt 100% sigur cĂŁ extrasul postat de mine mai sus este de pe X5-ul menționat anterior.

ĂncĂŁ mai caut un mod de a coda/activa funcția LEAVING HOME.

Nu am mai gĂŁsit respectiva funcție (HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL). Nu se aflĂŁ ĂŽn LMA.

PĂŁi eu am gĂŁsit aceastĂŁ funcție pe X5 E53, dar nu mai știu ce modul am citit pentru a se forma fișierul atașat mai jos.

acuma hotaraste-te...ai gasit-o sau nu?

severus_phantom - sunt 100% sigur cĂŁ extrasul postat de mine mai sus este de pe X5-ul menționat anterior.

bogdan.m eu sunt 100% convins ca nu prea sti lucra cu ncs-ul si de aicea unele confuzii ale tale in citirea fisierelor fsw_psw...

Sunt ĂŽntr-adevĂŁr la ĂŽnceput cu NCS-ul, dar sunt absolut sigur cĂŁ acel fsw_psw este de pe X5. Am greșit eu ĂŽn primul post editat de tine mai sus : nu era vorba de LMA, ci de LCM. Funcția aceea nu am mai gĂŁsit-o nici acum pe LCM ... voi face mâine un process car și voi posta rezultatul.

LMA este pe e60(si este vorba de modulul de lumini a lui E60) iar LCM este pe E53(si este vorba de modulul de lumini a lui E53).

Nu mai cauta in LCM(e53) pt. ca nu vei gasi functia HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL.

proces car e altceva...