Jump to content

Upgrade sistem audio E90

Recommended Posts

Da, insa ce fac eu e o carpeala. Pentru modificari serioase, ar trebui sa zboare playerul (si in locul lui sa apara unul aftermarket), sub in incinta custom in portbagaj, amplificator pe 4+1 canale, alte difuzoare si mult de lucru in usi. Adica ce a facut kristal si ceva in plus.

Problema majora vine din incinte. Cred ca multi dintre noi au conectat la un moment dat o sursa penala, gen radio de bucatarie, la o boxa/boxe potente. Rezultatul e incredibil. :D

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...

Voi face un upgrade la DSP si Helixul AFC nu va mai fi util, asa ca il vand. A costat in nov 2011 199eur cu tot cu transport. Am cutie, ghid de instalare. Folosit 6 luni in regim de "amator", mai ales ca in cursul saptamanii masina sta pe dreapta. Pret 635RON.

Ideal pentru integrare OEM a instalatiilor aftermarket (adaugare amplificator / alte difuzoare fara a schimba playerul de fabrica)

• 8 months later...

Am vazut ca ai tweetere DLS. Pai cred ca dupa ce pui cd playerul professional, merge sa ii dai o codare pe hifi (S676A).

Faza e ca nu stiu daca te ajuta in cazul in care ai legat tweeterele direct de iesirea de la midbass.

Eu am crossover din care pleaca midbass si tweeter. In cazul meu a fost o diferenta enorma dupa ce l-am codat pt HiFi.

Ajungi in bucuresti sau brasov in perioada urmatoare?

Tweeterele sunt legate la difuzoarele din usi, cu HPF-urile primite la pachet.

La HI-FI pleaca din player semnal separat pentru mid si tweeter? Daca nu, atunci e ok.

Sunt curios ce solutia ai ales. Ai legat inainte de mid un crossover care are iesire atat HPF cat si LPF? De care? :rolleyes:

Prin Bucuresti sau Brasov ajung din cand in cand, dar nu cu BMW-ul (care-i masina de weekend).

La hifi nu pleaca separat din player semnal pt mid si pt hi.

Eu am crossoverele care au venit cu sistemul Focal K2 Power pe care il am pe fata. (are intrare semnal si iseire pt mid si pt tweeter separat.)

asta e de pe vremea cand aveam convertorul helix. Acum se aude mai bine. E filmat cu un iphone, deci nu la calitate f buna.

• 2 weeks later...

Ieri am intrat in posesia playerului prof si pe seara am coborat la masina, dotat cu mai multe ustensile si cu mai multe filmulete diy urmarite, sa-l pun pe masina. M-am chinuit o ora si n-am reusit sa scot panoul de climatizare, lucru pe care altii il fac in 10-20 de secunde. :aww:

Prima data am incercat cu un card, dupa care am pastrat cardul pe partea interioara, sa nu distrug plasticele, si am fortat cu o surubelnita. Am tras din toate pozitiile, am urmarit iar filmuletele, am insistat din nou, tragand de el cu forta de-am zis ca vine afara pe bucati. Scarba dracu' n-a vrut sa miste. Am inteles ca-s ceva cleme pe acolo. Aveti idee (sau stiti poze pe net) care m-ar putea ajuta?

Si inca un lucru, in caz ca reusesc sa-l schimb, pentu codare, ce optiune recomandati (in ncs expert)? Am si tweetere montate.

• 1 month later...

Pentru al meu E87 (poate si la E90 e la fel), ma intereseaza daca a schimbat cineva difuzoarele de joase de sub scaune cu unele mai bune. Incerc sa scap de cutia din portbagaj si caut solutii alternative.

LE am vazut ca exista, Audio System AX 08 dar pot fi luate si de la noi din Ro?

Edited by dumi_id

Pentru E87 nici nu merita sa te deranjezi cu difuzoarele de sub scaune.

In portbagaj iti iei un Focal BombA 20A1 si ai rezolvat problema. Nici nu se compara. Are un amic in golf si rupe norma. E doar 790 lei.

Iti spun ca suna de 100x mai bine decat AX08 alea.

Edited by kristal_madness

Exact modelul ala l-am avut pe fosta masina. Stiu ca este foarte bun dar eu caut o solutie sa elemin orice obiect in plus din portbagaj. Am mai gasit si al ETON boxe ce inlocuiesc componentele OEM dar sunt destul de scumpe, 2 dif, 2 tweetere si wooferele de sub scaune ajung pe la 600E. Este vorba de astea:

http://www.etongmbh.de/en/products/upgrade-audio/systems-without-amplifier/b-100-t/1/pid/247/

http://www.etongmbh.de/en/products/car-hifi/subwoofers/b-150-usb-bmw-underseatwoofer/1/pid/251/

M-am uitat si pe realOEM unde am vazut ca si subwooferele de la H/K sunt peste 300E bucata, nu contest ca nu sunt mai bune ca cele ETON dar la pretul ala ies din schema.

Nu vei obtine nici 25% din ce face BombA.

Difuzoarele de la sistemul BMW individual high end tot de Eton sunt facute.

Subwooferele eton sunt 200 eur bucata. Nu merita sa dai 400 eur doar pt difuzoare. E deranj mare la montaj si nu au incinta suficient de mare sa bubuie cum trebuie (isi fac incinta in prag).

Cel mai bine pt tine e sa iti iei un subwoofer shallow mount de la pioneer si sa faci o incinta din fibra de sticla in stanga portbagajului, pe lateral (mai e ceva loc si in spatele mochetei). Ii tragi un grilaj si gata. Sacrifici foarte putin din spatiu.

Ceva de genul asta: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=444111

Numai ca mai mic. Fiind hatchback, nu ai nevoie de putere prea mare ca sa se auda decent.

Dirac se ocupa de alte chestii, gen spatialitate, etc. DSP e facut in colaborare cu DIRAC. Difuzoarele iti zic sigur ca sunt facute de ETON.

"Dirac Research AB was founded in June 2001. Our business idea is to develop, market, and license quality-improving products for audio reproduction systems. Our main competence areas are sound optimization, room correction, sound field synthesis, 3D sound, and active noise cancellation."

LE: "In the special BMW in-car demo they had a live violinist playing music being fed directly to the car's audio system! This system has a 9-channel, 16-driver audio with Eton drivers, Learl amplification (825 watt total)"

http://www.enjoythemusic.com/high_end_society_2007/sunday/page2.htm

Era clar ca sunt facute de ETON numai prin faptul ca exista difuzoare sub marca lor care au conul din acelasi material ca cele de la BMW individual. (http://www.motorvip.ro/produs/difuzoare-auto-eton-a1-160hg uite un exemplu)

din curiozitate cat de bine se aude ,de ex individual este sub ce ai facu tu,si cat te-a costat toata afacerea

eu mi_am pus individual si sincer cei 825w isi fac treaba bine raportand pretul de 800e cat m_a costat (doar piesele fara manopera si codaj care le-am facut eu si au durat vreo 2 zile)

Edited by ionut1985