Jump to content

Am o problema

Guest Rosoaga

Recommended Posts

Guest Rosoaga
Am deschis acest topic in speranta ca ma veti ajuta in legatura cu problema sau problemele pe care le am legate de masina mea.De putin timp mi-am cumparat un BMW 530D ,an 2001,merge bine masina tinand cont ca are mai bine de 10 ani si 200.000 Km. Cand am cumparat-o am fost la un service cu ea : mi-au spus ca motorul suna bine , nu are scurgeri de ulei adica e ok la prima vedere. Gresala mea a fost ca nu am bagato pe tester.Deci, in prima treapta( are cutie manuala) se comporta ok adica nu se simte nimic, incepand cu a 2 treapta pana la 20000 de turatii masinase trage ok , dupa 20000, se tureaza repede pana la 25000-27000(intra turbo) iar dupa asta motorul devine lenes ( nu ar trebui sa continue ascendent). Nu stiu cum sa va explic mai corect . Pe liber motorul suna bine si turat si la relanti, nu scoate fum nici pe loc nici in mers , fara fum negru sau alb , la motor cand deschid capacul la ulei nu scoate gaz nu se aude tacanit nu nimic. Baiatul de la care l.am luat mia zis ca nu a curatat nici 1 data filtrele(il are de 3 ani , cumparat din Germania).!!!! Asta ar putea fi cauza?? Alta problema ar fi cu scrisul la bord (nu se vad literele intregi, se vad fragmentate).Alta problema ar fi cu becul aprins in bord la airebag, cum sa fac sa nu mai apara (cred ca are legatura cu scaunul pasagerului sau cu niste senzori). BMW-ul e full option. Inca nu l-am bagat pe tester pentru ca nu am bani in acest moment sa ii schimb ceva. Dar inainte sa ma duc la service as vrea sa aud si parerea voastra si va multumesc.

La partea cu literele: sunt morti niste pixeli de pe display, rezolvarea implica schimbarea foliei (film) care face legatura intre display si placa de baza. O gasesti de vanzare aici pe forum, (cat si pe ebay), la fel si persoane care se ocupa de schimbarea ei. Cost: 150 folia+ vreo 100 manopera

La partea cu martorul airbag: trebuie inlocuit senzorul de prezenta, in scaunul pasagerului

La partea cu problema la motor: cel mai indicat ar fi sa mergi la un tester , inainte sa te apuci de schimbat piese dupa ureche

Filtre nu ai ce curata, decat cel epurator, desi mai bine ar fi sa-l schimbi(presupun ca nu a fost schimbat de cel putin 3 ani)...Filtru motorina, ulei, habitaclu(polen) se schimba.

Bafta.

P.S. Daca stai prost cu banii, de ce ai luat 530 D? Impozitul e nesimtit de mare peste 2500 cm3.Pune niste poze cu ea.

Edited by blitzu

Guest Rosoaga
nu mam referit la ulei sau la filtrele de ulei. Eu vorbeam de turbina (mam gandit ca turbina are ceva filtre , cinstit sa fiu nu ma pricep asa bine).Uleiul a fost schimbat impreuna cu fiutrele regulat. Luni ma duc la service pentru ca mi-a venit un rulment pe dreapta fata pe care il comandasem si ii zic sa imi puna BMW-ul pe tester. Am vrut doar sa consult cateva pareri sa ma mai informez sa vad ce ziceti si voi . Nu cred ca e ceva anormal. Mersi mult.

Guest Rosoaga
Guest Rosoaga

Stau in spania, aici miam permis masina asta pentru ca taxele nu sunt asa de ridicate si asigurarea e mica pentru ca e pe numele lu tata(in spania conteaza foarte mult vechimea).

Si cea mai mare importanta are infrastructura(cu toate ca multi nu se gandesc la asta)

Motorul eu zic ca e cel mai bun din gama Diesel.