Jump to content

BMW 530i SMG

.seby

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Sunt un vechi posesor de e60 530d, care atrecut un pic pe la Audi si acum revine la BMW, iubirea mea de o viata. Vreau sa va pun o intrebare, am ocazia sa cumpar un 530i din 2004 full full full, cu toate optiuniile posibile, mai putin night vision si scaune ventilate. Masina se afla acum in germania si are 132.000 km.

Dotariile masinii ma atrag, culoarea mai putin (argintiu). Dar nu stiu mare lucru despre acest motor... merita luat? cutie smg merita? ca performante vad ca este sub 530d cu toate ca nu am gasit absolut nicaieri perfomantele masinii echipate cu SMG... am gasit doar automatic sau manual si nu imi dau seama unde se incadreaza smg-ul...

Are careva pe aici 530i (fie manual fie automat)? cum se misca? e motor fiabil?

Orice info este apreciat.

Stima!

motorul a avut o singura problema mai mare, sa te uti la istoric daca a avut vreo interventie pe tema asta, e legata de un ticait la relanti..

http://www.1addicts....ad.php?t=320299

Deci trebuie ascultata atent, daca e prezent si nu afost rezolvat pe garantie, costa cateva mii reparatia.

nu stiu ce zici tu ca e mai lent ca un 530D, ca nu e, cel putin daca sunt ambele stoc. (date oficiale, e o mica diferenta in favoarea lui 530i)

Cutia SMG e ok, dar daca iti crapa ceva la ea nu e nimeni in stare nici macar sa o diagnosticheze in romania, si inlocuirea ei e costisitoare. Totusi SMG de pe e60 e a doua generatie si cica e mai durabila., e identica cu cea manula, are un plus o unitate hidraulica de control, adaugata in exteriorul cutiei.

Altfel e foarte misto, are toate avantajele unei cutii automate si al uneia manuale combinate intr-o singura cutie.

Edited by DOMI

motorul a avut o singura problema mai mare, sa te uti la istoric daca a avut vreo interventie pe tema asta, e legata de un ticait la relanti..

http://www.1addicts....ad.php?t=320299

Deci trebuie ascultata atent, daca e prezent si nu afost rezolvat pe garantie, costa cateva mii reparatia.

nu stiu ce zici tu ca e mai lent ca un 530D, ca nu e, cel putin daca sunt ambele stoc. (date oficiale, e o mica diferenta in favoarea lui 530i)

Cutia SMG e ok, dar daca iti crapa ceva la ea nu e nimeni in stare nici macar sa o diagnosticheze in romania, si inlocuirea ei e costisitoare. Totusi SMG de pe e60 e a doua generatie si cica e mai durabila., e identica cu cea manula, are un plus o unitate hidraulica de control, adaugata in exteriorul cutiei.

Altfel e foarte misto, are toate avantajele unei cutii automate si al uneia manuale combinate intr-o singura cutie.

pai pe masina din 2004 benzina nu e pus m54 231cp 170kw 6l ????

pai pe masina din 2004 benzina nu e pus m54 231cp 170kw 6l ????

cat despre motor eu zic ca e unul fiabil, si fara probleme mai mult decat atat s-a si pus pe apsolut toate caroseriile, deci de larga raspandire sa zic asa doar ca fiind de conceptie relativ veche e considerat un motor gurmand la standardele actuale.

nu inteleg ce legatura au link-urile alea cu probleme la masini de samsari..

la modelul asta 80% din defecte la cutie se rezolva cu o piesa de 4 euro..

orice masina de genul asta costa.. daca e manula.. un kit de volanta +kitul de ambreiaj sare de 1000+ de euro.. si ala il schimbi inevitabil, steptronic poate pica si ala, mai ales daca nu stii cati km are si daca afost facut vreun schimb de ulei, cel mia probabil nu.. la toate sunt riscuri.

Edited by DOMI

Multumesc tuturor pt comentarii, Motan94, in oras trage ok? O simti grea? Ce consum ai in oras/afara?

Merci

depinde de oras ,de exemplu in bucuresti un 12-16 ,afara mers 130-190 nu a urcat mai mult de 10-11,eu unul nu am simtit sa plece greu vreodata , aud istoria asta la multa lume care are e60 diesel ,per total e ok poti face o depasire de la 150 fara sa iti tremure chiloti cum se zice ,daca ambreajul e ok si directia, in rest mare probleme nu am auzit la modelul asta e o masina destul de stabila

• 2 weeks later...