Jump to content

Sfaturi amortizor\amortizoare

MihaiMAN

Recommended Posts

Va salut,

Astazi, in timp ce veneam spre Bucuresti, am constatat ca la fiecare denivelare a drumului(E85) masina avea tendinta sa se duca in dreapta. Prima data nu am fost foarte atent, dar "noroc" cu drumurile Romaniei, am observat progresiv. Pe drum drept si fara denivelari am virat brusc de volan sa vad daca nu este de vina soseaua, nu mai facea, apoi iar am intampinat denivelari, iar avea dendinta sa se duca spre dreapta(de spate).

Am ajuns acasa si m-am uitat sub masina. Am vazut ca sub amortizorul dreapta spate este ulei si pe langa asta mai si picura.

Masina in cauza este un seria 1 E87 120d.

Am cateva intrebari:

1. Imi scapa ulei amortizorul? Constatare: Daca apas pe partea din spate dreapta se aude cum scartaie amortizorul(probabil ca nu mai are ulei deloc) si suspensia este foarte moale.

2. Amortizoarele de pe seria 1 sunt pe ulei sau pe gaz?

3. Trebuie sa le schimb pe amandoua de pe puntea spate?

4. Ce amortizoare imi recomandati?

Astept raspuns.

Multumesc anticipat!

Sti daca sunt pe ulei sau pe gaz? Tind sa cred ca sunt pe ulei, pentru ca se vede ulei pe dedesupt.

Multumesc pentru promptitudine!

Inca ceva: Am vazut la Dan Groza pe site, doua tipuri de amortizoare Sachs pentru puntea spate. Nu stiu daca pot pune site-ul, o sa incerc. Ma puteti lamurii care este diferenta. Nu ma leg de pret ci doar vreau sa stiu care se potrivesc.

http://www.realoem.ro/#

Multam!

Edited by MihaiMAN

Sti daca sunt pe ulei sau pe gaz? Tind sa cred ca sunt pe ulei, pentru ca se vede ulei pe dedesupt.

Multumesc pentru promptitudine!

Inca ceva: Am vazut la Dan Groza pe site, doua tipuri de amortizoare Sachs pentru puntea spate. Nu stiu daca pot pune site-ul, o sa incerc. Ma puteti lamurii care este diferenta. Nu ma leg de pret ci doar vreau sa stiu care se potrivesc.

http://www.realoem.ro/#

Multam!

BOGE/SACHS sunt acelasi lucru

depinde ce suspensie ai

amortizorul este bitubular; adica gaz+ ulei

dar te lamureste Dan Groza ce si cum daca il contactezi :)

Receptionat!

Multumesc pentru raspunsuri si pentru sfaturi.

Ma bucur ca am observat acum si nu mai tarziu.

+1 :)

un sfat pretios si adevarat

ar mai flansele de amortizor + kit-ul de protectie

E necesara schimbarea flanselor tot acum sau sa vad starea lor si apoi decid?

Claudiu, daca tot vorbim aici, poti sa imi faci un pret pentru 2 amortizoare/punte spate. Iti las VIN-ul daca e nevoie sa verifici compatibilitatea. PV07049

Modelul masinii l-am scris mai sus.

Astept un raspuns!

Multumesc!

Edited by MihaiMAN

in principiu este recomandat schimbul odata cu inlocuirea amortizoarelor

Calculeaza-mi un pret pentru tot, te rog.

Inca ceva: Pe viitor as vrea sa achizitionez niste arcuri sport(nu este batut in cuie--depinde de banii pe care o sa ii am). O sa mearga cu amortizoarele astea sau va trebui sa le schimb din nou? Ma gandesc la niste arcuri de la Eibach care coboara destul de putin(20/30mm).

Edited by MihaiMAN

Nu am luat in considerare varianta mai ieftina a lor. :)

Deci ca un rezumat urmat de o concluzie, schimb amandoua amortizoarele+plus flanse si merg pe Sachs.

Daca are cineva o alta varianta la fabricantul amortizoarelor sunt dornic sa o citesc eventual sa o iau in considerare.

Edited by MihaiMAN

eu zic sa te uiti bine si pe puntea fata. de obicei daca mergi mult cu un amortizor curs de pe spate iti termina si amortizoru pe fata in diagonala, eu am avut dreapta fata cursa si acuma am vazut ca si stanga spate curge , si mai am pe cineva de a patit acelasi lucru.

Lasa ca-s bune Sachs care m-au tinut 25.ooo km.....

Tu zici ca Bilstein nu-s bune....iar cei ce-au folosit Bilstein spun ca nu mai pun Sachs niciodata :thumbsup:

Nu ai inteles (sau, exprimarea mea....)! Eu spun ca Bilstein sunt cele mai bune!!! Nu m-as uita nici la Sachs, nici la Monroe sau altceva!

Acum am vazut si tot acum au aparut si simptomele cu fugitul de spate cand trec peste denivelari, deci nu e o problema pe care o am de mult timp. Merg saptaman asta mai putin cu masina si saptamana viitoare le schimb.

O sa ma duc saptamana asta la un service sa imi spuna exact daca si cele de pe fata au probleme.

Inca nu stiu ce sa aleg intre Bilstein si Sachs. :)

Nu ai inteles (sau, exprimarea mea....)! Eu spun ca Bilstein sunt cele mai bune!!! Nu m-as uita nici la Sachs, nici la Monroe sau altceva!

So...which is the final answer?

Bilstein sau Sachs?

Edited by MihaiMAN