Jump to content

cum vi se pare Bucurestiul?

paco_wonderboy

Recommended Posts

Guest IulianE

eu am mai spus-o si in alt topic....pe la 4 dimineata am iesit in oras(cu 4 ore dupa intrarea in vigoare a noului cod)....si pe Mihai Bravu am ramas impresionat,viteza de depolasare a masinilor foarte mica...undeva pe la 50 ...nici uunu nu mai baga piciorul sa se duca cu 120 in pasaj...

Eu cred ca e o treaba buna...sper sa dea rezultate radicale in privinta inbunatatirii traficului.

eu am mai spus-o si in alt topic....pe la 4 dimineata am iesit in oras(cu 4 ore dupa intrarea in vigoare a noului cod)....si pe Mihai Bravu am ramas impresionat,viteza de depolasare a masinilor foarte mica...undeva pe la 50 ...nici uunu nu mai baga piciorul sa se duca cu 120 in pasaj...

Eu cred ca e o treaba buna...sper sa dea rezultate radicale in privinta inbunatatirii traficului.

159961[/snapback]

cred ca e weekendul de vina...:blink: Luni plec sigur la job cu 30 de minute mai devreme decat lunea trecuta... sigur o sa fie jale si nu vreau sa recurg la chestii riscante pentru permisul meu de conducere... :)

In Romania nu Codul Rutier e problema ci politistii sau mai exact organele statului care nu fac fata si nu pot urmari respectarea Codului... Am mai spus si repet ca politia intervine doar in cazurile care le convin lor dar nu sanctioneaza decat 10% din ce e in trafic... Cum ar fi sa amendeze pe aia care dorm in trafic si nu pleaca de la stop cand se pune verde decat cu vreo 5 secunde intarziere, ceea ce e imens intr-un trafic aglomerat sau taximetristii care se taraie cu 30 la ora pe prima banda cand lumea se grabeste la munca iar pe ei ii doare in stanga? sau sa amendeze pe toti cei ce parcheaza in locuri ilegale... sau sa-i amendeze pe toti cei care schimba banda fara sa dea semnal sau umbla pe drumurile publice cu farurile dereglate si ma orbesc in oras (iti dai seama cum e pe sosea nationala)...

Si apropos, ieri radeam de unul singur pentru ca am claxonat o masina de politie care vroia sa se bage in trafic de pe dreapta (venea de pe o straduta) si nu se asigurase... Venea direct in fata mea si eu am vazut doar botul alb al unui Logan si brusc am sarit in claxon dupa care am vazut ca era Politia... Nu mi-au facut nimic dar radeau si ei...:)

sigur ca toti o sa plece mai devreme ca de obicei,si nush dar am impresia ca o mearga binisor,ramane de vazut ,aseara cand era destul de aglomerat ( 19.00 -Iulia Hasdeu ) de obicei , era ff liber,adik nu am stat decat 3 min la un semafor la care stateam 7-8 minim ,si doar cate un voinic se mai baga pe linia de tramvai, sa nu zic ca la iesirea din Pasajul Obor nu era nimeni pe linia de tramvai si de obicei erau pe linia de tramvai de pe contrasens ca prima era ful ,asa ca............... asteptam prima zii plina pt noul cod rutier

Si apropos, ieri radeam de unul singur pentru ca am claxonat o masina de politie care vroia sa se bage in trafic de pe dreapta (venea de pe o straduta) si nu se asigurase... Venea direct in fata mea si eu am vazut doar botul alb al unui Logan si brusc am sarit in claxon dupa care am vazut ca era Politia... Nu mi-au facut nimic dar radeau si ei...:D

159968[/snapback]

:) :) erau cu sirene?lumini?in misiune?ce aveti frate frica asa de ei?ei nu trebuie sa respecte cedeaza trecerea?ei sunt mai cu mot?trebuiau sa isi dea amenda singuri nu sa rada ca :)

si alta chestie tipic romaneasca :in codul rutier, la participanti la trafic sunt trecuti toti de la carute la pietoni,salvare, pompieri dar ups, politistii nu sunt, ca sa vezi, adica ei pot face ce vor, sa taie linia continua, sa parcheze in romana in intersectie, multe....

Ce sa facem, sa ne facem legea noastra?poate e o solutie :blink:

Edited by Tytus

Dupa noul cod rutier eu nu observ nici o diferenta. Aceleasi intersectii blocate, linia de tramvai plina de masini, galbenul la semafor inseamna in continuare "da-i bataie ca merge" si tot asa. In privinta vitezei n-am ce sa spun deoarece acum seara chiar nu ai pe unde sa alergi.

Singurii care fugeau, peste benzi si linii de tramvai, erau cainii grabiti sa intre la meciul cu National. Restul bara la bara :blink:

Dupa noul cod rutier eu nu observ nici o diferenta. Aceleasi intersectii blocate, linia de tramvai plina de masini, galbenul la semafor inseamna in continuare "da-i bataie ca merge" si tot asa. In privinta vitezei n-am ce sa spun deoarece acum seara chiar nu ai pe unde sa alergi.

Singurii care fugeau, peste benzi si linii de tramvai, erau cainii grabiti sa intre la meciul cu National. Restul bara la bara  :)

160992[/snapback]

corect,azi la obor ii dureau fix in fund pe partenerii de trafic ca e refugiu,se bagau pe linie in locu la tramvai si daca tot se bagau ei si ma grabeam si eu de ce sa nu ma bag si eu :blink:

corect,azi la obor ii dureau fix in fund pe partenerii de trafic ca e refugiu,se bagau pe linie in locu la tramvai si daca tot se bagau ei si ma grabeam si eu de ce sa nu ma bag si eu :blink:

160998[/snapback]

eu zic ca era cat de cat vizibil ca unii se mai jenau... la coborarea de la Politehnica spre Grozavesti in general se umplea linia de tramvai si pe acolo mergeam si eu pentru ca se trecea foarte repede... unii treceau chiar prin fata refugiului de pietoni de la Grozavesti... am remarcat ca erau mult mai putini cu tupeul sa se urce pe linie si nimeni nu a trecut prin fata refugiului cat am am stat in stop (ca am prins 2 stopuri)...

si apropos, pe coborare aveam uneori viteze destul de mari si acum am bagat pilotul automat pe vreo 50 de kilometri si chiar nu m-a depasit nimeni si era loc destul si chiar nu se baga nimeni desi inainte era ca la raliu pe acolo (se ajungea la suta lejer)...

per total cam la fel traficul dar cred ca o sa se simta efectul dupa ce or sa vina primele amenzi pentru anumite chestii... sa vezi atunci plansete si tipete...

multi sunt speriati si asta e foarte bine, ajung mai repede unde am nevoie.

ma amuza foarte tare cei care nu stiu ca ai voie sa mergi pe linia de tramvai daca sensul are 2 benzi (sau una)... ei asteapta, eu trec, nu greseste nimeni dar eu ajung mai repede acasa :blink:

multi sunt speriati si asta e foarte bine, ajung mai repede unde am nevoie.

ma amuza foarte tare cei care nu stiu ca ai voie sa mergi pe linia de tramvai daca sensul are 2 benzi (sau una)... ei asteapta, eu trec, nu greseste nimeni dar eu ajung mai repede acasa :blink:

161031[/snapback]

eu stiu ca pe linie nu ai voie daca sunt 2 benzi ci numai daca e 1

crisjohn, cand am dat eu examen scria ca ai voie sa mergi pe linie daca sunt cel mult 2 benzi de circulatie pe acel sens... plus ca stiu direct din accidentul unui amic... pe calea calarasilor unde faci dreapta sa intri la agip. l-au lasat cei de pe cele 2 benzi dar de pe linia de tramvai venea un tip care l-a trosnit. si vina a fost a amicului meu ca nu a acordat prioritate, cel de pe linie mergea regulamentar.

CirculaĂžia pe linia de tramvai este posibilĂŁ doar ĂŽn cazul ĂŽn care nu este ĂŽncurcat mersul tramvaielor. CirculaĂžia pe linia de tramvai este interzisĂŁ doar ĂŽn acele locuri ĂŽn care este refugiu pietonal Âşi este semnul de "obligatoriu la dreapta", adicĂŁ de ocolire prin dreapta a refugiului de pietoni.

CirculaĂžia pe linia de tramvai este posibilĂŁ doar ĂŽn cazul ĂŽn care nu este ĂŽncurcat mersul tramvaielor. CirculaĂžia pe linia de tramvai este interzisĂŁ doar ĂŽn acele locuri ĂŽn care este refugiu pietonal Âşi este semnul de "obligatoriu la dreapta", adicĂŁ de ocolire prin dreapta a refugiului de pietoni.

161057[/snapback]

voi va referiti la noul regulament? nu prea cred... am inteles ca in noul regulament nu e permisa circulatia pe linia de tramvai daca exista mai mult de 1 banda pe sensul respectiv de mers... Cu alte cuvinte daca sunt 2 benzi esti in ilegalitate...

referitor la acel articol cu amenzile as spune ca este total nerelevant si nu are legatura cu noul Cod Rutier... Sunt convins si ca pe vechiul Cod Rutier se dadeau acele amenzi poate chiar mai multe daca Politia isi face treaba... Nu codul e de vina pentru incapacitatea politiei de a disciplina traficul. Poate sa fie si mama codului rutier...

Azi dimineata in 45 de minute de condus prin Bucuresti nu am vazut nici un politai... De fapt mint era unul la APACA in intersectie si incurca traficul...