Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

cum vi se pare Bucurestiul?

paco_wonderboy

Recommended Posts

Doua puncte de penalizare si contraventie intre 70 si 100 RON

Folosirea incorecta a farurilor la intalnirea cu un autovehicul care circula din sens opus.

Utilizarea telefonului mobil in cazul in care soferul nu foloseste dispozitivul hands-free

Lipsa castilor de protectie pentru motociclisti si lipsa centurii de siguranta pentru conducatorii auto

Depasirea cu 10-20 de kilometri a vitezei maxime admise

Circulatia pe un drum unde accesul este interzis

nerespectarea regulilor privind manevra de intoarcere, mersul inapoi, schimbarea benzii de circulatiei sau a directiei de mers

Stationarea interzisa

Refuzul de a inmana organului actul de identitate permisului de conducere sau a certificatului de inmatriculare

EU zic ca e ca inainte...

noul cod e o tampenie - mai mult incurca traficul din bucuresti care si asa era destul aglomerat

- pentru folii:

d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amenda;

"Art. 91^1. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta În clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:

35. aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator;

"Art. 99. - (1) Certificatul de ĂŽnmatriculare sau de ĂŽnregistrare ori dovada ĂŽnlocuitoare a acestuia se retine de catre politia rutiera ĂŽn urmatoarele cazuri:

l) autovehiculul sau tramvaiul are aplicate pe parbriz, luneta sau geamurile laterale afise sau reclame publicitare, folii neomologate si/sau nemarcate corespunzator ori accesorii care restrâng sau estompeaza vizibilitatea În timpul mersului, atât din interior, cât si din exterior;

Unde se mai intampla ca la romani?

Doua texte de lege care in esenta spun cam acelasi lucru dar nu prea:

- art 99 : se retine talonul pe loc

- art 91 : se dau puncte

Din ce vad aici inseamna ca raman si fara talon si fara permis . NISTE IDIOTI !!!

Ei spun ca au copiat codul dupa modelul european - ASHI de unde ? in franta si in alte state europene poti sa iti pui si "tabla" in loc de geamuri laterale si luneta fara sa te intrebe nimeni de ce ai facut-o, dar la noi nu.... trebuie sa vada militianul ce ai in masina....

INCA UN MOTIV DE SPAGA ! :blink:

venit din trafic ,am observat ca totul e la fel, chiar mai rau unora nu le e frica si trec pe linia de tramvai ,rosu ,bla,bla si ceilalti sau speriat atat de tare ca nu mai stiu sa conduca :blink: la ore de varf e chinul draq-ului si asa mai departe,cel mai prost code rutier facut vreodata, chiar m-am bucurat in week-end dar vad ca m-am bucurat degeaba :)

venit din trafic ,am observat ca totul e la fel, chiar mai rau unora nu le e frica si trec pe linia de tramvai ,rosu ,bla,bla si ceilalti sau speriat atat de tare ca nu mai stiu sa conduca :blink:  la ore de varf e chinul draq-ului si asa mai departe,cel mai prost code rutier facut vreodata, chiar m-am  bucurat in week-end dar  vad ca  m-am bucurat degeaba :)

161291[/snapback]

deci aveam dreptate....se merge mai prost ca inainte

Legea : art.99 alin.10

"[...] nerespectarea obligatiei conducatorului de vehicul de a lasa liber traseul tramvaiului la apropierea acestuia, când drumul are o singura banda"

Regulament de aplicare /SECTIUNEA a 2-a:

Utilizarea partii carosabile

"Art. 103. – Pe drumul public cu cel mult doua benzi pe sens si cu o a treia banda pe care este amplasata linia tramvaiului lânga axul drumului, conducatorii de vehicule pot folosi aceasta banda, cu obligatia sa lase libera calea tramvaiului, la apropierea acestuia"

:blink:

• 2 weeks later...
noul cod e o tampenie - mai mult incurca traficul din bucuresti care si asa era

........

........

........

Din ce vad aici inseamna ca raman si fara talon si fara permis . NISTE IDIOTI !!!

Ei spun ca au copiat codul dupa modelul european - ASHI de unde ? in franta si in alte state europene poti sa iti pui si "tabla" in loc de geamuri laterale si luneta fara sa te intrebe nimeni de ce ai facut-o, dar la noi nu.... trebuie sa vada militianul ce ai in masina....

INCA UN MOTIV DE SPAGA ! :)

161288[/snapback]

offtpic: ne punem tabla omologata :blink:

ontopic: totusi ar trebui sa'i lase in pace pe cei cu autorizatii rar pt folii. Au motiv sa te opreasca :)

LE: nu inteleg cum naiba atribuie numarul corect de puncte ??? fac raportul cat la suta din suprafata geamurilor e acoperita de folii si aplica procent din numarul de puncte ..... pt ca ceea ce nu e clar stabilit lasa loc de interpretari si vb lui ZIGZAG -> SPAGI ....

am urmarit o emisiune la TV in care era Mr. Jianu si apara noul cod rutier... Dumnealui chiar nu isi da seama ca asta e un cod rutier scris de tampiti ??

Edited by oSerX

veche e putin spus....nu vedeti ca bagaboantele alea sunt in pantaloni scurti,maieuri alea alea...era vara si acum a venit crivatuuuuuu!

PS: numai trageti frana de mana ca ingheata si se blocheaza!

160232[/snapback]

Nu e adevarat... e doar periada de calduri la amimalutzele ce fac MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!! :blink: