Jump to content

e39 525D vs 530D

jsmith235

Recommended Posts

afara poate 0.5l in plus fata de manual, in oras 1l, poate....ai diferente legate mai degraba de stare tehnica la o masina de varsta asta, totusi va avea un 10 ani acolo..

tu ai 320d, daca intrebi daca va consuma mai mult fata de ce ai acum, da cu siguranta, si in special in oras, e normal ai vreo 2 cilindri un plus, 500 de cmc si niscaiva cai..

s-au inventat multe chestii in ultima vreme dar puterea tot din ars combustibil vine..

• 1 month later...

e aceasi cutie, dar pe 525d rezista mult mai bine, chiar si abuzate la maxim, cu uleiul neschimbat niciodata si alte inginerii care se mai practica pe la noi.. .. 525d scoate 350 NM, si de aici si vine si fiabilitatea cutiei.. e binisor in tolerantele constructive ale cutiei..

L.E... catalin, proprietarul a pus botul la aburelile BMW cu ulei "lifetime" .. de aici si problema aparuta. Daca facea un schimb de ulei la un 80-120k km nu avea nici -pe dracul.

ti-am spus citeste articolul ala si te lamuresti.. cum e treaba cu ele.

Am un 530D din 99 cu cutie manuala. masina are 500.000km si nu are probleme cu cutia.

• 2 weeks later...
Am avut E 39 530d, 2002, automata. Din toate punctele de vedere geniala masina. Bineinteles ca a picat cutia pe la 200.000 cu toata mentenanta si ulei schimbat, alea alea. Dupa aia a inceput calvarul cu cutia, calvar care nu a incetata decat dupa o caruta de bani cheltuita si masina vanduta. Nu recomand cutia automata pe E 39 530d. De fapt, daca stai de vorba cu toti cei care au sau au avut E 39 automat, fantastic de rar vei gasi pe cineva cu 530 d care sa fie multumit de cutia asta. Consum mare si se stica inevitabil... Edited by Pharmacistu'

eu am facut veo suta de mii cu a mea, automata si ea, din care macar 30 de mii fara scuturi si cu burta de coclauri, in viteza, n-am schimbat nimic la cutie si nici probleme n-am avut cu ea. daca am avut probleme si-am banuit cutia, au fsot altele cauzele. sper sa n-o deochi. :)
  • Like 1

sa te poarte cu placere! confirm, din pacate cutia autom. nu e punctul ei forte (fiabilitatea), dar nu te gandi la ea, bucura-te maxim ca e o masina f reusita. daca mai e si dotata, n-ai sa vrei s-o mai schimbi.

Hmm, e super dotata,pot chiar sa spun ca e un ....full de full,si chiar nu exagerez cand spun asta(cu toate ca nu-mi place expresia). Singura optiune care lipseste ar fi incalzirea scaunelorsad.gif. Aa,si-ar mai fi ceva: n-are pachet fumatori!!!grin.png(care chiar nu ma intereseaza).

confirm, din pacate cutia autom. nu e punctul ei forte (fiabilitatea), ...

sperii omul... cu "automata".

a mea a clacat pe la 350-370 de mii fara nici un schimb de ulei macar.

am scapat ieftin cu o reconditionare in 24 de ore!

cutia(steptronicul) pentru mine este ok.

te ajuta foarte mult ca sofer fara experienta, mai ales iarna.

astea de generatie noua... nici nu mai vorbesc!