Jump to content

CINE MA POATE AJUTA !

Recommended Posts

Sal.....am un bmw 320 benzina din 1992.de la un timp raman fara benzina,am verificat si unde e pompa nu am benzina in partea cealalta sunt vreo 20 de litri....am schimbat si chestia aia nu e de la ea....sa nu aiba presiune suficienta pompa?mai are vreo pompa pe undeva?

Salut! Rezervorul este format din doua compartimente care lucreaza pe principiul vaselor comunicante! La tine ramane un compartiment cu 20 de litri si unul gol? Verifica legatura intre ele!

Rezervorul este format din doua compartimente care lucreaza pe principiul vaselor comunicante!

Nu deruta adversarul :) . Transferul nu are nicio legatura cu principiul vaselor comunicante.

Ca sa se poate utiliza acest principiu, cele 2 rezervoare ar fi trebuit sa fie conectate prin partea inferioara. Insa pe acolo trece cardanul si ar fi fost dificil sa se treaca cu un furtun de benzina in jurul cardanului.

Daca tot vrei sa vorbesti de principii, transferul se bazeaza pe principiul lui Bernoulli, utilizand in acest sens returul de combustibil.

Transferul nu mai merge daca nu functioneaza returul. Sau, daca s-a umblat la rezervor, poate fi vorba de o greseala de montaj.

Vezi si piesa 2 de aici:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Sedan/Europe/320i-M50/LHD/M/1992/browse/fuel_supply/fuel_pump_and_fuel_level_sensor/

Ea se ocupa de transferul din stanga in dreapta.

Nu a fost cu rea intentie! Acum aproximativ 20 de ani am avut ocazia sa demontez un rezervor de benzina de pe un 323i E21-"rechin"! Arata cam asa:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E21/Sedan/Europe/318i-M10/1983/browse/fuel_supply/fuel_tank_fuel_feed/ Doua rezervoare conectate exact prin partea inferioara!

E separat. Este piesa 6 de aici:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Sedan/Europe/320i-M50/LHD/M/1992/browse/fuel_preparation_system/valves_pipes_of_fuel_injection_system/

Daca nu esti familiar cu mecanica si cu urmaritul diagramelor, poate ar fi mai bine sa apelezi la un mecanic.

PS: Nu mai utiliza aberatii de tip mirc, de genul k. Se zice pur si simplu daca, nu dak.

• 4 weeks later...