Jump to content

Noua mea masina

Blueeyes21

Recommended Posts

Salut,

Achizitionat masina pe care mi-o doream de mult BMW(marca).. modelul E36, Motor 1,6

Am optat pentru acest model(berlina) deoarece inainte de a trece la un E46 vreau sa invat sa merg cu tractiune spate in orice conditii.

Probleme: multiple.. nu mergeau stropitorile de parbriz, becuri arse in proportie de 50% in bord, Sonda lambda praf, senzor viteza praf, senzor temperatura praf, dezaburire luneta praf, inchidere centralizata probleme, jentile pe dreapta 8( a luat o groapa urata cu ea) in rest masina impecabila...

Am mers cu ea cca 3000 de km si am tras-o pe dreapta

Motive: nu vreau sa ies cu o masina unsafe pe sosea, ptr ca e vb de siguranta mea a celor din masina mea si a celor din jurul meu.

Am inceput sa o bibilesc, pus proiectoare, schimbat franele(placute + discuri), filtru aer, astept sonda si senzorii, schimbat duzele de apa parbriz( aproape 400 de lei OEM, instalat audio(nu avea.. multumesc forumului ca asta a fost o problema), incaltat de iarna(desi nu cred ca mai ies cu ea din garaj mmentan :) ), inlocuit becuri arse bord.. mai vreau sa ii fac unghiurile de fuga. dupa ce ii verific bucsaraia fata in ianuarie.

Multumesc utilizatorilor forumului care au expus problemele pe care le-au intalnit la acest tip de masina, si celor care au posta DIY uri:)

Intrebare.. cei care isi iau modele mai vechi de BMW cumpara piese noi sau SH?? Eu optez pentru pese noi...

Ce ma deranjeaza.. faptul ca toti din gasca m-au etichetat cocalar deoarece mi-am luatr BOLID :)))

Revin si cu poze. momentan am doar vre-o doua :))

schimba titlul, nu exista asa ceva 316 IS. s-o conduci sanatos si fara evenimente nepacute!

poze?

tractiunea spate nu e horror deloc, poate doar iarna daca esti "schumacher" :rolleyes:

welcome to the club of the "coca" :laugh:

BOLĂD, bolizi, s. m. ♦ Fig. Vehicul, automobil de mare vitezĂŁ. – Din fr. bolide. :laugh:

bine ca nu ti-ai cumparat un 320i ca te etichetau drept pilot in top gun.316i bolid, lol

Clar eram mega cocalar.. ca aveam motor mai mare decat al masinilor din gasca(vre-o 5 masini toate din concernul Volkswagen cu binecunoscutul 1,9 TDI) :LMAO:

oricum ma distreaza ca toti vor sa se invarta cu tractiune spate:)))

Guest Rosoaga

Salut.

Masina pe care mi-am achizitionato de 4 saptamani este un E39, 530D, an 2001 , cu un numar de 260000 KM ( nu e asa mult pentr un BMW , parerea mea). Am luat aceasta masina pentru ca sunt in Spania ( asigurarea e cam mult 500 E, in rest impozitul si intretinerea nu mi se par chiar exagerate cum se vorbeste pe alte siteuri, 1L motorina e 1,32 E cea buna), si este prima mea masina :D (am doar 19 ani). Din punctul meu de vedere masina merge bine se comporta binisor la toate contitiile de drum. trebuie sa recunosc ca am ceva probleme cu ea :

- trebuie sa schimb debimetrul de aer (dupa sarbatori) cel ami imporatnt

-cele doua tuburi flexibile de la esapament avariate.

-martorul de la airebag e aprins ( cauza fiind plasa din scaunul pasagerului)

-reactualizat GPS-ul( cumparat alt DVD )

-nu imi merge butonul de la Viteza de crucero (am o erroare, trb stearsa tin tester)

-uni din pyxeli displayului morti ( trebuie schimbata foita )

- 2 aparatori fata de noroi rupte

-senzor PDC (parcare) nu merge (treb sa schimb un senzor)

-trebuie sa schimb o bucsa fata

-proiector ceata rupt ( vina unui caine :D)

Motorul suna excelent , consumul bun ( din cauza debimetrului consuma putin mai mult , cam 1,5% peste )

Miam dorit mult aceasta masina si din punctul meu de vedere Un 530D cutie manuala este ideal pentru oricine.

Poate ca exagerez eu , ca vreau sa functioneeze tot pe masina , dar cred ca asa e bine.

Pe viitor asa vrea sa ii schimb : - faruri ( model angel eyes)

- exterior M -barile ,jante, modificare aripi si suspensie) (pentru ca bara fata e avariata oarecul din cauza cainelui:D)

Pretul masini a fost de 4500E ( nu mi se pare asa mult ) si cred ca inca 4000E( reparatii si modificari) o sa ajunga pentru a crea ceva frumos :X:X.

Poze : http://i39.tinypic.com/wtymfc.jpg

http://i41.tinypic.com/jzns9.jpg

http://i39.tinypic.com/3499slu.jpg

http://i42.tinypic.com/2rc7pyg.jpg

http://i40.tinypic.com/21mx8br.jpg

http://i42.tinypic.com/szftr9.jpg

masina aia e un bolid atunci cand merge "tare".De ce n-ar fi ?!Masinile alea prind aproape 200 de km/h... :aww:

Ma refer la faptul ca nu este un BMW sportiv pur-sange... daca era vre-un M sau Alpine mai ziceam.. si da.. atinge aproape 200.. dar momentan e mai safe sa nu faca asta:))

si ating suta in 12 sec, 200 nici nu stiu :laugh: asta cu bolizii era o ironie ptr prompteristele de la tv, care mereu le vezi cu "bolizii" n gura, cum s-a intamplat ceva si o masina marca BMW era implicata, gata, BOLID :laugh:

bolid e vreo racheta d'aia cu suta sub 5 sec...

si ating suta in 12 sec, 200 nici nu stiu :laugh: asta cu bolizii era o ironie ptr prompteristele de la tv, care mereu le vezi cu "bolizii" n gura, cum s-a intamplat ceva si o masina marca BMW era implicata, gata, BOLID :laugh:

bolid e vreo racheta d'aia cu suta sub 5 sec...

Daca e stabilit de ziaristi e clar BOLID :)))..... bine.. de fapt cred ca are legatura cu emblema de pe capota mai mult. Din pacate datorita multor utilizatori de "calitate" marca asta in Romania are o mare deficienta de imagine. Pana una alta noi sa fim sanatosi, sa ne bucuram de ele vechi/noi, bolizi sau nu... si sa avem drumuri bune fara incidente ;)

Guest Rosoaga

despre drumurile din spania nu am nici un repros : daca ai chef de fuga inri pe autopiste si ii dai bataie.

Despre amenzile pentru viteza sau ordinea care e aici nu are rost sa vb:D

Am mers cu 180 si masina se comporta excelent stabilitate in depasiri ,curbe.

NU vb asa pentru ca e masina mea , l-am comparat cu un audi A6 2.5 TDI care era cu 2 ani mai tanar :D .

despre drumurile din spania nu am nici un repros : daca ai chef de fuga inri pe autopiste si ii dai bataie.

Despre amenzile pentru viteza sau ordinea care e aici nu are rost sa vb:D

Am mers cu 180 si masina se comporta excelent stabilitate in depasiri ,curbe.

NU vb asa pentru ca e masina mea , l-am comparat cu un audi A6 2.5 TDI care era cu 2 ani mai tanar :D .

Relizezi totusi ca vorbim despre doua modele ale aceluiasi producator total diferite :)... si oricum.. nu cred ca putem compara Spania cu Romania. Dupa cum a spus cineva mai sus si a mea atinge aproape 200KM/H(190 KM/h si ceva a mea pe bord) dar sincer prefer sa evit... cu toate ca si mie imi place sa conduc rapid(a nu se confunda neaparat cu a conduce cu viteza).

Oricum sa te bucuri de ea in cele mai bune conditii ;)

Guest Rosoaga

Relizezi totusi ca vorbim despre doua modele ale aceluiasi producator total diferite :)... si oricum.. nu cred ca putem compara Spania cu Romania. Dupa cum a spus cineva mai sus si a mea atinge aproape 200KM/H(190 KM/h si ceva a mea pe bord) dar sincer prefer sa evit... cu toate ca si mie imi place sa conduc rapid(a nu se confunda neaparat cu a conduce cu viteza).

Oricum sa te bucuri de ea in cele mai bune conditii ;)

Scz , masina ta e frumoasa si seria asta are o istorie in spate fiind fruntasa la cele mai multe competiti, daca te uiti pe cateva topicuri (vorbind de M-uri) .

Scz , masina ta e frumoasa si seria asta are o istorie in spate fiind fruntasa la cele mai multe competiti, daca te uiti pe cateva topicuri (vorbind de M-uri) .

perfect de acord(o ador) .. doar ca momentan nu am vrut ceva mai puternic deoarece desi am peste 100k km efectuati in cca 4 ani...am condus numai FWD..si am preferat sa nu devin un pericol nici pentru mine nici pentru cei din jurul meu. La varsta pe care o are raportul performate/calitate/pret mi se pare excelent, doar ca experienta m-a invatat sa fiu mai cumpatat. Am ales BMW ptr ca este masina de care m-am indragostit instant undeva acum 15 ani.. era vorba despre un E30(din pacate nici batut nu imi amintesc ce motor avea).. si acum dupa multe tatonari am preferat sa renunt la Golf/Octavia/etc... Just for the pleasure of driving.

iar referitor la competitii... sper sa nu ma insel.. dar sigur am vazut ca inca E36 participa la anumite competitii.. daca imi dai timp.. ma documetez exact si revin si cu detalii exacte ca acum vorbesc din amintiri ;).

Si de final singura poza ok pe care o am :):

post-51351-0-86968600-1324755355_thumb.jpg

Guest Rosoaga

din cate stiu eu seria 3 M cam batea la curulet multe masini in DTM, nu mai zic daca te uiti la seria 3 care e acum in competitii ramai masca ( sex pe roti). Poate ca asta te face sa te gandesti mult cand compari un BMW cu alta marca.

http://bringatrailer.com/wp-content/plugins/PostviaEmail/images/1988_BMW_M3_E30_DTM_Street_Replica_For_Sale_Front_resize.jpg

http://www.topgear.ro/out/article/video-bmw-m3-dtm-plus-un-strop-de-istorie-16391.jpg

Edited by Rosoaga

Draguta masina, din ce an este? Mai pune si tu ceva poze sa o vedem in detaliu. :D

E din 1994. Poze, mai dureaza din doua motive... aparat foto in service, iar masina in garaj la tatal meu :rolleyes: (deh.. reparatii, caci vreau sa o readuc la 100% functionalitate)

din cate stiu eu E30-ul M cam batea la curulet multe masini in DTM, nu mai zic daca te uiti la seria 3 care e acum in competitii ramai masca ( sex pe roti). Poate ca asta te face sa te gandesti mult cand compari un BMW cu alta marca.

e si asta unul dintre motivele ptr care am ales BMW.. pe langa altele are o super istorie, iar eu o consider(modelele mai vechi bineinteles) o masina pentru pasionati. E30 ul M stiu ca este unul dintre cele mai reusite modele M din toata seria cu doar vre-o 6000 de bucati construite. (corectati-ma va rog daca gresesc)