Jump to content

dezastru E39

Guest Rosoaga

Recommended Posts

Guest Rosoaga

Umbla ghinionul dupa mine :((.Incerc sa fac masina functiunala de la A la Z dar de fiecare data patesc ceva.

Eram pe autostrada ,mam luat cu unu si mergeam cam tare 170-180. Pe un pod la o denivelare radiatorul de apa a iesit din suport din stanga de sus si impingea in furtunul de cauciuc de la radiatorul cooler ( e furtunul 4 din imagine care e prin cu o bratara ,sus de un tub de aluminiu cred http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Touring/Europe/530d-M57/RHD/M/2001/april/browse/engine/intake_manifold_supercharg_air_duct/) . Furtunul asta sa frecat de poleea de la alternator pana sa rupt bratara si a sarit furtunul ( foarte groaznic)

Masina nu mai tragea deloc , cum turbo functioneaza cu putin ulei pentru a face ungerea a inceput sa sara ulei pe acolo. Pana am reusit sa opresc eu partea stanga de la motor era plina de ulei. Am fost la servive mai pus furtunul , a asezat radiatorul in suport , am mers 150 KM si iar a sarit . Am fost iar la servive mia pus furtunul si mi-au spus ca trebuie sa cumpar alt furtun pentru ca asta sa cam uzat din cauza frecari. Am dat comanda de alt furtun ( miercuri ajunge).

Problema mea e : De ce a scapat radiatorul???????

Ar fi bine sa dau pardea fata jos sa ma uit cum e prins radeatorul de apa si sa vad poate ca in partea inferioara a scapat din suport sau a pati ceva.

PS. am un E39, 530D , an 2001.

Multumesc ..

nu stiu cat e de normal sa iti iasa ulei pe furtunul de la intercooler.si mie mi-a sarit acelasi furtun din cauza ca ceva mecanic la pozitionat prea aproape de fulia de la alternator...s-a frecat colierul ce strangea furtunul de acea fulie pana la taiat.idea e ca eu am facut asa vreo 180km si nu am avut gram de ulei iesit din acel furtun.poate ai turbina obosita rau...

Guest Rosoaga

trebuie sal desfac si sal curat calumea , sa ma uit la radiator ce are , sa schimb furtunul ala.

Incepand de luni . Pana atunci LA MULTI ANI :D:D tuturor din staf si la toti romani.

Radiatprul are niste catari in partea de jos si niste cleme de plastic care-l tine lipit de trager sus. Cat despre cotul la intercooler, am patit-o si eu in mers la vit mare, la fel se stropise putin motorul, am intrebat mai multa lume si mecanici si lafel mi-au zis ca este normal, am curatat admisia si schimbat epuratorul si de curand am desfacut cotul sa ma uit, am dat cu degetul si era uscat, poate f putina funingine cu un strop de ulei. Cred ca este normal din moment ce la o masina de 2 ani vechime tot motor 3.0d (v6) am vazut ulei pe admisie. ( scuze de greseli scriu dupa tel.$

Le: pe admisie, adica pe acelasi cot, admisia era deja imbacsita si clapetele (2 pt v6) nu functionau normal.

Le: pe admisie, adica pe acelasi cot, admisia era deja imbacsita si clapetele (2 pt v6) nu functionau normal.

Guest Rosoaga
ok multumesc . am dat comanda de cotul ala si miercuri imi vine ( momentan e pus cotul vechi care e putin avariat din cauza fuliei). Vad eu miercuri despre ce e vorba.. in legatura cu radiatorul.