Jump to content

achizitie bmw 320i 2005

stark

Recommended Posts

salut,ma numesc Vlad ,sunt student la Drept-Universitatea din Bucuresti si:daaaa doresc sa devin posesor de BMW,momentan conduc o nubira din 1998,prima masina a familiei chiar din 98',am mai condus regulat un fiat linea 2011 si un hyunday santa fea modelul 2007(toate tractiunea fata,mai putin hyunday care are integral),dorec ca in vara cu ajutorul lui Dumnezeu sa imi pot lua un Bmw,de accea am decis sa deschid acest topic,sunt nou pe forum,pentru a va pune cateva intrebari si pentru a ma putea lamuri...nu sunt expert,carnet am de 2 ani,un an am condus zilnic 30 de km..in fine,problema e ca nu am experienta cu masini ce au tractiune pe spate,de accea prima intrebare ar fi:cum se comporta diferit fata de una cu tractiune pe fata,sunt mari diferentele,iti ia mult sa te obijnuiesti?

-IN 2-lea rand ,am un buget de 12 mii de euro,si am gasit un model ce mi-a atres atentia pe internet,inmatriculat in tara,51.000km,320i,motor 2 litri,150cai.2005 ,vreau sa stiu daca o urc pe tester la reprezentanta BMW ies toate ''bubele''?cum as putea sa ma feresc de tepe?cam la ce trebuie sa ma uit cand doresc sa cumpar un bmw la mana a 2?

-in 3-lea rand ,cum e cu intretinerea la modelul respectiv:consum(mentionez ca nu fortez masina,schimb al 2,5-3 mii),consumabile,si eventualele alte piese care prezinta uzura dupa 50.000 km?mentionez ca schimburile nu le voi face la reprezentanta ,ci la alte service-uri autorizate.

-credeti ca un bmw la 50.000 e prea uzat?

si un ultim lucru ,as vrea sa stiu de ce o masina cu tractiunea pe spate urca mai bine o panta pe zapada decat una cu tractiune pe fata,am citit pe un forum cum un baiat care avea o dacia papuc a incercat sa urce o panta si nu a reusit,in cele din urma a ajuns in varf cu spatele,chestia e ca nu e minciuna e fizica,dar nu inteleg cum??

astept si alte sfaturi,regret daca am pus intrebari cu care v-ati obijnuit,dar sper ca intr-o zi sa pot da si eu la randul meu sfaturi ca voi!

Masina de pe autovit e foarte ok, merita banii. Am mers cu ea si e in regula. La 12.000E nu ai foarte multe optiuni pt un e90 (modelul de 12.000e). Anul 2 la drept?

P.s. Daca vrei lasa-mi un nr de tel pe PM si te pot ajuta cu mai multe detalii la telefon :thumbsup:

Edited by B-490-RZV

1. la mers normal nu cred ca o sa iti dai seama ca e tractiune spate si nu fata, asa ca o sa te obisnuiesti in primii km iar in urmatorii km nu o sa vrei sa te mai dai jos :))

2. nu stiu ce sa zic, pare cam ieftina chiar daca e 2005 si benzina. Km ii poti verifica. In reprezentata o sa iti spuna daca ai erori, daca e ok mecanica si cam atat. Nimeni nu iti poate spune ca acea masina va merge n km fara investiitii. Trebuie sa te uiti ca la orice masina sh (motor,mecanica, vopsea, etc).

3. Consumul depinde de trafic. Peste ce da producatorul mai pune 1-2l :))

4. Nu trebuie sa te sperie tractiunea spate pe zapada. Daca masina este echipat corespunzator nu vei avea probleme. Nu compara o dacie papuc care daca este goala nu prea urca de fel pe nicaieri.

Bafta!

Edited by dxdx

-IN 2-lea rand ,am un buget de 12 mii de euro,si am gasit un model ce mi-a atres atentia pe internet,inmatriculat in tara,51.000km,320i,motor 2 litri,150cai.2005 ,vreau sa stiu daca o urc pe tester la reprezentanta BMW ies toate ''bubele''?cum as putea sa ma feresc de tepe?cam la ce trebuie sa ma uit cand doresc sa cumpar un bmw la mana a 2?

-in 3-lea rand ,cum e cu intretinerea la modelul respectiv:consum(mentionez ca nu fortez masina,schimb al 2,5-3 mii),consumabile,si eventualele alte piese care prezinta uzura dupa 50.000 km?mentionez ca schimburile nu le voi face la reprezentanta ,ci la alte service-uri autorizate.

-credeti ca un bmw la 50.000 e prea uzat?

Nu mai conteaza unde e inmatriculat , ci daca are taxa platita , altfel mai adaugi si taxa la pret.

50.000 km nu sunt nimic pt o masina , daca acestia sunt reali si masina a fost ingrijita.

Masina de pe autovit e foarte ok, merita banii. Am mers cu ea si e in regula. La 12.000E nu ai foarte multe optiuni pt un e90 (modelul de 12.000e). Anul 2 la drept?

P.s. Daca vrei lasa-mi un nr de tel pe PM si te pot ajuta cu mai multe detalii la telefon :thumbsup:

nu e de pe autovit,e de pe mobile.ro,pe autovit nu am vazut-o,ai pm cu nr de telefon.

si un ultim lucru ,as vrea sa stiu de ce o masina cu tractiunea pe spate urca mai bine o panta pe zapada decat una cu tractiune pe fata,am citit pe un forum cum un baiat care avea o dacia papuc a incercat sa urce o panta si nu a reusit,in cele din urma a ajuns in varf cu spatele,chestia e ca nu e minciuna e fizica,dar nu inteleg cum??

Pentru ca intre treptele 1-2 si R, e diferenta, nu se tureaza asa usor motorul. Cand ai aderenta foarte scazuta, gen zapada sau gheata, trebuie sa mergi subturat intr-o treapta cat mai mare astfel incat atunci cand apesi acceleratia, sa nu bruschezi rotile sa le faci sa se invarta in gol si sa derapeze.

Pentru ca intre treptele 1-2 si R, e diferenta, nu se tureaza asa usor motorul. Cand ai aderenta foarte scazuta, gen zapada sau gheata, trebuie sa mergi subturat intr-o treapta cat mai mare astfel incat atunci cand apesi acceleratia, sa nu bruschezi rotile sa le faci sa se invarta in gol si sa derapeze.

N-are treaba. E vba de transfer de mase. Daca esti la deal, se schimba centrul de greutate mai spre spate [masa masinii apasa mai tare pe rotile spate decat pe cele fata], iar apasarea fiind mai mare pe rotile motrice => aderenta mai buna.

daca masina de care zici este asta: http://www.autovit.ro/bmw-320-C21658915.html ... pare ok.

Edited by kristal_madness

consum 12-13?de ce asa mult?audi a6a din 2003 8-9 oras,santa fea oras 9-10(si motor 2,2)....@krystal_madness:da aceea e masina si eu zic ca e ok doar 10.000km pe an,nu prea a fost muncita,mersi ca ma-ai lamurit si cu fizica asta...cahh

consum 12-13?de ce asa mult?audi a6a din 2003 8-9 oras,santa fea oras 9-10(si motor 2,2)....@krystal_madness:da aceea e masina si eu zic ca e ok doar 10.000km pe an,nu prea a fost muncita,mersi ca ma-ai lamurit si cu fizica asta...cahh

e benzinar , asta e motivul . Si mie mi-a placut masina , am renuntat la ea din cauza tapiseriei <_< . Nu pot sa sufar combinatia asta , mai ales mocheta culoare deschisa

N-are treaba. E vba de transfer de mase. Daca esti la deal, se schimba centrul de greutate mai spre spate [masa masinii apasa mai tare pe rotile spate decat pe cele fata], iar apasarea fiind mai mare pe rotile motrice => aderenta mai buna.

Stii ca papucurile sunt cu tractiune spate? Si conform teoriei tale, cand a intors papucul si a urcat cu R, greutatea apasa pe rotile fata, care nu erau motrice. :)

Edited by WLF

Unde ai vazut tu santa fe care sa consume 9-10 ca eu am mers cu cateva si sub 12 doar afara din localitate si 318-ul meu diesel consuma cam 10 in buc.... Eu zic ca e normal sa fie consum mediu 13