Jump to content

Padele SSG vs SMG

Recommended Posts

Ceau!

Am o pasiune mai veche legata de aceste padele SSG/SMG, dar se pare ca nu mi-am ales masina potrivita (120d automata m-packet 12/2007). M-am documentat putin, si m-am decis. SSG are un mic avantaj, faptul ca fiecare din padele este bifunctional. Prima prb rezolvata... A 2-a prb ar fi schimbarea volanului m-packet, cu unul dotat cu padele. A 3-a prb ar fi ca, unele site-uri scriu ca nu ar fi posibila instalarea lor, intrucat motorul existent pe 120d este unul in 4 cilindri si nu in 6. Alte site-uri precum cel din SUA (http://www.burgertuning.com/paddleshift.html) sustine ca ei au antidotul! Chiar si cu achizitionarea acestui kit, cine s-ar pricepe la montarea lui??

Daca cunoasteti pe cineva care se pricepe, care a montat asa ceva, si care ma poate ajuta, va rog sa ma anuntati!

Ms!

:notworthy:

mie mi se pare dezavantaj ca fiecare padela sa fie multifuntionala.eu prefer una cu + si una cu -.mi se pare super aiurea sa apesi si sa tragi de padela

Dezavantaj al SSG-ului in fata SMG-ului nu este, deoarece poti conduce folosind padelele si cu o mana. Mai mult de atat, data fiind configuratia masinii mele (120d automatic), se pare ca e si singura varianta compatibila (SSG) si daca e sa fiu subiectiv, imi si place mai mult aspectul lor.

Eu am instalat la mai multe E90 padele dar toate SMG, SSG-ul ar fi o provocare dar trebuie sa vad volanul, masina sa pot sa iti spun daca se poate.

Spune-mi te rog, ce configuratie avea E90-ul??

Cam care sunt tarifele de instalare??

Cred ca daca vorbesti cu cineva de pe la Arad, iti aduce un volan nou cu tot cu padele pe el, facut la fabrica de acolo. Am vazut cateva de vanzare.

As vorbi...dar n-am contacte... :poke: ..cunosti pe cineva cu care as putea lua legatura?

Eventual sa-mi spui te rog un pret informativ, daca-ti mai amintesti...

Ms frumos...

Dezavantaj al SSG-ului in fata SMG-ului nu este, deoarece poti conduce folosind padelele si cu o mana. Mai mult de atat, data fiind configuratia masinii mele (120d automatic), se pare ca e si singura varianta compatibila (SSG) si daca e sa fiu subiectiv, imi si place mai mult aspectul lor.

Spune-mi te rog, ce configuratie avea E90-ul??

Cam care sunt tarifele de instalare??

As vorbi...dar n-am contacte... :poke: ..cunosti pe cineva cu care as putea lua legatura?

Eventual sa-mi spui te rog un pret informativ, daca-ti mai amintesti...

Ms frumos...

ia legatura cu userul rhaziel de aici de pe forum eu am luat de la el si este original si nou

scuza-ma ca inteb dar de ce ar fi atat de diferit un volan de altul?

Nu volanul difera, volanul este indentic, ci padelele si legaturile...in cazul SSG-ului, trebuiesc cred eu 2 legaturi (cel putin) in plus, intrucat cu fiecare din padele poti si sa urci treapta si sa o cobori. (ai + (tragi)/- (apesi) pe padela din stanga si +/- pe dreapta)...e mai practic din 2 motive...ori ca esti stangaci....ori preferi sa conduci masina cu o mana.

Nu volanul difera, volanul este indentic, ci padelele si legaturile...in cazul SSG-ului, trebuiesc cred eu 2 legaturi (cel putin) in plus, intrucat cu fiecare din padele poti si sa urci treapta si sa o cobori. (ai + (tragi)/- (apesi) pe padela din stanga si +/- pe dreapta)...e mai practic din 2 motive...ori ca esti stangaci....ori preferi sa conduci masina cu o mana.

inteleg ce zici tu acolo, din acelasi motiv il intrebam pe colegul care zicea ca instaleaza asa ceva.

Nu e chiar asa simplu, nu e cum ai trage 2 fire si le lipesti undeva. Este destul de complicat la SMG daramite la SSG cand totul se dubleaza.

De aia am zis ca este o provocare ;)

Sincer apreciez onestitatea ta...

Cat i-ai taxat pe clienti pt SMG?? Sper sa nu se dubleze si tariful! :))

Era unu pe forum de la valcea, vl20sas parca cu un E60 530d automat care ia pus schimbator de M5 si volan de M cu padele pe volan care functionau. Deci se poate.

Singura prb care poate impiedica instalarea e motorul de 2.0 diesel...mai exact faptul ca e in 4 cilindri si nu in 6 ca de ex 130-ul la care stiu sigur ca se poate....acelasi poveste si la 530d-ul valceanului...

Intrebarea e daca se poate....sa nu cumpar volanul degeaba...nu e ieftin...

Eu zic ca se poate face. Nu neaparat plug&play sau retrofit, ci cu improvizatii cum spunea si Robert.

Am sa le fac o vizita celor de la BMW la anul, si vad concret...in catalogul de prezentare al e87-lui, figureaza si dotarea de volan m cu padele...am deci speranta ca primesc un raspuns afirmativ...

Daca tot veni vb de volanele astea...cum e cu incalzirea in volan??? Ce necesita??? doar volanul???