Jump to content

320i E92, 170hp

kristal_madness

Recommended Posts

De ce ai face asta Florin? Macar un 325i... :super:

M-am gandit si eu la 325i, dar nu sunt genul care sa bage un procent mare din venituri intr-o masina. Consider ca pana nu am venituri de cel putin 7.000 ron / luna, nu isi are rostul 325i`ul.

Tinand cont ca acum am 318d de 122hp, care are suta in 10.5s.... ar fi ok si 320i`ul pt mine [are 0 - 100 in 8.1 si vmax 230km/h].

In plus, m-am cam linistit in ceea ce priveste stilul de condus, si pentru 1% din timp cat as merge cu ea "blana", consider ca nu are rost sa car 6 cilindri dupa mine degeaba.

Diferentele sunt relativ mici...ca si costuri de intretinere. Impozit, revizia putin mai scumpa, consum putin mai mare. Oricum, nu e o alegere rea, doar ca s-ar putea sa iti para rau dupa ce te obisnuiesti cu ea ca nu ai ales ceva mai puternic.

Off-topic: lexus is220d are 0-100 in 8.9s :rolleyes:

Diferentele sunt relativ mici...ca si costuri de intretinere. Impozit, revizia putin mai scumpa, consum putin mai mare. Oricum, nu e o alegere rea, doar ca s-ar putea sa iti para rau dupa ce te obisnuiesti cu ea ca nu ai ales ceva mai puternic.

Off-topic: lexus is220d are 0-100 in 8.9s :rolleyes:

Varianta actuala, asa are. Prima aparuta avea peste 10s.

320i coupe de 170hp are 0-100 in 8.1, exact cat un lexus is 250 manual [cel cu automata are 8.4]

Iar in ceea ce priveste 320i vs 325i... E o diferenta de cel putin 5000 euro intre modele de aceeasi generatie [motor 2.0L vs 3.0L], iar deja aici nu mai are sens 325i, ci ar merge 330i.

In cazul meu [la 30.000km/an] ar fi o diferenta de circa 600 lei pe luna intre 320i si 325i. La un venit de 4-5000lei, e un 12-14%. Totusi nu e de neglijat.

Eu ma gandeam la 325i varianta de 2.5l..Nu am mers inca cu 320i asta nou, am mers doar cu cel de 150cp de pe e90. Cand ai de gand sa faci noua achizitie? Poate ne combinam la o excursie prin Germania.. :rolleyes:

In perioada aprilie - iunie :p

Pai 320i de 170hp are 150g co2/100km, iar 325i cu 2.5L are 200g co2/100km. De aici rezulta faptul ca 325i 2.5L consuma cu 30% mai mult decat un 320i/170hp.

Iar cu mersul in DE, vedem dupa ce termini si tu cu perioada de "gratie" :)) Eu mai am in vedere si un Z4 23i, dar sa vedem cum stau cu banii. Asa, decat sa iau 325i, mai bine iau Z4 [arata mult mai bine.].

Pai cum sari de 2L sare si impozitul la dublu si poate si consumul cu 30% cum ai zis. In rest ar merita.

De fapt o vrei ca o a doua masina? Ca vad ca zici si de Z4, atunci ia motor cat mai mare.

Nu ca a doua masina. Z4 23i are performante suficiente pt mine [0 - 100km/h in 6.6s si motor de 2.5L]. Eu merg in 99% din timp ori singur, ori cu inca o singura persoana in masina si nu car cine stie ce lucruri. Daca as lua Z4, l-as lua tinand cont ca mai exista o masin de care ma pot folosi in caz de bagaje voluminoase.

Z4 cred ca poate fi folosit lejer ca masina de zi cu zi atat vara cat si iarna, tinand cont ca are hardtop.

A aparut anul asta si Z4 20i, cu motor 4L, 2.0 biturbo, circa 190 de cai. Suta in 6.9 si consum f bun. Dar va sari de 30k eur SH, tinand cont de vechimea de doar 1 an.

PS: impozit la 2L = 2 mil, iar la 3L = 22 mil. =>10x :p

Edited by kristal_madness

Da, ambele imi plac si mie, e92 si z4, cred ca tot asa as oscila care sa o iau. Tre neaparat un garaj mai ales la z4, atrage f multi 'invidiosi' sa le zicem.

Coupe-ul cred ca e mai practic decat z4-le, ca nu se stie niciodata. Eu tot singur, sau maxim +1 mergeam cu masina, anul viitor o sa fim +2 :).

La multi ani!

n43 e motor cu injectie directa, si vestea buna e ca e fara valvetronic.

Primele modele au avut ceva probleme, mai smuceau, relanti neregulat, se mia intrerupeau, dar s-au rezolvat in general pe garantie schimbat injectoare si update de soft...

Sa fii atent la asta si daca a beneficiat de vreuna de operatiile astea..

Edited by DOMI