Jump to content

PILITURA GALBENA FILTRU MOTORINA

geobeks

Recommended Posts

probabil ai schimbat si sursa de motorina care nu avea ungere buna si acum rotorul pompei de alimentare nu se mai uzeaza excesiv. Oricum , din pacate sa te astepti curand sa schimbi si pompa de alimentare din rezervor daca ai avut pilitura de bronz in filtru. Si cu siguranta pilitura nu provenea din pompa de injectie; aceasta pompeaza direct in injectoare, iar capul hidraulic al pompei din cate stiu eu NU este din bronz, asadar nu vad cum sa provina "pilitura " de bronz din pompa de injectie, SINGURUL element de bronz din tot sistemul de alimentare cu motorina este ROTORUL pompei electrice de alimentare, sau din bronz mai sunt unele holendere care de fapt nu sunt supuse uzurii. :thumbsup:

Stai linistit , nu a ajuns "pilitura " de bronz inca la pompa de injectie;

Tocmai ...acea pilitura e de la pompa de injectie care datorita motorinei euro 5 ce nu mai are aceleasi proprietati de lubrifiere produce la capul hidraulic acea pilitura ce pe retur ajunge in rezervor si de acolo in filtru....Si filtre de motorina de proasta calitate nu prea mai axista pe piata.....Intradevar nu ajunge pilitura in sistemul de injectie insa de acolo provine...dupa cum spuneam conteaza cat de multa uzura s-a produs acolo...e posibil sa mearga inca ceva timp sau sa se opreasca ca a mea ,brusc Iar departe de casa e cam naspa,nu crezi?

Tocmai ...acea pilitura e de la pompa de injectie care datorita motorinei euro 5 ce nu mai are aceleasi proprietati de lubrifiere produce la capul hidraulic acea pilitura ce pe retur ajunge in rezervor si de acolo in filtru....Si filtre de motorina de proasta calitate nu prea mai axista pe piata.....Intradevar nu ajunge pilitura in sistemul de injectie insa de acolo provine...dupa cum spuneam conteaza cat de multa uzura s-a produs acolo...e posibil sa mearga inca ceva timp sau sa se opreasca ca a mea ,brusc Iar departe de casa e cam naspa,nu crezi?

probabil tu aveai pilitura de alta culoare; omul spune ca are PILITURA GALBENA, asadar, nu vreau sa ma contrazic cu nimeni dar in pompa de injectie Nu exista elemente de bronz adica galbene. Bronzul este un metal moale care nu rezista la uzuri ridicate; Bronzul de foloseste in construirea elementelor electrice, fiind un bun conducator de curent.

v a multumesc tuturor pentru incurajare si sfaturi , oftica si dezamagirea mare ar fi daca chiar ar fi ceva f grav pentru ca masina am achizitionat o de putin timp (2 l) , in ciuda tuturor argumentelor contradictorii vis a vis de masina din partea familiei . Oricum zilele astea o sa merg cu masina la un service specializat in pompe inj sa vad ce este de facut . Nu ma dau banii afara sa schimb ceva ce nu este stricat total dar incerc sa previn o stricaciune mai mare ...multumesc tuturor!!

Bronzul de foloseste in construirea elementelor electrice, fiind un bun conducator de curent.

Bronzul nu prea se foloseste la asa ceva :).

Are 2 proprietati importante.

1. Este un bun material antifrictiune si de aceea se utilizeaza la constructia lagarelor, bucselor, cuzinetilor.

2. Se poate turna usor.

paul eu nu am dat "cautare pe net si atat" iti spun din ceea ce am vazut eu , din ce e construita pompa de alimentare, din cate stiu aici ne referim strict la sistemul de alimentare si injectie cu motorina , si nu vrem sa dam omului lectie de fizica si chimie; chiar o sa merg la un pompagiu sa cer un cap hidraulic sa vad exact daca este din bronz sau alt aliaj de culoare galbena , dar din cate stiu eu capetele hidraulice sunt din altfel de aliaje , nu bronz , nu cupru-care au culoare galbena. Edited by sorynvl

paul eu nu am dat "cautare pe net si atat" iti spun din ceea ce am vazut eu ,

Te hazardezi. Nu stiu ce ai vazut tu, sau ce cautare ai dat, iti spun ce cunosc eu.

Insa fie, zi-mi tu un singur echipament electric in care bronzul este folosit pentru proprietatile sale electrice de bun conducator, si nu pentru faptul ca se poate turna usor si ca are bune proprietati antifrictiune. Ai afirmat ca: "Bronzul de foloseste in construirea elementelor electrice, fiind un bun conducator de curent".

E un nonsens, bronzul are rezistivitatea dubla fata de cupru.

Bronzul se foloseste la bucse, la turnat statui, la turnat medalii, dar nu se foloseste pentru proprietatile sale de bun conducator. Tocmai pentru ca nu e un bun conducator electric :) .

Revenind la subiect, nu am desfacut niciodata o pompa de injectie, insa nu ar fi imposibil sa contina ceva bucse din bronz.

• 3 weeks later...