Jump to content

E39, 520d!

Recommended Posts

De câteva sĂŁptĂŁmâni am problema asta, nu i-am dat mare importanțĂŁ deoarece curgea foarte puțin, 1-2 picĂŁturi, am schimbat termostatul Egr de curând, si pe celĂŁlalt acum 5 luni aproximativ, amblele pe orginal! De câteva zile mĂŁ trezesc cu o micĂŁ baltĂŁ de antigel sub mașina (cam pe la cutia de viteze, bĂŁnuiesc cĂŁ se prelinge pe scut pânĂŁ acolo) am tot completat și nu reusesc sĂŁ ĂŽmi dau seama pe unde pierde, nici unul din termostaturi nu par sĂŁ fie de vinĂŁ și nici vasul de expansiune, ce aș putea sĂŁ mai verific ? Mecanicul la care merg de obicei este ĂŽn concediu pânĂŁ pe 6 așa cĂŁ ĂŽncerc sĂŁ ĂŽmi bag eu nasul pânĂŁ atunci!

Care credeți cĂŁ ar putea fi cauza ? Mulți mi-au spus cĂŁ ar putea sĂŁ fie pompa de apĂŁ sau ĂŽn cel mai rĂŁu caz garnitura de chiuloasĂŁ!

Edited by CRYSTY_fane39

Nu e garnitura de chiulasa... daca ar fi aia ar ajunge apa in motor si ar scoate aburi masina pe esapament, nu ai avea balta sub masina.

Nu poti vedea cu ochiul liber tot timpul pe unde curge. Pune carpe pe sub coturile/flansele de apa, sub termostat, pe la pompa de apa si vezi daca vreuna se umple cu apa.

Eu am avut problema asta cand nu am montat o flansa de apa cum trebuie. In gaura unde intra ramasese o bucata din cotul vechi, care se rupsese.

Am scos astĂŁzi mașina din garaj dupĂŁ 2 zile, nici urmĂŁ de antigel sub ea, probabil curge numai dupĂŁ ce fac mulți km și o las ĂŽn garaj!

La service am demontat elicea de la vâscocuplaj care știam deja cĂŁ are joc, din cauza eliciei și a vâscocuplajului sa stricat pompa de apĂŁ, prin spatele la pompĂŁ scapĂŁ atigel! Mâine o sĂŁ merg la alt service, mecanicii de aici nu mi-au prezentat mare ĂŽncredere!

Este normal sĂŁ aivĂŁ joc pompa de apĂŁ ? Ăntreb pentru cĂŁ am mișcat de ea cu cureaua desfĂŁcutĂŁ și se simte foarte puțin, asta sĂŁ fie cauza ?

Ce producĂŁtori ĂŽmi recomandați pentru pompĂŁ respectiv vâscocuplaj ?

PompĂŁ de apa am gĂŁsit GRAF la 400 lei și ĂŽncĂŁ o firmĂŁ la 520 lei (nu mai rețin numele exact, dar am ĂŽnțeles cĂŁ ei livreazĂŁ și piesele Oem Bmw și nu numai), mai sunt și la 280 lei, 330 etc, dar vreau o firmĂŁ mai bunĂŁ!

Vâscocuplaj chiar nu știu ce firmĂŁ sĂŁ aleg!

Graf este o firma slaba ..daca vrei ceva bun pune fie hepu fie SKF

la vascocuplaj pune Behr sau..SaCHS

Exact, hepu era cea de care spuneam cĂŁ face piesele oem pentru bmw, asta e cea pe care intenționez sĂŁ o comand la 520 lei!

Vascocuplajul cred ca behr era puțin mai ieftin decat sachs, dar nu cu mult!

pai daca nu vrei sa strici iar o pompa buna...de la vasco..mai bine pui ceva bun , nu ?!

Deci rĂŁmân la behr, vechiul vâscocuplaj știam cĂŁ are joc dar nu i-am dat atenție, din vina mea sa stricat pompa de apĂŁ, nicidecum din cauza vâscocuplajului, dacĂŁ ĂŽl schimbam de când am vĂŁzut cĂŁ are joc cu siguranțĂŁ nu s-ar fi ajuns aici!

pai si thermotec e tot vasco

o fi bun ; mai ales prin prisma pretului

daca are si garntie e deja boierie

Ai dreptate, nu tu ai pus mai sus hepu ĂŽn aceeași oalĂŁ cu saleri ?

Ai dreptate, nu tu ai pus mai sus hepu în aceeași oală cu saleri ?

pai le-am pus in aceeasi oala de asta

Societatea Saleri Italo s.p.a. a fost înfiinţată în anul 1942 în oraşul italian Lumezzane (unde activează şi în prezent) ca firmă familială. Saleri este specializată pe dezvoltarea, construcţia şi producţia pompelor de apă pentru industria auto. În prezent firma livrează produse majorităţii producătorilor auto din Europa şi celor mai importanţi distribuitori de piese de schimb de pe piaţa de consum.

Unităţile de producţie Saleri folosesc în majoritatea cazurilor cele mai moderne staţii de lucru CNC. Aceste staţii şi echipamente permit urmărirea permanentă a tuturor valorilor legate de productivitate şi calitate a parametrilor. Montajul este complet automatizat şi se asigură controlul permanent al tuturor parametrilor şi valorilor. Siguranţa produselor finale este garantată de o serie de teste (testul de etanşeitate, de rezistenţă în timpul rotaţiei, etc) efectuate pe 100% din produse.

Saleri livrează pompe de apă clienţilor săi de pe cele 5 continente oferind nu numai unul din cele mai diversificate sortimente din aftermarket cu mai mult de 10000 de tipuri diferite de pompe de apă acoperind cererea de piaţa europeană şi asiatică.În prezent producţia zilnică a firmei Saleri este împărţită astfel: aproape jumătate din producţie este livrată în producţia primară direct fabricilor de automobile (de ex. BMW, Ford, FIAT …) ca piese originale, pe când cealaltă parte a producţiei este furnizată distribuitorilor aleşi de pe piaţa pieselor de schimb. Producţia zilnică actuală a firmei Saleri se ridică la 12.000 bucăţi pompe de apă.

Unul din partenerii de marcă ai firmei Saleri în domeniul dezvoltării şi furnizării pentru producţia primară este producătorul de automobile BMW. Datorită investiţiilor în cele mai noi tehnologii Saleri reacţionează rapid la schimbările din sectorul auto din ultimii ani mai ales în ceea ce priveşte respectarea normelor de emisii Euro 5 şi Euro 6. De aceea în ultimii ani producţia de pompe de apă mecanice este însoţită de producţia de pompe variabile electrice care, datorită rolei electromagnetice, permite reglarea constantă a debitului în circuitul de răcire.

Edited by claudiuBWR

pai le-am pus in aceeasi oala de asta

Societatea Saleri Italo s.p.a. a fost ĂŽnfiinĂžatĂŁ ĂŽn anul 1942 ĂŽn oraÂşul italian Lumezzane (unde activeazĂŁ Âşi ĂŽn prezent) ca firmĂŁ familialĂŁ. Saleri este specializatĂŁ pe dezvoltarea, construcĂžia Âşi producĂžia pompelor de apĂŁ pentru industria auto. Ăn prezent firma livreazĂŁ produse majoritĂŁĂžii producĂŁtorilor auto din Europa Âşi celor mai importanĂži distribuitori de piese de schimb de pe piaĂža de consum.

UnitãÞile de producÞie Saleri folosesc În majoritatea cazurilor cele mai moderne staÞii de lucru CNC. Aceste staÞii ºi echipamente permit urmãrirea permanentã a tuturor valorilor legate de productivitate ºi calitate a parametrilor. Montajul este complet automatizat ºi se asigurã controlul permanent al tuturor parametrilor ºi valorilor. SiguranÞa produselor finale este garantatã de o serie de teste (testul de etanºeitate, de rezistenÞã În timpul rotaÞiei, etc) efectuate pe 100% din produse.

Saleri livreazĂŁ pompe de apĂŁ clienĂžilor sĂŁi de pe cele 5 continente oferind nu numai unul din cele mai diversificate sortimente din aftermarket cu mai mult de 10000 de tipuri diferite de pompe de apĂŁ acoperind cererea de piaĂža europeanĂŁ Âşi asiaticĂŁ.Ăn prezent producĂžia zilnicĂŁ a firmei Saleri este ĂŽmpĂŁrĂžitĂŁ astfel: aproape jumĂŁtate din producĂžie este livratĂŁ ĂŽn producĂžia primarĂŁ direct fabricilor de automobile (de ex. BMW, Ford, FIAT …) ca piese originale, pe când cealaltĂŁ parte a producĂžiei este furnizatĂŁ distribuitorilor aleÂşi de pe piaĂža pieselor de schimb. ProducĂžia zilnicĂŁ actualĂŁ a firmei Saleri se ridicĂŁ la 12.000 bucĂŁĂži pompe de apĂŁ.

Unul din partenerii de marcĂŁ ai firmei Saleri ĂŽn domeniul dezvoltĂŁrii Âşi furnizĂŁrii pentru producĂžia primarĂŁ este producĂŁtorul de automobile BMW. DatoritĂŁ investiĂžiilor ĂŽn cele mai noi tehnologii Saleri reacĂžioneazĂŁ rapid la schimbĂŁrile din sectorul auto din ultimii ani mai ales ĂŽn ceea ce priveÂşte respectarea normelor de emisii Euro 5 Âşi Euro 6. De aceea ĂŽn ultimii ani producĂžia de pompe de apĂŁ mecanice este ĂŽnsoĂžitĂŁ de producĂžia de pompe variabile electrice care, datoritĂŁ rolei electromagnetice, permite reglarea constantĂŁ a debitului ĂŽn circuitul de rĂŁcire.

Whatever...

Am comandat pompĂŁ de apa graf și vascocuplaj behr!

Elice si curea alternator nu țin minte dar oricum cât mai apropiat de oem!