Jump to content

tremura

Recommended Posts

Salutare am o mica problema sper sa fie mica , cand franez imi tremura toata masina am un 520d e 39 din 2002 ce ar putea sa fie, placutele de frana le-am schimbat in vara anului trecut iar acum de recent am facut echilibrarea si bracaj si tot imi tremura cand franez . :hyper:

am avut problema asta o vreme.de toate am incercat...echilibrat jante,cauciucuri noi,discuri noi,toate bratele, bucse toate noi,caseta directie sh dar in stare f buna, si tot vibra la franare.s-a dovedit a fi o janta stramba din spite.nu ovala,doar stramba din spite.janta iesea la echilibrat de acea nu sa remarcat problema mai repede.

se constata doar vizual daca are joc stanga-dreapta janta in timp ce se invarte pe aparatul de echilibrat. am schimbat janta si am scapat.

am avut problema asta o vreme.de toate am incercat...echilibrat jante,cauciucuri noi,discuri noi,toate bratele, bucse toate noi,caseta directie sh dar in stare f buna, si tot vibra la franare.s-a dovedit a fi o janta stramba din spite.nu ovala,doar stramba din spite.janta iesea la echilibrat de acea nu sa remarcat problema mai repede.

se constata doar vizual daca are joc stanga-dreapta janta in timp ce se invarte pe aparatul de echilibrat. am schimbat janta si am scapat.

Cazul tau e unul izolat, cauzele cel mai des intalnite sunt cele prezentate de mine in postul anterior.

In cele mai multe cazuri nu discurire sunt cele care produc vibratiile, ci bucsile uzate aducand dupa sine ondularea discurilor din cauza vibratiei la franare.

• Like 2

A uitasem , acum am sesizat un scartait pe fata , mecanicul mi-a spus ca ca sunt placutele noi si pana se uzeaza putin se va aude acel scartait, este posibil sau mi-a zis doar asa sa scape de mine?

Da , e posibil, depinde cand se aude. Da mai multe detalii.

A uitasem , acum am sesizat un scartait pe fata , mecanicul mi-a spus ca ca sunt placutele noi si pana se uzeaza putin se va aude acel scartait, este posibil sau mi-a zis doar asa sa scape de mine?

Fratimiu le-a schimbat tocmai din aceasta cauza, scartiau la fiecare apasare de pedala /E39 2.5d\

Acum depinde .. DE CAND NU LE-AI SCHIMBAT? :rolleyes:

Salutare am o mica problema sper sa fie mica , cand franez imi tremura toata masina am un 520d e 39 din 2002 ce ar putea sa fie, placutele de frana le-am schimbat in vara anului trecut iar acum de recent am facut echilibrarea si bracaj si tot imi tremura cand franez . :hyper:

Este o problemĂŁ des ĂŽntâlnitĂŁ la e39, tocmai zilele astea vorbeam cu un prieten care a schimbat toatĂŁ puntea fațĂŁ ca sĂŁ scape, toate brațele, bucși etc. Același lucru o sĂŁ fac și eu cât de curând!

Cazul tau e unul izolat, cauzele cel mai des intalnite sunt cele prezentate de mine in postul anterior.

In cele mai multe cazuri nu discurire sunt cele care produc vibratiile, ci bucsile uzate aducand dupa sine ondularea discurilor din cauza vibratiei la franare.

la cum sunt drumurile pe la noi e posibil sa fie o ”epidemie” de jante strambe si echilibrate in graba,ca sa isi ia banul cel de la vulcanizare.m-am mirat f tare pt ca janta de aliaj era de 15 originala bmw,cu talon 65 la cauciuc,daca asta s-a indoiat din spite atunci cele de la 17 in sus ce patesc?

ce vreau sa subliniez e ca punctul de plecare sunt rotile;enti ok ,cauciucuri fara galme sau sarme rupte,sau am mai auzit pe unii ca au luat cauciuc sh cu o zona mai stearsa,provocata de o frana cu rotile blocate...

apoi vreifici bucsa 5 din linc in cazul e39 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL91&mospid=47540&btnr=31_0617&hg=31&fg=05

bucsele de la bara stabilizatoare ,apoi bieletel si toate celelate brate si capete de bara

lasi la urma ce e mai scump...caseta