Jump to content

Amplificator Auto.

Recommended Posts

Amplificatorul din link-ul de mai jos il am de aprox 2 ani de zile,l-am avut o perioada de timp montat pe masina(montat de mine ,fire subtiri nu am stiut sa-l reglez,etc).Dupa care am renuntat la el,aveam nevoie de loc in portbagaj.Din cauza depozitari incorecte a ajuns apa la el ,in fine a fost reparat .De aceasta data vreau sa-l montez corect pe masina,dar nu stiu ce cabluri sa folosesc ,mai ales pt + de la baterie ,si daca am nevoie de condesator ,ce model.Pt inceput o sa-l folosesc doar pt subwoofer.Plus ca nu stiu la ce folosesc toate reglajele lui,intr-un cuvant sunt praf pe tema asta. :twitch:

Modelul este.http://www.crutchfield.com/S-kqybQTsF07W/p_109GTO754/JBL-Grand-Touring-Series-GTO75-4-II.html

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Deci:

1. Cablul de alimentare - depinde de lungimea dintre baterie si amplif. Eu pentru un JBL pe 2 canale in punte 300 W, am folosit 4.5 m de cablu AWG8. Vezi ca se gasesc kit-uri cu tot ce ai nevoie. Daca ai nevoie de aceeasi lungime, iti recomand AWG6. Daca ai bateria in portbagaj merge si AWG8.

http://en.wikipedia.org/wiki/American_wire_gauge

2. Condensator - La ce vrei tu sa-l folosesti, adica un sub, n-ai nevoie de el, daca ai baterie peste 50 Ah

3. Reglaje -

a) Foloseste Input Rear

B) Stereo

c) Mode LP

d) Freq se seteaza dupa tipul de incinta pe care il ai (closed, bandpass sau bass-reflex), acolo low pas filter inseamna frecventa de taiere pentru inalte incepand de unde setezi tu. Ar fi trebuit sa ne specifici si la ce dif il legi. il poti lasa in jurul valorii de 100 Hz, dar merge uneori si dupa ureche. Acolo conteaza foarte mult si celelalte difuzoare de pe masina, sa nu-ti lasi banda de frecvente neacoperita in zona mediilor.

e) Ai 4 canale si vei folosi doar 2 in punte... adica asa cum este desenat. Pentru FRONT nu folosi intrarile ca sa nu amplifici si sa nu ai descarcare.

Setarile efective

1. Inscriptioneaza un CD cu un track la 60Hz.

2. Scoate orice amplificare de joase din player (de obicei LOUDNESS)

3. Da INPUT Level la minim (la amplif)

3. Da volumul la 70% la player si baga gain (input level) pana la maximul cat se poate auzi curat.

Daca am uitat ceva mai intreaba... ca poate nu-mi aduc aminte toate detaliile.

Edited by Armadyllo

Si eu am baterie puternica.

Cablul care se leaga la + bateriei nu trebuie sa aiba si condensator sau ceva protectie?

P.S.Cum sa fixez urmatoarele reglaje (deocamdata doar pt subwoofer)?

Input Level (6V-75mV)

Freq (32Hz-320Hz)

Mode (hp-lp-flat)

Mai o intrebare ,cum fac compatibilitatea intre difuzor si aplificator in cea ce priveste ohmii ?

@Armandyllo.Acuma am vazut postul tau.

Nu am la indemana subwoofer-ul, pot sa ma uit doar maine la ce scrie pe difuzor.

Edited by calinbmw2000

protectia de care vorbesti la baterie este o siguranta... 60 Ah. Are ampliful una, dar mai pune la conexiunea la baterie (sa nu fie cablul mai lung de 20 cm intre borna si siguranta)

Ampliful merge la 4 sau 2 ohm, ai grija sa nu fie mai mica rezistivitatea dif-ului (de exemplu 1ohm). Deci poti folosi dif-uri la oricare dintre 2 sau 4 ohmi

LE: acum am vazut "284 watts RMS x 2 in bridged mode (4-ohm stable in bridged mode)" deci 4 ohmi recomandat. Daca pui mai putin se arde amplificarea, daca pui 8 ohmi se aude mai incet.

Pentru bridge, ai si desenat pe panou, foloseste iesirile de rear + cu + si - cu -

Edited by Armadyllo

Tre' sa ai cablu si pentru + si pentru -, aceleasi specificatii. Fa cumva ca -ul sa fie cat mai scurt (da o gaura in caroserie) :)

Modul Bridge se foloseste ca sa scoti putere dubla (in marketing) daca ai un singur terminal. Nu toate amplificatoarele suporta feature-ul asta (alea home nu).

Deci teoretic daca iti scoate 100W pe canal, in modul bridge ti-ar scoate pe undeva pe la 170-180 W, in aceleasi conditi de alimentare, doar ca nu poti folosi doua boxe sa zicem, ci numai una.

Amplificatoarele pentru masina folosesc mult mai multe bridge-uri in spate, deci arhitectural e ca o piramida.

Cred ca pe undeva pe la minim 4 etaje din cauza tensiunii relativ mici de alimentare.

pentru + si pt - foloseste acelasi tip de cablu!

Colegul zicea de AWG 8, eu cred ca e cam subtire. Pentru a fi sigur ca nu se incinge, ia unul de 20 mm patrati [sau ceva 4AWG], pt ca ai nevoie de max 3m de cablu in total [e vreo 15 lei metrul.]

Protectia de care intrebi: pune la max 20 cm de borna + [cum zicea si colegul mai sus] un soclu de siguranta AGU [http://www.cablu-conectica.ro/index.php?main_page=product_info&products_id=344] cu o siguranta de 60A in el.

Edited by kristal_madness

salut.si eu am acelasi amplificator jbl gto 75.4 si am acest kit de cablu la el:Ground Zero GZPK 20,sau poti sa te orientezi si spre acest kit:alfatec v25 la un pret mai rezonabil(cauta pe goagal).subwooferul ar trebui sa aiba cel mult 300W RMS,eu am jbl gto 1204BR.se pot folosi si cabluri de sudura pentru alimentare dar tot mai ai nevoie de papuci,soclu siguranta,cablu rca si putina indemanare.foarte bune explicatiile lui Armadyllo.bafta

zi-ne ce vrei sa amplifici cu el ca sa iti oferim informatii mai complete.

Deocamdata o sa-l folosesc doar pt subwoofer.Topicul l-am deschis pt ca nu am stiut cum sa-l montez ce cabluri sa folosesc ,etc.

Am cumparat astazi cablu,papuci,siguranta pt +.Pun si o poza sa cu ele .

L.E.Siguranta este de 80A.

Edited by calinbmw2000

papucii tip furca iti intra in statie?eu,datorita grosimii prea mari a cablului si implicit incompatibilitatea cu papucii care nu intrau in statie,o trebuit sa i-mi fac papucii singur din cupru.de condensator nu ai nevoie.instalarea amplificatorului este foarte importanta,prinderile sa fie foarte sigure si fixe(baterie,amplif,iar la masa trebuie sa gasesti un surub destul de mare si sa fii atent ca papucul sa faca masa corect pe caroserie),sa nu faca scurt.

Deocamdata o sa-l folosesc doar pt subwoofer.Topicul l-am deschis pt ca nu am stiut cum sa-l montez ce cabluri sa folosesc ,etc.

Am cumparat astazi cablu,papuci,siguranta pt +.Pun si o poza sa cu ele .

L.E.Siguranta este de 80A.

Siguranta tre sa fie cat cea a amplifului, adica de 60A...

Am vazut ca ai luat cablu 4AWG. Ai procedat f bine asa!

Vezi siguranta sa nu fie la distanta mare de borna + a bateriei... [pune-o si tu la 10cm daca poti.]

baga o poza cu dif-ul si incinta in care e montat poate te mai ajutam cu vreo idee

Dif-ul am reusit sa-l ard(volumul prea mare), oricum era deja obosit.Trebuie sa cumpar alt difuzor.As avea nevoie de sfaturi in legatura cu achizitonarea lui.

Subwoofer-ul meu seamana cu cel din poza (probabil cu 10cm mai scund).

kristal_madness@,siguranta este destul de aproape de baterie,o voi aschimba maine cu una de 60A.

Edited by calinbmw2000

1.Nu exagerat de mult.

2.Am,seamana cu cel din poza de mai sus .

4.Masina este model e36.

Ce parere aveti despre dif-ul pt subwoofer .http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Magnat/Xpress/Xpress_12/

Vreau sa schimb si mediile din fata de la picioare ,cel mai probabil a sa merg tot pe Magnat.Are cineva pe masina asemenea difuzoare ,sa faca un review?

Poate astea.http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Magnat/Sisteme/Dark_Power_213/

Edited by calinbmw2000

1. raspunsul nu-mi spune nimic, 'exagerat' la cineva poate parea 200 lei, altuia 2000 lei

2. deci probabil este o incinta bas-reflex, unde conteaza mult parametrii thiele&small. Daca vrei calitate trebuie sa pui acelasi difuzor pentru ca incinta e calculata dupa difuzor, si nu invers :). Daca vrei sa duduie pune ce vrei tu oricum tipul ala de incinta asta stie sa faca, in sensul ca sunetul nu este prea calitativ.

Te-ar ajuta si daca ai gasi un dif cu parametrii apropiati celui care a fost montat acolo.

3. Ce ai pus tu... in link duce spre un sistem, celalalt spre un subwoofer. Sistemul e destul de slabut nici nu merita sa-ti folosesti amplificarea pentru el, deci presupun ca le amplifici de la player. Din ce am ascultat eu, as merge spre Alpine, Pioneer, JBL in principal. Or fi si altii buni dar nu prea i-am auzit iar cei pe care i-am scris eu, au un raport calitate pret destul de bun.

Sa ai grija la dif-urile din portiere pentru ca s-ar putea sa nu-ti incapa si sa ai nevoie de inele aditionale.

Din detaliile despre subwoofer presupun ca incinta ta cere dif de 12 inchi? Cauta 2,3 dif-uri si pune-le aici sa le comparam.