Jump to content

Amplificator Auto.

Recommended Posts

Asta ar fi ok la pret pt mine.http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JBL/GT_5-12/

La fel si modelul asta.http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W303R/

Si unul de la JBL .http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JBL/GT_5-12/

Fostul dif era Blaupunkt ,iar specificatii despre el chiar nu stiu ,nu se mai vede nimic scris pe spate datorita vechimi lui.

Prima data vreau sa rezolv cu bass-ul dupa acea ma orientez pt dif-urile din habitaclul masini,cel mai probabil tot sistemul sa aibe aceas firma.

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Presupun ca te intereseaza SPL-ul, iar in cazul asta Pioneer isi va face treaba cu varf si indesat.

Nu stiu ce inseamna termenul ''SPL'' dar banuiesc ca e de bine. :)

P.S.Am citit ca Pioneer are raspunsul in frecventa de 20-180Hz fata de 20-1500Hz cat are Magnat.Aici iarasi am nevoie de ajutor,nu ma pricep sa interpretez specificatii-le lor.

Edited by calinbmw2000

SPL este Sound Pressure Level...

Difuzoarele in principal sunt orientate construite pentru a se adapta la una din cele doua caracteristici principale:

1. spre SPL, adica spre volum acustic ridicat, dat de unii paramentrii Thisele&Small. Cumva se refera la 'how loud'

2. spre calitate, masurat prin raspunsul cat mai linear judecat la o anumita banda de frecventa.

Exista si combinatii dar de obicei costa :) pentru ca e greu sa construiesti un dif care sa le deserveasca pe amandoua, unii producatori facand rabat de la una sau cealalta in anumite procente.

Pioneer in cazul nostru e construit si orientat inspre prima categorie... sa sune. Bada de frecventa la care raspunde este destul de ingusta si joasa. Asta inseamna ca celelalte difuzoare din masina trebuie sa acopere restul 150 -> 18.000 Hz

Un dif cu cat e setat sa acopere o banda de frecventa cat mai larga, sunt mai multe sanse sa oscileze pe axele Hz/db.

Cauta niste grafice cu raspunsul pe frecventa si le interpretam.

Ca sa dormi linistit ca stii ce insemna 180Hz sau 1500 :D, vezi ca sunt pe net generatoare de sunet, si asculta sunetele la diferite frecvente.

Urat face la Hz putini(gen 20-60Hz). :o Cred ca asta este si farmecul.In principiu nu am nevoie de Hz multi,am nevoie de dB multi. :)

O sa merg pe Pioneeer.

Vreau sa-l comand astazi,sau poate imi recomanda cineva un alt difuzor care sa aibe carcteristici mai bune la pretul asta. :unsure:

Update..Credeti ca merita diferenta de bani modelul acesta.http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W309S4/

Doar ca TS-W309S4 e mai puternic, in rest detalii insesizabile pentru muritori :)

Nu prea ai cu ce sa dai in 309S4, mai bine ti se potriveste celalalt.

Sa vad daca il gasesc,pt ca pe site-ul respectiv nu il mai au(adica nu se mai fabrica).

Acuma stau pe youtube si ma uit la maniaci cu muzica.Nu mai am rabdare ,abia astept sa tremure portbagajul. :)

L.E..Nu se mai gaseste modelul respectiv. :aww:

Edited by calinbmw2000

Dupa ce-l montezi poate ne zici si noua cum suna.

Cu difuzor-ul original am avut impresia ca am bass puternic :laugh: .Toata impresia a disparut dupa montarea noului difuzor.La 90%volum nu poti sa stai in masina ,dupa 15min cu volumul la 70% ma doare capul.

Mai am de umblat la setari,totusi am impresia ca amplificatorul este prea slab(adica difuzorul poate mai mult).

Face multa galagie dar si claritate foarte buna.

La instalare am intampinat o problema ,si anume dif-ul nu a intrat in locasul din incinta,l-am montat pe buza incintei(poza 3.).Sper sa reziste ,daca nu trebuie dusa la un tamplar sa-i puna o intaritura.

Am pus si 3 poze.Poza 1,vechiul difuzor care l-am prajit.Poza 2,mizeria facuta in portbagaj dupa perioada de teste.Poza 3 facuta de la volan.

Edited by calinbmw2000

Cu difuzor-ul original am avut impresia ca am bass puternic :laugh: .Toata impresia a disparut dupa montarea noului difuzor.La 90%volum nu poti sa stai in masina ,dupa 15min cu volumul la 70% ma doare capul.

Mai am de umblat la setari,totusi am impresia ca amplificatorul este prea slab(adica difuzorul poate mai mult).

Face multa galagie dar si claritate foarte buna.

La instalare am intampinat o problema ,si anume dif-ul nu a intrat in locasul din incinta,l-am montat pe buza incintei(poza 3.).Sper sa reziste ,daca nu trebuie dusa la un tamplar sa-i puna o intaritura.

Am pus si 3 poze.Poza 1,vechiul difuzor care l-am prajit.Poza 2,mizeria facuta in portbagaj dupa perioada de teste.Poza 3 facuta de la volan.

duuce mai mult dif-ul care l-ai cumparat are 400 w rms iar de pe statie poti lua doar 284 w rms , iti trebuie o statie monochanal sau daca vrei sa conectezi pe viitor boxe aftermarket pe ea la fel ai grija sa nu le arzi ca statia ta scoate 142 w rms iar cele cumparate foarte putine au peste 100 W

pe mine mar interesa o statie cum e jbl -ul tau la mine e mult prea slaba statia pt ce-mi trebuie 2x Woffers intro incinta sledge hammer dual ce ajunge la 700 ron iar statia o am pe asta : Alpine 3549( nu gasesc un link cu detalii clare e mai vechi si e foarte rar a fost fabricata in germania de ceva timp ... am pus subwooferul in 4 ohmi claritatea e super dar poate de 2 ori mai mult decat e amplificat acum

daca esti interesat poate facem un schimb cu amplificatoarele il dau pe al meu + o diferenta nu stiu daca te ajuta prea mult cei 300 w fata de 284 cat ai tu

Edited by AndreiXXL

Nu arata deloc rau Pioneer-ul ala. Avand in vedere vibratiile produse de dif, ar trebui sa faci cumva sa fie sigura prinderea. Altfel iti distruge cutia, ma rog... marginea la tub.

Daca pe viitor vei vrea sa faci upgrade, schimba amplificarea cu una de 400 W. Numai asa vei beneficia de putere/claritate atat cat poate dif-ul.

In momentul asta e clar ca dif-ul poate mai mult, fapt pentru care te mananca in palma sa dai mai tare. Deja cand amplif-ul trece de 70-80% din putere genereaza distorsiuni, dif-ul fiind pe la 50 % sa zicem.

Ai facut o alegere buna, sa te bucuri de el si da-i sa sune. :download:

AndreiXXL.Deocamdata ramane asa cum este (oricum face mega galagie).P.S.Vrei sa pui 2X Woffers la tine in masina ?Nu vei mai cara bagaje :) .

@Armadyllo.A doua zi a iesit Diff-ul din incinta :o .Astazi am mai decupat aprox 1 cm din buza,ca sa ajung mai aprope de intaritura din interior pusa acolo special pt suruburi.Am prins difuzorul bine de data asta,nu mai iese de acolo nici tras cu tirul.

Un upgrade va veni probabil dar nu foarte curand.

Dupa cum apreciez eu aplificatorul il folosesc pe la 70% din capacitate, nu sunt setariile la maxim .Oricum la setari mai am de umblat(probabil o sa rog pe cineva care se pricepe sa o regleze asa cum trebuie).Mi se pare ca bubuie prea tare dar nu simt vibratiile la frecvente joase(sau asta depinde foarte mult si de melodia pe care o ascult). :unsure:

P.s.Multumesc pt sfaturile oferite atat tie cat si celorlalti useri care au postat. :)

@kristal_madness.Si eu m-am gandit la o sita ,dar nu stiu cum sa proiectez sita respectiva pt ca diff-ul oscilleaza in fata destul de mult.

L.E.Am scos tot materialul textil din incinta (oricum nu mai statea mult acolo,jumatate din el l-am aspirat de prin portbagaj)nici nu stiu daca are vre-un rol.

Edited by calinbmw2000

deja am pus incinta cu 2 woofere , eu nu car cine stie ce bagaje , leptopul si niste ghiozdane / bagaje incap pe langa daca e sa plec intr-o vacanta .

acum arata asa :

http://img9.imageshack.us/img9/6223/21012012493.jpg

mai merge tras 10 cm in spate cand pun coarda deocamdata l-am sprijinit pe statie sa nu se plimbe prin spate

am fost nevoit sa fac upgradul , aveam un JBL de 250 W rms si cum la e46 daca nu-s banchete rabatabile e izolat si capitonat foarte bine abia intra sunetul in cabina , am dat tabla aia jos din spatele cotierei si am facut o gaura in izolatie acum parca e alta treaba

Edited by AndreiXXL

Ai scos materialul din incinta? :laugh: de aia iti bubuie.

Tipul ala de incinta oricum bubuie, dar macar cu materialul ala fono-absorbant mai reduceai din volum.

Pune-l inapoi ca are rolul lui, sau daca nu mai este ok pune burete sau ceva. Este obligatriu pentru o incinta bas-reflex.

Am materialul dar daca il pun inapoi dupa doua melodii il arunca afara.Oare merge captusita pe interior cu burete?Dar ce grosime? :huh:

@AndreiXXL.Imi place ce vad in poze :) .Cum ai ancorat incinta in portbagaj?

Ceva de genul?

Edited by calinbmw2000

a fost mai greu sa o bag in portbagaj decat sa o ancorez sta aproape fixa am fortato sa intre

cu multa munca sincer imi pare rau pt ce am facut dar asta e a meritat ....

incinta costa k noua - 9 mil pe be-loud e facuta pt orice subwoofer MTX de 12" care sunt pe locul 1 ca firma de subwoofere acum nu cred ca mai incape orice MTX de 12" deci nu mai are aceasi valoare , nu a incaput fara modificari sub nici o forma m-am chinuit so inghesui in mai multe pozitii am duso la tamplar a taiat 10 cm din fata ei a lipit la loc fata , am izolato iar si apoi abia am indesato pe pozitie , am rashketat 4 mm de sus si 4 de jos si a intrat/urcat pe cele 2 muchii de jos

http://www.tavitaportbagaj.ro/tavita-portbagaj-bmw-3er-e46-s4-200303-200502-PTC192047-g-427-w-600-h-600-1-541_1.jpg

daca erau banchetele rabatabile poate era mult mai usor

Edited by AndreiXXL

Am materialul dar daca il pun inapoi dupa doua melodii il arunca afara.Oare merge captusita pe interior cu burete?Dar ce grosime? :huh:

Pai il arunca afara daca nu e lipit de pereti. Depinzand de marimea cutiei, poti pune un burete de vreo 1-2 cm grosime... cam ca in pozele atasate.

Edited by Armadyllo

Am lipit burete cu grosimea de 2cm(apecial pt antifonare)pe interiorul incintei.Se aude mult mai bine acum(mult mai clar).

Iar ''cutia'' am legat-o cu o chinga de mici dimensiuni intre difuzoarele din portbagaj,am reusit sa ascund atat amplificatorul cat si cablurile sub mocheta.Sunt foarte multumit de ce a iesit. :)

Pun si doua poze cu incinta.

Edited by calinbmw2000

Din ce am calculat eu,rezulta un volum de 41,4 litri,masuratoarea facuta pe exteriorul incintei .Diametrul tubului este de 30cm,iar inaltimea de 46cm.

Diametrul orificiului pe unde se face evacuarea aerului este de 7cm.

P.s.Amplificatorul poate fi setat la minim 35Hz,mai jos nu merge .Nici nu stiu la cat este setat deocamdata pt ca nu are gradatii,il setez ''ochiometric''.

Edited by calinbmw2000

Din amplificator nu trebuie setat nimic, lasa low pas-ul pe la 120Hz.

Acordarea incintei este altceva fata de acordarea amplificatorului.

Acordarea incintei la o frecventa joasa este necesara pentru a da un castig de 'volum' in jurul frecventei aleaia, deoarece difuzorul are curba de db/Hz destul de scazuta in zona aia de frecvente, si tu il ajuti cu o cutie cat de cat bine acordata.

Vezi ca sunt softuri pe net, in care bagi cativa parametrii T&S si iti calculeaza [in functie de volumul cutiei (care trebuie sa fie calculat pe interior :laugh: ), de forma portului (rotunda, parata etc.) si numarul porturilor] ce lungime trebuie sa aiba. Repectiv minimele de lungime si raza.

Iti atasez un exemplu ca sa-ti dai seama de diferenta.

Aoleu ce vrei sa-mi faci :o ,crezi ca eu inteleg ceva din formulele de calcul pt parametrii T&S. :no:

Daca crezi ca se merita cu adevarat ,o sa dau jos incinta de pe masina din nou.Bineinteles o sa-ti cer si tie ajutorul ,asta numai daca ai timp si nervi la dispozitie,sa ma ajuti la calculele necesare. :) Fac cinste cu :drinks: .

P.S.La volum de 70% imi oscileaza turometrul la reelanti.Sa ma ingrijorez?