Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Upgrade, Mici Modificari

Recommended Posts

Sper ca am postat in topicul corect. Am un e36 ,316 din 94

Ma gandeam la cateva mici schimbari, upgrade-uri si as dori sa aflu si parerea altora:

M-am hotarat sa trec de la tamburi pe spate la discuri1. Cat de mult ar face diferenta daca as trece la discuri ventilate si pe fata?Nu ar afecta distanta de franare, nu?

Doar ar evita supraincalzirea la franari mai multe succesive.

Ar trebui sa schimb si etrierii (am obs ca is mai groase discurile)

2. De la cealalta masina mai am grupul

avea omologat in brief de neamt acolo la observatii ceva de genu "wefgangsperre" cineva mi-a spus ca e legat de sistemul de tractiune si ceva electronic. Nu mai imi aduc aminte bine dar cred ca imi tragea cealalta roata daca una mergea in gol.

As putea sa il montez fara probleme, nu ar trebui sa ii fac modificari?

3. Si ce ziceti sa-mi montez trapa electrica? Aceasta masina nu are, nu o sa am probleme cu apa? A mai facut cineva aceasta modificare? S-ar merita efortul? Nu am clima pe ea si a fost rau in vara :(

Sper ca am postat in topicul corect. Am un e36 ,316 din 94

Ma gandeam la cateva mici schimbari, upgrade-uri si as dori sa aflu si parerea altora:

M-am hotarat sa trec de la tamburi pe spate la discuri, asta e batut in cuie. Am gasit toate piesele necesare de pe un 320i. Sunt constient ca o sa imbunataesc sistemul de franare pe care m-am suparat din toamna pana acuma. Am schimbat in toamna cilindru de frana(scapa lichid) am schimbat sabotii, erau uzati, am schimbat ferodoul, uzat si am constatat ca dupa 10000km deja s-au uzat sabotii si oricum in timpul asta nu prea s-a imbunatatit sistemul de franare. Deci o sa trec la modificari(dupa ce se incalzeste vremea)

Dar am si cateva nelamuriri

1. Cat de mult ar face diferenta daca as trece la discuri ventilate si pe fata?Nu ar afecta distanta de franare, nu?

Doar ar evita supraincalzirea la franari mai multe succesive.

Ar trebui sa schimb si etrierii (am obs ca is mai groase discurile)

2. De la cealalta masina mai am grupul

avea omologat in brief de neamt acolo la observatii ceva de genu "wefgangsperre" cineva mi-a spus ca e legat de sistemul de tractiune si ceva electronic. Nu mai imi aduc aminte bine dar cred ca imi tragea cealalta roata daca una mergea in gol.

As putea sa il montez fara probleme, nu ar trebui sa ii fac modificari?

3. Si ce ziceti sa-mi montez trapa electrica? Aceasta masina nu are, nu o sa am probleme cu scurgeri de apa? A mai facut cineva aceasta modificare? S-ar merita efortul? Nu am clima pe ea si a fost rau in vara :(

4. Am faruri normale, as pune xenon, dar am citit ca ar fi recomandat sa pun pe faruri cu lupa, erau pareri impartite si in privinta asta, cu sau fara sticle intermediare. Xenonul l-as vrea de 4300k sau 5000k ...voi de care aveti? Si de cati watti? Ce firma?

Va multumesc mult, orice parere, idee si orice afirmatie este binevenita.

Numai bine!

Imi cer scuze ca am scris de 2 ori dar am scris de pe telefon si nu am putut sa editez primul post.