Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Spalare intensiva si spalare normala

valllentin

Recommended Posts

Cum adica, ce se pune in ele :blink:  :) ? Lichid de curatare parbriz si faruri..dupa sezon..iarna sa nu inghete (special)....

Fii mai explicit.... :)

161211[/snapback]

La toate masinile pe care le-am avut pana acum am avut un singur vas de spalt parbrizul. La bmw, in dotarile masinii apare sistem de curatare intensiva, care nu e tot una cu sistemul normal, adica am 2 vase la motor.

Voiam sa stiu daca trebuie sa pun lichid in ambele vase sau doar in cel normal.

161235[/snapback]

ia din peco solutie gata preparata si umplele pe amandoua .....chit ca eu nu sunt sigur dar e posibil ca un vas sa fie cel de la spalatorul de faruri ....zic... :) .....daca am zis o prostie imi cer scuze :blink:

Guest brandex
In cel mic se pune concentrat de spalat parbriz si faruri, iar in cel mare se pune lichid normal. Din cel mic trage numai in momentul in care apesi butonul din capatul manetei de la stergatoare. Daca tragi de maneta normal trage doar din vasul mare.

ia din peco solutie gata preparata si umplele pe amandoua .....chit ca eu nu sunt sigur dar e posibil ca un vas sa fie cel de la spalatorul de faruri ....zic... :)  .....daca am zis o prostie imi cer scuze  :blink:

161251[/snapback]

Ce am inteles eu este ca in vasul de spalare intensiva se pune un lichid concentrat.

Adica poti turna in 2 locuri diferite? La E46 era comun parca.

161258[/snapback]

Sunt doua vase complet separate, nici macar f apropiate nu sunt.

Headlamp* and windshield

washer system

Capacity in US quarts (liters).

Windshield washer:

approx. 3.7 (3.5) – sedan

approx. 6.3 (6.0) – sport wagon

Incl. headlamp washing system:

approx. 6.3 (6.0)

Fill with water and – if required – with a

washer antifreeze (according to manufacturer's

recommendations).

We recommend that you mix the

washer fluid before adding it to

the reservoir.<

390de082

Intensive-cleaning washer

reservoir*

Capacity approx. 1.1 US quarts

(1.0 liter).

Fill with intensive-cleaning washer fluid.

It resists freezing to approx. -177

(-276) and is available from your

BMW center.

Antifreeze agents or intensivecleaning

washer fluids for the

washer systems are highly flammable.

For this reason, keep them away from

sources of flame and store them only in

their original containers. Store them so

that they are inaccessible to children.

Comply with the instructions on the

containers.<

Eu le-as umple pe amandoua cu lichid normal de iarna.

Guest brandex
Sunt doua vase complet separate, nici macar f apropiate nu sunt.

Headlamp* and windshield

washer system

Capacity in US quarts (liters).

Windshield washer:

approx. 3.7 (3.5) – sedan

approx. 6.3 (6.0) – sport wagon

Incl. headlamp washing system:

approx. 6.3 (6.0)

Fill with water and – if required – with a

washer antifreeze (according to manufacturer's

recommendations).

We recommend that you mix the

washer fluid before adding it to

the reservoir.<

390de082

Intensive-cleaning washer

reservoir*

Capacity approx. 1.1 US quarts

(1.0 liter).

Fill with intensive-cleaning washer fluid.

It resists freezing to approx. -177

(-276) and is available from your

BMW center.

Antifreeze agents or intensivecleaning

washer fluids for the

washer systems are highly flammable.

For this reason, keep them away from

sources of flame and store them only in

their original containers. Store them so

that they are inaccessible to children.

Comply with the instructions on the

containers.<

Eu le-as umple pe amandoua cu lichid normal de iarna.

161262[/snapback]

Citeste ce am scris eu mai sus. Poti sa pui si lichid de iarna in amandoua, nu e nici o problema, dar in cel mic in mod normal tebuie concentrat.

Salut, si eu am acest sistem de spalare intensiva pe masina, poti sa pui orice lichid de spalare(nu-ti recomand porcariile de 10 Ron/5 litri). Eu de obicei pun un lichid de la 2+2 de spalare intensiva(exact asa scrie pe bidon) in al 2-lea vas si il folosesc doar atunci cand este masina murdara rau. Stii ca sistemul functioneaza doar in momentul apasarii butonului de pe maneta de stergatoare....

Asa e, in cel mic lichid concentrat pt spalare faruri iar in cel mare lichid normal de parbriz. Recomandarea mea e sa folosesti conumabile originale BMW, nu sunt asa scumpe cum credeam eu.

De ex. 1L ulei sintetic BMW 5w40 long life costa 8 euro + TVA = aprox 28 RON la reprezentanta. E mult sub pretul unui Mobil sau Castrol. De fapt, am aflat ca sunt produse de Castrol special pt BMW. Din cate tin minte, si lichidul de spalat faruri nu era enorm de scump, cred ca e mai bine sa pui asa ceva decat concentrat ordinar de Peco.

Ce e scump sunt brelocurile pt chei din aluminiu sau cromate care costa 30 euro bucata :blink:

Salut, si eu am acest sistem de spalare intensiva pe masina, poti sa pui orice lichid de spalare(nu-ti recomand porcariile de 10 Ron/5 litri). Eu de obicei pun un lichid de la 2+2 de spalare intensiva(exact asa scrie pe bidon) in al 2-lea vas si il folosesc doar atunci cand este masina murdara rau. Stii ca sistemul functioneaza doar in momentul apasarii butonului de pe maneta de stergatoare....

161330[/snapback]

Nu stiam ca la apasarea butonului de la stergatoare se foloseste lichidul din vasul de spalare intensiva.

Asa e, in cel mic lichid concentrat pt spalare faruri iar in cel mare lichid normal de parbriz. Recomandarea mea e sa folosesti conumabile originale BMW, nu sunt asa scumpe cum credeam eu.

De ex. 1L ulei sintetic BMW 5w40 long life costa 8 euro + TVA = aprox 28 RON la reprezentanta. E mult sub pretul unui Mobil sau Castrol. De fapt, am aflat ca sunt produse de Castrol special pt BMW. Din cate tin minte, si lichidul de spalat faruri nu era enorm de scump, cred ca e mai bine sa pui asa ceva decat concentrat ordinar de Peco.

Ce e scump sunt brelocurile pt chei din aluminiu sau cromate care costa 30 euro bucata  :blink:

161392[/snapback]

Citeste postul nr.11, e citat din manualul bmw, nu e adevarat ca din vasul de lichid concentrat se duce pe faruri si din cel normal pe parbriz.

Unde gasesti tu ulei original cu 28 de lei. Cel 0w40 este acum 55 lei. Spune-mi exact la ce reprezentanta ai gasit asa ieftin ca am sa sun, chiar vreau sa cumpar si eu la pretul asta.

@vallentin: asa e, scuza-ma: cel intensiv merge si pe faruri (tot timpul cand se stropeste spalare intensiva pe parbirz) si pe parbriz (la fiecare a 5 actionare normala a stergatorului sau cu o comanda speciala de spalare intensiva) iar cel normal doar pe parbriz. Sa fiu mai detaliat? Esenta e ca pe faruri merge doar cel intensiv.

Uleiul tau e de 0w40 banuiesc ca e high performance. Eu m-am referit la 5w40 long life pt motoare de e39 mai vechi de 3-4 ani sau cu ceva km la bord. Mobil e 34-36 RON si halvoline e tot undeva la 33 RON.

In conditiile astea mi se pare ieftin un ulei conceput special pt un motor BMW chiar de cei de la BMW, care nu sunt "meseriasii" de la Dacia sa se gandeasca sa aiba profit si doar atat. Daca vrei intru si aici in detalii la strategia lor de preturi la accesorii :blink:

@vallentin: asa e, scuza-ma: cel intensiv merge si pe faruri (tot timpul cand se stropeste spalare intensiva pe parbirz) si pe parbriz (la fiecare a 5 actionare normala a stergatorului sau cu o comanda speciala de spalare intensiva) iar cel normal doar pe parbriz. Sa fiu mai detaliat? Esenta e ca pe faruri merge doar cel intensiv.

De aici trebuie sa inteleg ca la actionarea normala a manetei (tras, nu apasat buton) pleaca lichid din ambele vase, din cel mic spre faruri si din cel mare spre parbriz?

Uleiul tau e de 0w40 banuiesc ca e high performance. Eu m-am referit la 5w40 long life pt motoare de e39 mai vechi de 3-4 ani sau cu ceva km la bord. Mobil e 34-36 RON si halvoline e tot undeva la 33 RON.

In conditiile astea mi se pare ieftin un ulei conceput special pt un motor BMW chiar de cei de la BMW, care nu sunt "meseriasii" de la Dacia sa se gandeasca sa aiba profit si doar atat. Daca vrei intru si aici in detalii la strategia lor de preturi la accesorii  :blink:

161470[/snapback]

Nu ma intereseaza strategia de pret a lor si nu prea cred ca e asa ieftin cel 5w40. Nu e o diferenta capitala la calitate intre cel 0w40 si cel 5w40. Am cautat si eu in oras si la magazinul Castrol si nu am gasit decat ulei cu specificatia BMW longlife 98, si nu era chiar asa de ieftin.

Edited by valllentin

@avlad: da, la fiecare a 5 actionare a manetei se stropeste solutie intensiva atat pe parbriz cat si pe faruri, la primele 4 actionari doar solutie normala si doar pe parbriz.

@vallentin: man, tu nu vrei si nu vrei sa crezi, esti ca toma necredinciosul! Daca iti zic eu ca am cumparat de la reprezentanta BMW din cluj-napoca ulei 5w40 cu 28 de RON si iti scanez si trimit bonul fiscal tot nu o sa ma crezi?

Ideea mea era urmatoarea: si eu credeam ca sunt prohibitive preturile la bmw (si la manopera sunt, intr-adevar) dar la consumabile nu e chiar asa. Lectia de invatat e ca atunci cand mai vrei vrea sa iti schimbi filtrele, placutele de frana, ulei, etc nu e o idee rea sa tragi o fuga pana la BMW. Numai sa nu iti iei breloc sau ciupilica cu bmw, alea e scumpe intr-adevar :blink:)

eu am doar un rezervor la e 46 , eu zic ca poti pune fara probleme la fel in amandoua  :blink:

161486[/snapback]

Poti sa pui solutii la fel, dar BMW recomanda altceva. Banuiesc ca pentru faruri, unde nu sunt stergatoare, e nevoie de o solutie mai puternica, ceva de genul cum se spala masina cu spuma activa fara actiune mecanica (burete, perie).

By the way, ai spalare de faruri si la E46?