Jump to content

Egr Anulat?!

LEOZRX

Recommended Posts

Alea is explicatii facute de incepatori pentru incepatori, precum matematica din clasa 4 vs clasa12. Problema e cu depunerile de pe admisie/motor/supape/etc , nu neaparat acea valva EGR si aerul cald ce intra in motor.

Normal ca nu de dragul esteticii si mai ziceam in alt post, producatorii au niste norme foarte stricte in ceea ce priveste emisiile co2, trebuiau s-o faca cumva. Daca te intereseaza asa mult de planeta si eco, e normal sa-l tii.
  • Like 1

Pe jumatate( sau mai mult) e corect ce-ai spus MAS. La benzinare ajuta la injectie ca sa poata avea un avans marit fara aparitia detonatiilor, previne detonatiile si 'pumping losses', deoarece e un motor 'throttled' vorba englezului.

Consumul creste la tine cu 1 litru deoarece nu ai ajustat vanele turbo mult mai deschise dupa inchidere EGR. Trebuie sa iei harta N75 si sa dai o deschidere a vanelor cu 20 25% in zona EGR pentru a preveni contrapresiunea crescuta intre motor si turbina. La nivelul turbo se afla 3 presiuni, evacuare, compresor si presiune ulei. Cu EGR activ, aceste presiuni sunt intr-o balanta, in special evacuare si compresor dar daca doar blochezi EGR si atat, aceasta balanta se dezechilibreaza.

Prin dechiderea vanelor turbo ele se pot egala obtinand un echilibru intre presiunie admisie si contrapresiune/presiune evacuare.

Ca o masuratoare exemplu facuta de cineva, dupa blocare EGR, contrapresiunea a crescut cu aprox 0.3 bari, fapt ce strica mult calitatea combustiei si restrictioneaza mult gazele de evacuare. Eu cu EGR blocat si modificarile aferente dupa luni de studii, am reusit sa trag consumul mult mai jos mai ales in oras.

Edited by JuiCe

Dat fiind faptul ca masina mea, desi este EDC15, se poate resofta doar pe banc si are doua calculatoare, e cam greu sa-i fac asta. cred ca mai degraba prin reglajul tijelor as putea sa fac ceva, ins aasta inseamna muuult studiu pentru mine si de facut in probe. Tocmai mi-ai dat tema de gandire :D

Avansul retardat faciliteaza EGR, creste temperatura gazelor de evacuare si evident rata recircularii si a depunerilor. Vanele turbo inchise de tot in zona EGR, nu sunt pentru a genera presiune mare:) ca in mapa turbo e maxim 0.1 0.2 bar, e pentru devierea gazelor spre EGR , acel backpressure de care zic:) Poti sa lungesti fizic tija cu 1-2 spire, o sa scazi automat rata recircularii si presiunea gazelor EGR, dar cauta un echilibru sa nu-ti bagi nici prea mult lag. Ce naiba de masina ai de zici tu ca nu merge cu MPPS sau Galletto ? EDC15 e ca pentium1, n-are nimic greu.