Jump to content

Problema Bec Ceata

Recommended Posts

Salutari,

Am o problema cu becul de ceata, stanga-spate (BMW 118d, 12.2004) si nu stiu cum sa-i dau de cap...

Am schimbat becul si tot nimic...

In plus am observat ca si becul de la numar, tot partea stanga, nu functioneaza!

E vreo legatura intre acesta si becul de ceata?

Cum as putea sa rezolv aceasta problema?

Multumesc anticipat!

Uita-te pe diagrama cu sigurante. S-ar putea sa fie arsa una. Daca sunt pe acelasi circuit este clar de ce nu merg.

Am verificat toate sigurantele ce tin de lumini si par in regula...

Sa fie firele intrerupte pe undeva? (am avut o zgarietura pe toata partea stanga si am dus-o la reparat si ma gandesc ca atunci sa nu fi taiat baietii, din greseala, firele.

Ma gandeam ca poate scap de verificarea firelor si poate exista altceva, la care sa nu ma fi gandit si care sa explice care-i problema...:smile:

Merci mult!

Pai poti verifica cu un aparat de masura bornele de la mufa becului, sau verifica sa nu fie vreo mufa desfacuta pe cablu de alimentare ce duce la stop. vezi caci cablajele sunt separate pentru stanga si dreapta dar din schema de pe realoem nu se vad unde ar putea fi si mufele.

• 3 weeks later...

Salutari,

Am o problema cu becul de ceata, stanga-spate (BMW 118d, 12.2004) si nu stiu cum sa-i dau de cap...

Am schimbat becul si tot nimic...

In plus am observat ca si becul de la numar, tot partea stanga, nu functioneaza!

E vreo legatura intre acesta si becul de ceata?

Cum as putea sa rezolv aceasta problema?

Multumesc anticipat!

ai rezolvat problema?

daca nu iti sugerez sa incepi prin a schimba becurile care nu se aprind <la ceata am citit ca l-ai schimbat dar la nr?>iar daca nu se aprind sa le verifici cu o lampa de control sau un aparat de masura in mufa sa vezi daca ajunge curent. daca nu iti ajunge ar trebuii sa-ti scoti schema electrica de la modulul de lumini sa vezi pe ce pin pleaca si sa-i masori continuitatea.<dupa care o sa aflii raspunsul>

daca nu te descurci imi poti lasa un pm si te ajut cu tot ce iti trebuie