Jump to content

mare ajutor pentru recuperare carte service

525RCI

Recommended Posts

Dupa cum poate stiti, am avut un topic pentru vanzarea unui 318i din 2004 http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...51entry142251 . E, momentan nu mai pot sa-l vand deoarece acum 2 saptamani intr-o noapte, mi-au dat geamul din stanga jos si mi-au furat toate actele din torpedou (adica permis, BI, carte identitate si talon, precum si cartea de service). Da, mare prostie ca le tineam in masina, stiu, si mai ales ca erau toate in husa BMW cu care vine masina, cea in care se afla initial manualul de utilizare, cartea service, etc.

Acum masina a ajuns la 20 000km si trebuie sa merg sa fac prima revizie. Avand in vedere ca nu mai am cartea de service, am sunat la Filaret (am un prieten acolo) si am intrebat daca pot sa vin sa fac revizia si sa-mi elibereze o noua carte de service in care sa apara aceasta revizie. Raspunsul este NU, pentru ca nu au stampila !? Au carti de service, pot sa-mi dea, dar nu pot sa-mi puna stampila.

Ca sa nu va mai plictisesc, imi doresc foarte mult sa-mi recuperez cartea mai ales ca aveam de gand sa vand masina, si km masinii sunt atat de putini, incat chiar si cu carte era greu de crezut pentru unii.....

Acum si intrebarea: stie cineva daca la Otopeni as putea obtine o noua carte daca ma duc sa fac revizia ? (acolo nu am nici un prieten, ma gandeam ca poate aveti voi) Sau daca mi-a furat-o, "la revedere" carte ?

Alte sfaturi mi-ar fi de folos. Multumesc mult si scuze pt lungimea post-ului. Sper ca am postat unde trebuie.

nu sunt din Bucuresti, dar am inteles de pe forum ca cei de la Filaret nu mai sunt autorizati BMW, asa ca ori cu carte ori fara nu au cum sa iti pun astampila. in mod normal la AB sau in orice alt service autorizat nu ar fi o problema sa iti dea o carte noua si sa iti stampileze rubrica pt inspectie.

eu zic ca importante sunt si celelalte acte...mult mai multa alergatura este dupa permis, BI, carte identitate si talon...cartea service poate fi inmanata eventualului viitor proprietar si dupa ce faci tranzactia...CI-ul si talonul, in schimb...:blink:

si ontopic: nu cred sa ai nevoie de "prieteni" la otopeni...doar sa te duci si sa te tii de capul lor... :)

Mda...cartea de identitate e problema cea mai mare, mai ales ca asta o cauta si hotii ca se poate falsifica usor, vezi supravegheaza si masina...sa nu-ti faca vreo "surpriza" neplacuta si zilele astea. Oricum trebuia sa stii ca actele nu se lasa in masina, mai ales in Bucuresti unde n-as lasa nici un pix la vedere in masina, ca risc s-o gasesc bubuita.

Cu cartea e simplu, te duci la AB, asta e de nevoie, faci revizia si-ti dau ei carte cu stampila cu tot. Plus ca fiind prima revizie nici nu pare nimic suspect pentru un cumparator potential.

Daca ai facut toate reviziile la una din reprezentantele AB nu este absolut nici o problema....daca ai si cumparat masina noua de la ei...e si mai bine pentru ca au istoricul complet al masinii.

Am pierdut si eu cartea de service si mi-au eliberat alta fara nici o problema...dupa care am gasit-o si pe prima ...tot la ei...o uitasem la una din revizii. :blink:

Acum am doua carti de service... :)

Daca au istoricul masinii in computer pot sa-ti puna stampilele pentru toate reviziile facute la ei.

Daca ai facut toate reviziile la una din reprezentantele AB nu este absolut nici o problema....daca ai si cumparat masina noua de la ei...e si mai bine pentru ca au istoricul complet al masinii. 

Am pierdut si eu cartea de service si mi-au eliberat alta fara nici o problema...dupa care am gasit-o si pe prima ...tot la ei...o uitasem la una din revizii. :blink:

Acum am doua carti de service... :)

Daca au istoricul masinii in computer pot sa-ti puna stampilele pentru toate reviziile facute la ei.

161646[/snapback]

Korect asta! Voiam sa postez si eu, dar ai fost mai iute!! :)

PS: :D :) Nu-mi dai mie una din carti de service? :D

masina e luata din germania (link), dar cred ca daca pune AB in legatura cu cei de unde a luat masina, la fel de usor se rezolva... :blink:

in primul rand va multumesc pentru raspunsuri.

@versatu - asa este, masina este luata din Germania, dar referitor la penultimul tau post, cred ca ar fi mai bine sa am cartea de service inainte de efectuarea tranzactiei, pentru ca fara ea este destul de greu sa justific cei 20 000km pe care ii are masina.

@ovidiu_s - m-am dotat cu o coarba pentru volan, dar ma gandesc ca o luau cu totul cand au spart-o. parerea mea este ca nu au stiut ce fura, cred ca abia dupa ce au fugit au desfacut husa si s-au uitat in ea si acum actele mele zac intr-un tomberon.