Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Taxa Auto 2012

Gr3Cu

Recommended Posts

Buna ziua,

Doresc sa achizitonez un bmw 320d dar ma opreste taxa auto 2012(Jos Basescu).

Masina este fab. in 2005 inmatriculata in ro in 08.2008.Teoretic nu se plateste taxa ca este inmatriculata dupa 01/2007 dar ... daca fostul prorpietar a platit taxa si si.a recuperato eu sunt nevoit ca si cumparator sa ii platesc taxa ?

Mentionez ca am gasit o afirmatie care ma dat peste cap:

Cand se plateste taxa?

Legea prevede ca obligatia de plata a taxei intervine:

cu ocazia inscrierii in evidentele autoritatii competente, potrivit legii, a dobandirii dreptului de proprietate asupra unui vehicul de catre primul proprietar din Romania;

la repunerea in circulatie a unui autovehicul dupa incetarea unei exceptari sau scutiri;

la reintroducerea in parcul auto a unui autovehicul in cazul in care, la momentul scoaterii din parc, i s-a restituit proprietarului valoarea reziduala a taxei.

Edited by Gr3Cu

Salut, daca nu cunosti vanzatorul sau nu este de buna credinta si nu-ti spune daca a recuperat sau nu taxa, trebuie sa mergi si sa completezi o cerere la organul financiar din orasul tau prin care sa soliciti verificarea acestui lucru. Joi am fost sa ridic hartia cu calculul taxei pentru masina mea iar in fata era un baiat care se certa cu tipa de la ghiseu pe motiv ca are nevoie de o adeverinta de la ei cu care sa faca dovada platii taxei la politie in vederea inmatricularii unei masini abia cumparate. Spunea ca-l cunoste pe proprietar si ca taxa sigur nu a fost recuperata. Mai zicea ca a fost in audienta la comandantul politiei si ca acesta i-a zis sa-i duca o adeverinta pe care sa scrie ca masina are taxa platita. Tipa de la ghiseu i-a spus ca nu poate elibera o asemenea adeverinta, ca este ilegal, ca trebuie facuta la ei o cere pentru a verifica existenta platii si ca se va raspunde in termen de 2-3 zile lucratoare. Sper sa-ti fie de folos.

L.E. @Catalin...nu ai de unde sa stii daca taxa a fost recuperata in totalitate sau numai diferenta. Ai nevoie de actul care sa ateste acest lucru. Daca oamenii ar fi oameni...

Edited by ~Cosmin~

Va multumesc f mult.In concluzie trebuie sa il pun sa imi aduca hartie de la anaf cu confirmarea taxei si infirmarea recuperarii k ?

Acum inca ceva.El poate are hartia de la anaf scoasa cu confirmarea platii taxei de poluare dupa care sa-si fi recuperat banii...iarasi nu este ok...

Edited by Gr3Cu

Hartia trebuie sa fie recenta, dupa intrarea noii legi(pe 2012) in vigoare. Daca iti aduce o hartie de acum 1 an, este posibil sa nu fie valabila. Oricum, taxa nu se recupereaza de azi pe maine. Dureaza luni de zile. Daca si-a recuperat numai diferenta dintre vechea taxa si cea noua, atunci nu ai nici o problema. Dar trebuia sa fie al naibii de rapid sa faca acest lucru, avand in vedere ca numai de cateva zile se aplica noua regula de calcul. Edited by ~Cosmin~

Pai nu cred ca iti elibereaza finantele hartie ca taxa a fost achitata daca ea a fost recuperata integral. Cred ca au si ei o evidenta...banuiesc ca cel care recupereaza taxa face un dosar la care anexeaza hotararea judecatoresca in baza careia se restituie taxa. Cel mai bine ar fi sa mergi la serviciul inmatriculari si sa ceri informatii referitoare la actele necesare inmatricularii. Asa te lamuresti si stii ce hartii sa-i ceri vanzatorului.

• 2 months later...

Eu mi-am achizitionat un E39 525d si am taxa 2700e,am dat statul in judecata sa nu mai platesc taxa,credeti ca mai e posibil?Cei care au dat in judecata anul trecut au cistigat.

Ce anume sa mai fie posibil? daca castigi? pai intreaba avocatul,el ar trebui sa te lamureasca daca poti sau nu sa castigi procesul. Sa inteleg ca ai inceput demersurile in instanta fara a plati taxa?