Jump to content

BMW va lansa modelul ActiveE - integral electric

paul

Recommended Posts

Anul acesta, BMW va lansa in cateva orase din SUA un seria 1 - ActiveE, cu propulsie integral electrica.

Interesant e ca si BMW adopta aceeasi tactica ca GM cu modelul EV1. Masina nu va putea fi cumparata, ci doar preluata in leasing pe 2 ani. Rata va fi de 499 USD cu un avans de 2250 USD.

Masina va avea o baterie de Lithiu care se va putea incarca in 5-6 ore. O ora de incarcare asigura o autonomie de aproximativ 45Km. Caroseria va fi de seria 1 coupe, iar motorul va avea o putere de 170cp.

Greutatea va fi de 1815 kg si autonomia de 160 km.

http://www.businessweek.com/ap/financialnews/D9MO76J02.htm

http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/1series/activee/2011/showroom/index.html

post-787-0-79931500-1327260184_thumb.jpg

post-787-0-59834700-1327260190_thumb.jpg

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cred ca a calculat cu regula de 3 simpla, plecand de la autonomia obtinuta intr-o ora de incarcare. Nu a tinut cont de de caracteristica de incarcare unui acumulator, care este neliniara.

Autonomia la incarcare maxima pare a fi de 160 km.

Pai tu mergi intr-o zi normala mai mult de 160Km?

Timpii de incarcare sunt ca la un telefon mobil. La fel cum incarci telefonul peste noapte, incarci si masina peste noapte.

Nu uita, nu se doreste a fi decat o masina de oras. De mers la job, la cumparaturi, intr-o vizita.

Da, este experimentala. Vor fi disponibile doar 700 de bucati. Si probabil la finele celor 2 ani vei fi obligat sa o dai inapoi, cum s-a intamplat si cu modelul facut de GM. Ca de aceea nu se vinde ci se da in leasing.

La hidrogen principala problema este lipsa statiilor de incarcare. O priza ai oriunde, o pompa de hidrogen mai greu.

In plus, cea mai ieftina sursa de hidrogen este tot petrolul :) .

asa e,dar se stie ca momentan energia electrica este produsa majoritar prin arderea combustibililor fosili,deci

celula de combustibil e viitorul.trebuie gasita o metoda de productie mai ieftina,plus fobia oamenilor fata de hidrogen,care este foarte inflamabil in combinatie cu aerul

Edited by Sly

Acum oricum am da-o masinile electrice nu fac o economie reala in buzunarul consumatorului. Am citit un articol interesant: http://www.automarket.ro/stiri/am-testat-trei-masini-electrice-prin-bucuresti-plonjon-in-necunoscut-38257.html

Cel mai interesant mi se pare Mitsubishi i-MiEV, insa costul lui de 36640euro e foarte mare. Si eu as fi interesat de o masina electrica, pentru oras mi se pare extraordinara. Un „plin” ar costa 6.75lei dupa calculele mele. Si oricum nu merg mai mult de 100km pe zi.

Au scos si cei de la Renault un Fluence Z.E., insa e o masina care costa mai mult ca si exploatare + cost de achizitie decat una diesel 1.5dCi. In momentul de fata nu o consider o solutie viabila masina electrica. Poate peste cativa ani va fi. Eu sunt foarte interesat, prefer sa nu poluez si sa nu dau statului la un litru de diesel 222%.

daca stam sa ne gandim ca acu zece ani masinile electrice aveau autonomie de cativa km si stateau 2 zile la incarcat,plus ca majoritatea spatiului era ocupat de acumulatori,progresele sunt remarcabile

posibil ca in urmatorii 10-15 ani sa iasa ceva cu adevarat fiabil si la un pret rezonabil

Nu ati inteles ideea. Tocmai de aceea masina nu se vinde in Romania, ci in SUA :).

Acolo este o practica frecventa sa cumperi o masina in leasing, sa te folosesti de ea pe durata leasing-ului, iar la finele perioadei de leasing sa nu o pastrezi. O dai inapoi si iei alta noua, dupa care ciclul se repeta.

Nu e genul de masina pe care o cumperi ca sa o inmatriculezi in Bulgaria :) .