Jump to content

BMW va lansa modelul ActiveE - integral electric

paul

Recommended Posts

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Un plin ar costa cam 20 de lei la pretul actual de 0.5 lei/kW.

Asta inseamna cam 12,5 lei pentru 100 Km, ceea ce este excelent.

eu m-am luat dupa datele din pdf-ul asta: http://www.mitsubish...id=852&action=4

consum: 135Wh/km. la 100km ar fi 13500Wh/100km. in kWh ar fi 13,5kWh/100km. In lei ar fi 13,5kWh*0,5lei/kWh=6,75lei/100km.

Mie mi-ar placea sa se organizeze piste de biciclete in toate orasele pe langa toate bulevardele/strazile existente si multe locuri de parcare pentru biciclete.As merge cu masina doar extern, adica rar.

Edited by IulianC

Le-au casat ca asa a dorit GM. Multi au vrut sa le cumpere, dar GM a refuzat. Nu a vrut sa le vanda, a facut doar un experiment.

Eu ma refeream insa la masinile normale, nu la cele experimentale.

pai chiar aia ziceam lumea vrea sa cumpere, nu sa dea banii la bmw si dupa 2 ani sa ramana si fara masina si fara bmw

trebuie sa mai treaca ceva timp pana automobilele electrice sa fie fiabile

timpii de incarcare sunt destul de mari si autonomia limitata

Ăntr-adevĂŁr, trebuie sĂŁ mai treacĂŁ ceva timp... Ceva care ĂŽncĂŁ nu existĂŁ e imposibil sĂŁ fie fiabil. Fiabilitatea este ceva despre care se va putea vorbi dupĂŁ ce modelul respectiv va fi deja ĂŽn fabricaĂžie de câÞiva ani...

Cred cĂŁ ai vrut sĂŁ zici altceva.

pai chiar aia ziceam lumea vrea sa cumpere, nu sa dea banii la bmw si dupa 2 ani sa ramana si fara masina si fara bmw

Poate fi un avantaj treaba asta cu leasing-ul pe 2 ani, pentru ca pretul ei real e cel putin dublu. Iar dupa 2 ani pot aparea tehnologii noi/masini noi electrice mai ieftine.

Ăntr-adevĂŁr, trebuie sĂŁ mai treacĂŁ ceva timp... Ceva care ĂŽncĂŁ nu existĂŁ e imposibil sĂŁ fie fiabil. Fiabilitatea este ceva despre care se va putea vorbi dupĂŁ ce modelul respectiv va fi deja ĂŽn fabricaĂžie de câÞiva ani...

Cred cĂŁ ai vrut sĂŁ zici altceva.

am vrut sa zic exact ce am zis.poate ai inteles tu gresit.

automobilul electric e old news deja,sunt firme care l fabrica de ceva ani

nu m am referit la bmw ul prezentat

Poate fi un avantaj treaba asta cu leasing-ul pe 2 ani, pentru ca pretul ei real e cel putin dublu. Iar dupa 2 ani pot aparea tehnologii noi/masini noi electrice mai ieftine.

unde e avantajul ca am dat 15k in 2 ani la bmw, cand puteam baga doar 5k in masina mea si mergeam tot atata.sunt cu 10k in minus

unde e avantajul ca am dat 15k in 2 ani la bmw, cand puteam baga doar 5k in masina mea si mergeam tot atata.sunt cu 10k in minus

Deja introduci in ecuatie si masina existenta. E si asta o alternativa, insa ideea e sa nu ai masina si sa-ti cumperi una noua cu 15k in leasing pe care s-o folosesti 2 ani fara sa dai banii pe benzina/diesel, ci doar pe electricitate.

Am vazut ca statul da 4-5k euro la o masina electrica achizitionata.

Edited by IulianC

Sly, ce treaba are fiabilitatea cu timpii de ĂŽncĂŁrcare Âşi autonomia?

motorul electric inca nu face fata la solicitari intense si de lunga durata.au demonstrat o si cei de la top gear intr una din putinele emisiuni impartiale pe care le am vazut

au distrus un automobil sport electric tesla parca,supunandu l la niste teste normale

si ala se vrea un automobil de top electric

trebuie sa mai treaca ceva timp pana automobilele electrice sa fie fiabile

timpii de incarcare sunt destul de mari si autonomia limitata

Din postul asta se ĂŽnĂželege cĂŁ nu ar fi fiabile din cauza timpilor de ĂŽncĂŁrcare Âşi a autonomiei.

Te ĂŽntreb ĂŽnsĂŁ o data, ce are una cu alta?

Poate dacĂŁ puneai niÂşte semne de punctuaĂžie, s-ar fi ĂŽnĂželes exact ce ai vrut a zici.

Deja introduci in ecuatie si masina existenta. E si asta o alternativa, insa ideea e sa nu ai masina si sa-ti cumperi una noua cu 15k in leasing pe care s-o folosesti 2 ani fara sa dai banii pe benzina/diesel, ci doar pe electricitate.

Am vazut ca statul da 4-5k euro la o masina electrica achizitionata.

pai normal ca introduc si masina existenta in ecuatie, masina asta electrica nu poate fi unica masina, e o masina doar de oras, deci inteorie mai trebuie sa ai una pe langa.si normal ca intrebarea mea e : de ce sa dau 15k+curent cand pot face acelasi lucru cu masina cealalta dar cu 60/70% mai ieftin

Poate dacĂŁ puneai niÂşte semne de punctuaĂžie, s-ar fi ĂŽnĂželes exact ce ai vrut a zici.

lol.tu vrei sa faci polemica sau care e problema ta?

ti am argumentat clar ce am vrut sa zic.se pare ca doar tie ti e mai greu cu intelesul

lol.tu vrei sa faci polemica sau care e problema ta?

ti am argumentat clar ce am vrut sa zic.se pare ca doar tie ti e mai greu cu intelesul

Tot nu ai rĂŁspuns. Te mai ĂŽntreb o data:

Ce are fiabilitatea cu autonomia acumulatorilor Âşi cu timpul de ĂŽncĂŁrcare a acestora?

Nu Âştiu unde Âşi ce ai argumentat, cĂŁ eu nu gĂŁsesc...

CĂŁ au distrus aia nu Âştiu ce tesla? Bravo lor. Dar asta tot nu rĂŁspunde la ĂŽntrebare pe care Ăži-am adresat-o.

motorul electric inca nu face fata la solicitari intense si de lunga durata.au demonstrat o si cei de la top gear intr una din putinele emisiuni impartiale pe care le am vazut

Asta e o aiureala :)

Troleibuzele si tramvaiele merg de zeci de ani fara probleme. La fel si locomotivele. Si trenurile acelea care prind 300-500km/h sunt tot electrice.

Motoarele electrice sunt MULT mai fiabile decat un motor cu ardere interna. Si mai potrivite la tractiune.

Au mult mai putine piese in miscare. Si e vorba doar de miscare de rotatie, nu si de translatie cum e la pistoane.

off topic

@Viper05 pai de ce crezi ca au intrat in criza? de isteti ce sunt :))

On

poate prin acest experiment dupa 2 ani vor veni cu o masina electrica mult mai buna mai ales ca au incheiat si un parteneriat cu toyota

Edited by dxdx

pai normal ca introduc si masina existenta in ecuatie, masina asta electrica nu poate fi unica masina, e o masina doar de oras, deci inteorie mai trebuie sa ai una pe langa.si normal ca intrebarea mea e : de ce sa dau 15k+curent cand pot face acelasi lucru cu masina cealalta dar cu 60/70% mai ieftin

Ai dreptate. Ideal ar fi sa ai o masina electrica de oras (dar nu pe 2 ani, ci sa fie a ta, o tii cat vrei) si una cu motor cu ardere interna pentru exteriorul orasului. Astfel vei iesi mult mai economic, in eventualitatea in care masina cu motor electric nu e foarte scumpa ca sa poti amortiza achizitia ei cu diferenta de cost/100km intre cele 2 tipuri de masini.

Chestia cu ''gasesti prize la tot pasul'' e un pic intinsa, fiindca nu toata lumea are garaj, si daca ar iesi toti seara cu cabluri pe geam pana in parcare ce ar iesi? :))

Si fiti siguri, daca ar fi statii de incarcare la noi, pretul unui''plin'' ar fi ca la gaz, jumatea benzinei :))

in eventualitatea in care masina cu motor electric nu e foarte scumpa ca sa poti amortiza achizitia ei cu diferenta de cost/100km intre cele 2 tipuri de masini.

Nu trebuie sa fie neaparat masina ieftina, ci taxele mici!

Se vor pune probabil niste taxe prohibitive pentru accesul cu masina clasica in orase, astfel incat masina electrica va deveni extrem de convenabila, indiferent cat ar costa.

Asemenea taxe exista deja in cateva orase din lume.

ma refeream la automobile,nu la trolee si alte locomotive.daca erau atat de bune,ar fi intrat de mult in productia de masa.

e mai greu sa te plimbi legat de firele de tensiune prin oras :rolleyes: sau in afara.asta vreau sa zic,inca tehnologia trebuie dezvoltata

Probabil au primit unda verde de la companiile petroliere, sa se apuce de facut masini electrice. Pana acum, foamea de profit era mare, dar poate chiar e pe terminate petrolul. Dureaza poate 10 ani sa dezvolte un motor cu autonomie mare, daca stam sa ne gandim cat a durat dezvoltarea motoarelor cu combustie interna, zeci de ani, cred ca avem deja suta acum, si inca se mai poate (motoarele bmw pe benzina turbo :) etc).