Jump to content

BMW va lansa modelul ActiveE - integral electric

paul

Recommended Posts

@paul Pai acum iar te contrazici, eu am zis ca petrolul e sursa esentiala de venit pt guverne, de-asta nu renunta la el.

Nu ai fost atent, ca nu ma contrazic. Nu petrolul conteaza, ci faptul ca se vinde mult si des e important :). Pentru guvern nu conteaza ce bagi tu la masina. Conteaza doar sa-ti ia banii.

Deocamdata nu s-au preocupat de impozitarea automobilelor electrice deoarece ponderea lor a fost neinsemnata.

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Raspunde si la celelalte fraze.

Sau n-are rost. Doar te asigur, in cazul in care in lume va exista democratia, nu vor putea impozita curentul ce mi-l fac eu, sa il folosesc tot eu, nu sa-l vand. Daca trecem la o noua ordine mondiala, atunci da.

Edited by increatul

Deci sa nu exageram, ca vor acciza resursele inepuizabile ale planetei, cum ar fi soarele, apa si vantul (aerul).

Glumesti cred. Ceea ce ai insirat tu nu produc probabil nici 0,1% din toata energia utilizata pe planeta.

Si daca eu imi pun panouri solare pe capota si pe toata suprafata plana a masinii. Cum imi mai accizeaza asta? (e f posibil sa se faca masini asa).

Deocamdata nu se accizeaza. La fel cum la inceput nu au accizat nici biodieselul.

Vorbesti din povesti. Nu cunosti deloc domeniul.

Sunt cam obosit la ora asta si nu prea pricep ce spuneti voi aici ! Adica, inteleg ca voi ziceti ca un kw de curent va costa mai mult daca-l folosesti la masina decat daca-l folosesti la casa ?

Ideea e ca daca guvernele nu vor mai incasa accize din combustibilii actuali vor gasi probabil o cale sa incaseze accize din orice va inlocui benzina, fie ca e vorba de curent, hidrogen sau chiar apa chioara.

mi se pare ca impingem discutia prea in viitor.

deocamdata nimic nu se stie sigur privitor la alternativele de inlocuire a petrolului.poate fi electric,poate fi hidrogen,poate se descopera altceva

oricum in urmatorii 50 de ani nu cred ca se va schimba radical procentul de automobile cu motor ardere interna

e clar ca fuziunea nucleara e cel mai eficient mod de a produce energie.cunoscut.da si cel mai periculos

Nu e musai sa produci curentul in masina. La fel cum nimeni nu s-a gandit sa-si monteze o rafinarie pe masina ca sa-si produca benzina sau motorina.

Poti produce curentul in centrale nucleare clasice. Similar cu alimentarea cu benzina poti alimenta si cu curent.

Deocamdata exista cateva impedimente:

1. Dureaza prea mult incarcarea. Nu poti pleca la drum lung si sa stai cateva ore ca sa incarci acumulatorii. Trebuie sa se ajunga ca incarcarea acumulatorilor sa dureze cat ar dura sa alimentezi cu benzina.

2. Acumulatorii sunt prea grei. Cu 50 de litri de comustibil poti merge 500-1000Km. Cu 450 Kg de acumulatori mergi doar 160 km.

3. Acumulatorii costa prea mult si au durata de viata prea mica.

Dar chiar si asa, automobilul electric poate fi o buna alternativa pentru oras.

Nu e deloc o utopie. E chiar simplu. La fel cum doreau sa impoziteze si combustibilul obtinut din rapita.

Ce curent produci tu acasa, ca ma faci sa rad :). Dai la manivela cu toata familia ca sa produci cei 7,7kW/h necesari?

Ca daca pui o eoliana sau un panou solar te vor observa imediat.

E usor sa ti se urmareasca si consumul de curent din retea. Si te va baga la evaziune fiscala daca nu declari corect, nu e mare lucru.

Paul,exista cumva vreo lege in romanica pt impozitarea curentului obtinut din surse alternative(in special panouri)? De ex aici sunt o gramada cei care si-au pus panouri solare pe case/vile(am chiar si cativa vecini) si nu platesc absolut nimic,din contra,unii dintre ei s-au debransat de la reteaua comuna. Singurul inconvenient ar fi pretul destul de ridicat pt aceste panouri...de exca sa obtii energia necesara din panouri pt o casa cu 3 camere buc baie te ajunge undeva la 8-9k €vri(depinde de unde le ei si cine ti le monteaza),uneori chiar si 10k.

Nu vorbim de situatia actuala. Insa nici in prezent combustibilul utilizat pentru incalzire nu este accizat asa cum este cel folosit pentru domeniul auto.

Nu uita ca benzina si motorina sunt relativ ieftine de produs. Dar sunt scumpe la pompa deoarece sunt extrem de puternic accizate. Si aceste accize au pondere importanta in bugetul tuturor tarilor din lume.

Daca nu se va mai folosi combustibil fosil, statele nu vor mai incasa acesti bani. Dar statele au nevoie de acesti bani!

Ca urmare vor gasi o metoda ca sa obtina bani din orice va inlocui combustibilii fosili.

Daca va fi vorba de curent, se va gasi o metoda de a se incasa taxe. Si chiar daca masinile ar merge cu apa chioara, tot vor gasi o cale sa perceapa cumva taxe.

Dupa cum am zis, exact asa s-a intamplat si cu biodieselul. Cata vreme ponderea lui era nesemnificativa, nu a fost accizat. Cand consumul a devenit important si statele pierdeau bani prin faptul ca nu incasau accize, au bagat taxe suplimentare si la biodiesel.

Nu uita ca benzina si motorina sunt relativ ieftine de produs. Dar sunt scumpe la pompa deoarece sunt extrem de puternic accizate. Si aceste accize au pondere importanta in bugetul tuturor tarilor din lume.

Si daca mi-l produc eu? Sa il folosesc tot eu, in propria gospodarie, nu sa-l vand? (la curent ma refer).

Stii ce o sa faca? Iti zic eu, o sa impuna o rovigneta (pret) pe kilometru, mi se pare ca si exista cel putin o tara care face asta. Trebuie sa fim un pic realisti.

Edited by increatul

Va raciti gura degeaba , undeva bine pus exista idei si solutii mult mai avantajoase pentru noi dar putin cam prea ieftine pentru altii .

http://www.lovendal.net/wp52/tesla-a-inventat-inca-din-1931-automobilul-electric-ce-mergea-cu-150-kmh-si-care-se-alimenta-cu-eter/

L.E : ma rog , incingeti tastele :)))

Edited by Billy e36

Va raciti gura degeaba , undeva bine pus exista idei si solutii mult mai avantajoase pentru noi dar putin cam prea ieftine pentru altii .

http://www.lovendal.net/wp52/tesla-a-inventat-inca-din-1931-automobilul-electric-ce-mergea-cu-150-kmh-si-care-se-alimenta-cu-eter/

L.E : ma rog , incingeti tastele :)))

Inca de pe atunci? E clar ca acuma nu se vrea.... partea asta cu masinile electrice. :thumbsup:

O sa vina oricum si momentul lor

Am vazut si eu treaba asta cu eter. Nu mai retin daca era in Tom si Jerry sau in Stan si Bran. Ideea e ca e pe bune, fara discutie...