Jump to content

Bmw 520 177 Cp

mieZu' e pe Zona!

Recommended Posts

E nesanatos pentru turbina sa mergi subturat in treptele inferioare in special (mersul in oras). La drum lung cu a 6-a la 100-110 nu afecteaza faptul ca motorul e intradevar un pic subturat . Foarte important pentru turbina e atunci cand vrei sa accelerezi sa o faci la o turatie corespunzatoare (>1800-2000) , sa schimbi in treapta inferioara in cazul cutiei manuale iar la cea automata nu-ti bati capul pentru ca schimba ea. Daca ai si a 6-a treapta atunci de ce sa n-o folosesti? Ca doar BMW nu degeaba a proiectat motorul asa.

Pole, eu am manuala, deci trebuie sa retrogradez tot manual, de-asta faceam referire la situatia de mai sus.

Andrei, a 6-a treapta e pentru viteza. Nu e vorba de proiectare, dar masina asta ajunge si la viteze de 200+ km/h. Gandeste si tu, s-o duci de la 100 la 200-230 km/h in aceeasi treapta suna cel putin ciudat, nu? Iar daca ai LCI, ai un indicator in BC care te anunta sa treci in treapta superioara cand ajungi pe la ~2100-2200 rot/min, nu mai devreme.

Tocmai ce spuneam nu demult ca are rapoartele foarte lungi. Si fosta masina avea 6 trepte si foloseam a 6-a foarte des. La E60 ajung foarte rar s-o folosesc. Tocmai pentru ca nu simt motorul in largul lui la viteze asa mici.

Si nu, nu-mi spune ca noi nu avem drumuri pentru asa ceva. Nemtii n-au proiectat-o pentru Romania, au facut-o pentru conditiile lor. :)

In fine, fiecare face cum crede. Pe mine nu ma incalzeste cu nimic indicatorul ala din BC ce ma anunta sa schimb treapta. Simt motorul cand o cere. Iar a 6-a in nici un caz mai jos de 130-140km/h.

La vale poti sa schimbi si mai repede a 6-a. Nu vad de ce as merge cu 120 cu a 5-a la vale cand am 6 trepte. E vorba si de consum sau de zgomot. Pe autostrada merg numai cu a 6-a indiferent daca am 120 sau 180 si nu mestec deloc in cutie nefiind nevoie in cazul asta.

Cosmin - nu te contrazic , ai perfecta dreptate.

Sunt niste sageti pe bord care indica daca trebuie sa schimbi in sus sau in jos si in ce treapta ar fi ideal sa treci.

de exemplu:

daca esti intr-a 3-a la 110 va apare direct 5 + sageata sus

daca esti in a 4-a si ai 2500 ture -> apare 5 si sageata sus.

Imi place ca tine cont si de cuplu, viteza cat si de pozitia aceleratiei.

Asta este.

eu nu stiu de indicatorul din BC (acolo am doar viteza medie, consum mediu, range). voi mai aveti altceva???

Probabil ca e optionala , nu e o functie din dotarea standard....

Eu mai am si viteza in format electronic :rolleyes:

Edited by jon doe

Este cat se poate de standard. Se activeaza prin apasarea cateva secunde a butonului BC.

it can be enabled/disabled through the OBC by pressing the BC button the indicator stalk until the instrument cluster goes to the blank screen (not displaying anything such as mpg, range, etc.). Once there, holding down the BC button for around 5 seconds toggles the feature on or off.

L.E. este relativ greu de activat. Eu aveam functia activa pe cheia a doua (pe care o folosesc doar in concedii). M-am chinuit destul de mult pana sa ma prind ce este acea functie si cum se activeaza si pe prima cheie :)

Inteleg dar nu toate functiile precum "viteza efectiva , litri rezervor sau tensiune baterie" sunt active in BC. Trebuie sa intru in meniul hidden ODB ca sa le vad , stii si tu cum.

Si astea trebuie activate prin NCS (www.bmwcoding.com) daca vrei sa ti le afiseze BC-ul. Pentru a activa functiile respective e nevoie de o interfata OBDII compatibila cu softul NCS care costa undeva la 300euro pe ebay. (la modelul E60 facelift din 2007 incoace).

Sau te duci la un dealer BMW ca sa-ti faca asta. Dar nu stiu daca se pricep sau daca vor si daca da cam care ar fi pretul.

Edited by Andrei_VUV

Si astea trebuie activate prin NCS (www.bmwcoding.com) daca vrei sa ti le afiseze BC-ul. Pentru a activa functiile respective e nevoie de o interfata OBDII compatibila cu softul NCS care costa undeva la 300euro pe ebay. (la modelul E60 facelift din 2007 incoace).

Se gasesc interfete si aici pe forum la mai putin de 100 de euro. Si merg perfect.

Eu mi-am luat una si m-am conectat la masina. Dar nu ma prea atrage sa fac experimente pe ea. Am folosit-o o singura data, am vazut ca merge si gata.

Inteleg dar nu toate functiile precum "viteza efectiva , litri rezervor sau tensiune baterie" sunt active in BC. Trebuie sa intru in meniul hidden ODB ca sa le vad , stii si tu cum.

"viteza efectiva , litri rezervor sau tensiune baterie"

poti sa vezi astea in BC?

temperatura apei nu o poti vedea?

Temp apei nu poate fi afisata in BC, din pacate. Viteza efectiva se poate coda (se poate si scoate abaterea de la vitezometru). Restul nu m-a interesat sa le codez, dar pot fi accesate din meniul ascuns. Edited by LYM

"viteza efectiva , litri rezervor sau tensiune baterie"

poti sa vezi astea in BC?

temperatura apei nu o poti vedea?

Intra aici si vezi cum activezi meniul OBD : LINK HIDDEN OBD MENU - ACTIVATION . La pct. 19 daca nu merge codul de aici (adica suma cifrelor corespunzatoare capacitatii cilindrice a motorului - cum zice in tutorial) atunci incearca "suma ultimelor 5 cifre din VIN".